Annons
Annons


 

Det är så svårt att veta vad man ska säga, vad man ska skriva. Jag har följt nyheterna under tystnad, hört av mig till mina kompisar där borta. De mår bra, tack och lov, men flera av deras vänner gör det inte. Gråter i sängen, känner mig så jävla uppgiven. För att jag vet att ur det här kommer det växa ännu mer hat, fastän det borde vara precis tvärtom. Sverigedemokrater, rasister, främlingsfientliga kommer att mobilisera sig, ta rygg på ilskan, föda mer ondska. Fastän det borde vara precis tvärtom.

Annons

Därför måste jag skriva, att i stunder som denna, i en värld som den här: glöm inte bort. Glöm inte bort att känna efter med hjärtat, att vara snäll. Glöm inte bort att de människor som flyr hit flyr precis från sådant som händer i Paris just nu. Glöm inte bort att det viktigaste vi kan göra nu är att hålla varandra i handen och visa medmänsklighet.
Kärleken måste övervinna hatet. Det måste vara så. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Tänker på alla er som förlorat vänner och familj i Paris idag. <3

Screen-Shot-2015-11-13-at-6.27.09-PM

Att läsa:
SVT: Bakgrundfakta: Det här är IS.
Aftonbladet: Terrorattackerna i Paris: Detta har hänt.
Sky News. Video: Here’s what we know so far.
Hanna Fridén: IS har det här som strategi. Rasera. För att sedan erbjuda stöd. Kriga, rasera, erbjuda att bygga upp: Men med kravet att man ska göra det under deras alternativ. 
BBC Dave Lee: Why do people spread misinformation during major events?
Metro: Viktor Banke: Nu måste vi våga välja bort rädslan
DN rapporterar direkt.

(0)
(0)
(0)
79 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar