Annons
Annons

13 enkla frisyrer om man har page.


 

Skulle vilja säga att jag är något av en expert när det kommer till pagen. Har haft denna frisyr mer eller mindre jämt sedan jag var 11 år. Jag kom till skolan dagen efter mitt första page-frisörbesök och alla ba ”det här är verkligen DIN frisyr!”. Gjorde tydligen avtryck.
Än idag ser jag likadan ut med paus runt 21-23 år då jag hade aslångt hår (<- bildbevis). Då var det dock en kille på en fest som sa att jag såg ut som Kristina Lugn. Alltså inget fel med Kristina Lugn men man kanske inte vill se ut som henne om man är 22. Sedan dess har jag alltså levt med page (inte pga honom såklart) och trivs micket bra.
Jag gillar dealen med att man är lite som en seriefigur i samma frisyr på något vis.

Annons

Hur som helst – page är ju en frisyr där det inte går att göra jättemycket olika grejer med håret.
Men här kommer tretton enkla tips för lite page-förändring från mig till dig!

tuesday.
1. Den elektriska rundborsten.
Hörrni! Du med page där borta – iväg och skaffa en elektrisk rundborste! Det är alltså en rundborste man kan koppla in i väggen. När man vaknar står ju håret åt alla håll. Jag använder min rundborste nästan varje dag för att få en lite mer formad page. Tar cirka 30 sekunder om man inte är så noggrann vilket man kanske inte orkar på typ en tisdag.
Med rundborsten kan man ju även locka håret, vika det utåt, skapa en schwungig lugg etc. Köpte min på Åhléns.

-
2. Plattång.
Plattång är också guld, skaffa en nu. Jag plattar mitt hår varje gång efter att jag tvättat det (tvättar mitt hår 2 ggr i veckan). Då håller det sig fint ända fram till nästa tvätt. Ett jäkla supertips alltså. Här har jag gjort en frisyrvideo.

pin curls.
3. Pincurls
Pincurls är ett enkelt sätt för att skapa mer volym i frisyren utan att hålla på och tupera i en evighet. Du snurrar in håret i hårnålar innan du går och lägger dig (guide här) och när du vaknar är håret ett kanonkrulligt rufs som relativt enkelt går att forma in i olika frisyrer.

4. Du kan exempelvis få en mer volymig page med fina swirls i.

tuesday

5.  Du kan kamma ut lockarna försiktigt, sätta i ett hårband och spraya.

IMG_0543
6. Här har jag också haft pincurls men satt upp lockarna i tofsar. Det är så himla fint tycker jag.

april.

7. Pig tails.
Man kan ju också ha tofsar utan lockar i. Inte bara för barn ju.

weekend.
8. Scarf i håret.
Jag är ju lite snusnäsdukstokig pga tycker det är piffar till en outfit lite extra så. En i håret med en liten knut på toppen – redo för fest!

palm springs.
9. Sock bun.
Man har ju inte så mycket hår att göra flotta uppsättningar med när man har page. Här tycker jag en sock bun är smart sätt för att få det att se ut som man har jättelångt hår att jobba med. Killar och mammor älskar förövrigt denna frisyr.

cannes.
10. Sidotofsen.
Ej att underskatta sidotofsen när man inte orkar fixa håret eller så. Tar en halv sekund cirka.

april.
11. Hårnålar.
Man kan såklart leka med hårnålar och sätta dem lite där man har lust.

off skiing
12. Hjälm.
Nä skoja bara.

IMG_0436

12. Kanelbulle.
En kanelbulle i luggen har aldrig skadat någon!

bokmässan 2014
13. Mössa.
Slutligen mössa som kanske inte är ett frisyrtips men nu bestämmer jag att det är det ändå. För ibland har man så pass kort page att man inte kan sätta upp håret när det kanske är fett och man vill dölja det lite. Då kan en mössa vara lösningen på den grejen! Dölj ba. Denna är från Asos, men har några hår på nacken.

 

Glad frisyrdag!

 

 

 Translation. 13 different hair styles when you have shorter hair.

(0)
(0)
(0)
40 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar