Annons
Annons

20 saker ni inte visste om mig.


 

christmas eve.

1. Jag prenumererade på Kalle Anka tills jag fyllde 28 år. När jag bodde i New York flyttade jag prenumerationen dit : ) Kan allt om Ankeborg. Min favorittecknare är Don Rosa om någon undrar. Han ritar alltid små gömda historier inuti historierna. Mina bästa karaktär är såklart Magica de Hex. Megababe.

Annons

2. Jag har läst hela Tusen och en natt.

3. Klarar överhuvudtaget inte av att se skräckfilmer eller psykologiska thrillers eller något läskigt alls. Kan inte sova och är även rädd dagtid flera dagar efteråt.

4. Drömmer mardrömmar i princip varje natt och det har nästan alltid varit så. Det kanske är en vanlig grej i och för sig? Vet inte riktigt. När jag hittade denna artikeln i Metro kanske jag fick ett svar på punkt 4 och 5 tänkte jag? I alla fall låter det härligare än andra teorier : )

5. Älskar kombinationen dillchips + bilar. Inte för att jag äter den jämt, men ändå, det får bli ett tips.

6. Jag är ganska dålig på kroppskontakt med människor jag inte är ihop med, det gäller både familj och vänner och bekanta. Fick jag bestämma skulle man inte kramas när man hälsade på folk. Skulle räcka med att vinka för mig, eller skaka hand. Det jobbigaste jag vet är när man typ sovit över någonstans, på någon kompis landställe eller så, och sedan ska alla krama varandra hejdå. Asså fy. Så många kramar på så kort tid. Om jag kan ställer jag mig några meter bort och vinkar och ropar HEJDÅ ALLA. Då brukar man slippa kramen.
Har aldrig varit typen som flätat folks hår och gett spontanmassage och sånt där. Tycker dock att det verkar vara mysigt att vara en sådan, men har det inte i mig. Händer att mina kompisar skämtar om hur dålig jag är när det handlar om kroppskontakt. Detta gör dock att jag är en ganska klängig flickvän för att någonstans måste ju all närhet ut. I princip klistrad på min kille när vi är själva hemma.

7. När jag varit liten, typ lågstadiet, oroade jag mig mycket över att jag skulle behöva ringa på ambulansen någon gång, för jag kunde inte lära mig hur många nollor det var i 90 000 (som då var nödnumret).

8. Jag lärde mig inte klockan helt förrän jag var 9 år. Tycker fortfarande att det är svårt med 13, 14, 15, 16 etc osv. Blandar ihop siffrorna på ett förvirrat sätt.

9. Är mörkrädd.

10. Jag biter på naglarna.

11. När jag är ledsen stänger jag in mig och är dåligt på att berätta för människor hur jag mår.

12. Min mamma jobbar ju med teve, och har i perioder jobbat mycket med Thorsten Flinck. En gång när jag gick i gymnasiet så låg någon dikt jag skrivit (man va ju poet som tonåring såklart) på hennes kontorsplats och Thorsten blev så imponerad på ett knäppt sätt att han ville ha skrivarsessioner med mig där vi skulle utveckla mitt språk. Dessa ”skrivarsessioner” blev av 1 gång: Thorsten hämtade upp mig utanför Östra Real och sedan satt vi med någon folkvise-text han skrivit ut och så skulle jag läsa upp den på olika sätt. Så otroligt märklig grej.

13. När jag gick på dagis var jag besatt av osten Blå Bertil. En gång när jag hade dansuppvisning på Skansens scen en sommar fick alla barnen i gruppen presenter i form av mjukisdjur och dylikt av sina föräldrar men jag önskade mig bara en Blå Bertil-ost. Fick en också!

14. Önskade mig även Bretonkex varje födelsedag. Det var viktigt med liksom ”ett eget” paket.

15. Jag är så jäkla dålig på historia. Asså riktigt dålig. Det är som om hjärnan helt kopplas bort så fort någon nämner en kung eller ett krig eller något gammalt datum. Det är ju ändå människor som dött och levt och känt, men jag känner ingenting för dom fastän jag försöker. Kan till och med höra min hjärna snarka när någon börjar prata om femtonhundratalet till exempel.

16. Och då ska vi inte prata om geografi! Herregud. Sjöar och hav, stater och huvudstäder, skjut mig. Fuskade mig genom geografin när man skulle lära sig allt detta (ritade kartor över låren…) och sedan dess har det aldrig riktigt fastnat. Jaja, såklart jag vet några grejer, men med största sannolikhet långt mindre än genomsnittet. Tänker flera gånger i månaden att jag borde sätta mig med en karta och öva in.

17. Jag har hånglat med Hästpojken en gång när jag var sjutton och han var sångare i Bad Cash Quartet. Var på deras konsert och sen kom han ner i publiken och raggade på mig och jag var ju starstruck pga stort Bad Cash fan. Innan han kysste mig frågade han hur gammal jag var. ”Jag e 17” sa jag och då sa han ”Ah okej låt gå”. Vi drack shots och gick till hans hotellobby och satt i en skinnfåtölj och hånglade. Sen ville han att vi skulle gå upp till hans rum men jag var oskuld, tackade för mig och tog en nattbuss hem.

18. Trekantsmackor är det äckligaste jag vet.

19. Stora framtänder på killar är det finaste tycker jag. Har bara blivit kär i killar som har tänder som sockerbitar. Vet inte varför, men tycker att ni borde uppmärksamma detta på personer – för när man väl börjar se det går det inte att missa pga så fin grej.

20. Jag har en bokidé till bok 3. Tror den kan bli ganska fin faktiskt! Hoppas i alla fall.

 

Translation. 20 things you didn’t knew about me. Please read in Google Translator.

(0)
(0)
(0)
53 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar