Annons
Annons

3 bra filmer jag sett på senaste tiden.


 

2

Men hej hörrni. På sista tiden har jag sett en hel del bra film som jag tycker ni också borde se. Den första är Hello My Name is Doris.

1

Den handlar om Doris som förälskar sig i en ung man som börjar på hennes jobb. För första gången på flera decennier blir hon kär. Precis som alla nyförälskade börjar hon samla in all information hon hittar för att komma närmare honom. Så himla rolig, fin, rörande och bra. Fyra av fem poäng!

Annons

the-lobster_wide-9c385b8db998c00953d2a2fde604750302b792f4-s900-c85

Den andra filmen jag vill tipsa om är The Lobster. Skrev ju för några veckor sedan att jag var himla pepp på den, och då skrev någon i kommentarerna att den gick på bio nu! Så himla bra, bokade ensambio en måndagseftermiddag och gick därifrån som en ny person. Eller nä inte ny person, men ni vet den där känslan man får av bra filmer – älskar den.

Lobster

The Lobster handlar om en man som lever i en värld där det är förbjudet att inte vara i ett förhållande. Blir man singel har man 45 dagar på sig att hitta en ny partner, annars förvandlas man till ett djur. Alla singlar tas till ett speciellt singelhotell där de får utföra olika pariga aktiviteter och några gånger i veckan skjutsas de även ut i skogen för att jaga de människor som flytt tvåsamheten.
Tyckte denna film var så himla romantisk och sorglig. Plus lite rolig då i och med att det är en svart komedi, och lite obehaglig. Men mest ROMANTIC. Älskade den.

Remember

Den sista filmen jag vill tipsa om är Remember som är en drama-thriller med Christopher Plummer. Han spelar en 90-årig Auschwitz-överlevare som numera bor på ett ålderdomshem i USA. Hans mamma, pappa och syskon blev mördade under andra världskriget och veckan efter att hans fru gått bort på hemmet rymmer han. Han ska hitta hitta personen som mördade hans familj på fyrtiotalet och skjuta honom. Problemet är bara att han lider av alzheimers och glömmer bort var han är varje gång han somnar någonstans.

1
Den här filmen är sjukt spännande, man sitter på nålar, mycket för att huvudkarakäten Zev är så långsam och har så många personliga hinder liksom utöver det ganska jobbiga i att han ska hitta mördaren. Dessutom är den stundtals rolig (och sorglig) och väldigt fint filmad. Och med ett gäng nagelbitande twister.

Glad filmtittning!

 

Translation. 3 great movies I’ve seen recently. Hello My Name is Doris, The Lobster and Remember.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar