Annons
Annons

4 frågor om snygghet, vintern, dejting och ljudboksinspelning.


 


Tycker du själv att du är snygg? Jag tycker det! Men jag kan inte låta bli att undgå, både du och din vän Elsa har era små manér framför kameran, har svårt att tänka mig att ni sitter och gör samma ”grimaser” i verkliga livet (vet inte vad grimas har för fin motsvarighet!). Har du/ni övat in den eller har den alltid funnits där? Är det när du gör grimas du tycker att du är som snyggast? Jag får en känsla att du tycker att du ser extra gullig ut (kanske binder ihop med din serietidning-figur-dröm)? När tycker du att du är som allra snyggast? Med vänlig hälsning, en tjej som ser ut som ett fån både i och utanför kameran

Annons

 Hej och puss. Jag tror, att när man har bloggat i över elva år, så kommer poseringen utan att man ens tänker på det. Jag har tagit så många fotografier på mig själv att för mig finns det inte längre något ”skamligt” eller pinsamt kring det. Jag ba gör det. Jag struntar i om någon tycker att jag ”gör mig” snygg eller gullig, eller om jag släpper poseringen exakt efter att fotografiet tagits. En fotomin är ju något annat än ens vanliga uttryck.
Men med det sagt är det klart att alla gillar att bli fina på foton. Har till exempel efter att fotograferat mina kompisar i så många år lärt mig alla deras spegelminer och vet vilka foton de inte skulle tycka om att jag la upp på dom i min blogg.
Jag har även utvecklat ett slags ”skydd” för mig själv eller hur man 17 ska säga. Ska försöka förklara.
När jag tar foton till dagens outfit eller en selfie tänker jag liksom inte att det är jag på bilden? Jag tänker att det där är en annan person, det är niotillfemsandra. Det gör att jag inte sitter och stirrar sönder bilder på mig själv för att upptäcka fel. Har haft så mycket komplex (och har fortf en del) att jag nog hade blivit tokig om jag hela tiden tänkte att det var jag på bilderna. Och obs, jag menar inte att jag har skapat en bloggpersona som inte är jag, utan snarare att jag bara ser mig själv helt utifrån, som om jag publicerade bilder på en kompis. När någon kommenterar typ ”oj vad snygg du är!” tänker jag mer ”kul att de tyckte bilden var fin!” än ”härligt att någon tycker jag är snygg”.
Det är väl en ren slags överlevnadsstrategi. Tycker själv att jag har ett ganska alldagligt utseende ärligt talat, men att jag har många andra fina kvalitéer (och är en jäkel på att posera!). Tycker i överlag att folk är som snyggast när man får se dem irl och får ihop hela deras persona. Ett asstort garv eller ett spännande blänk i en blick är den ultimata snyggman för mig.
saturday.

Mitt bästa tips? Njut av hösten istället för att vara så himla negativt inställt till vintern. Jag älskar din blogg, och alla får tycka vad dom vill tycka om att vintern är på G, men det blir alltid så negativ ton i din blogg så fort sommaren är över typ. Hösten är fin, vintern är också fin, och jag känner att det intrycket du ger dina läsare varje tidig höst är ”kyla är hemskt och tycker du inte det är du knäpp”

  Ah jag vet. Jag får lite kritik kring detta varje gång det blir kallt igen..Men jag klagar typ inget IRL så då känner jag att jag måste få vältra mig i klaaaaget i min egen kanal. Plus att jag försöker ju vända på det ibland genom att göra lite peppiga listor om kul grejer med vintern å sådär.. Erhm.
Önskar verkligen att jag inte var en så väderstyrd person. Tänker att det kanske väger upp i och med att jag är så orimligt pepp mellan maj-september?
Men! Tänk i framtiden när jag blir asrik miljardär och det varje gång på bloggen i oktober kommer ett ”So long! Nu drar jag till Bali fram till mars! Vi hörs därifrån!”. Det kan vi gemensamt längta till – när jag, Mange och alla våra corgis sätter oss på vårt jetplan till vårt slott vid havet. Sedan blir det bara massa inlägg med fruktsallader på stranden, dagens outfit med sarong och hundvideos när de jagar pinnar i sanden. Samt lite bilder från slottet då, kommer ha många fester där tror jag.


Hej Sandra!
Litar alltid på dina kärlekstips hehe så här kommer en fråga. Jag tror jag börjat gilla en person, vi går i parallellklass och har hängt en del i grupp på sistone. Då är det SÅ kul och avspänt, känns som att vi klickat. MEN de få gånger vi varit ensamma (Max några minuter) har det känts som att det är lite ansträngt – han har blivit ganska stel och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Han är verkligen inte den flirtiga typen=svår att läsa av. Är trots detta typ säker att jag skulle vilja träffa honom ensam men är 1. Sjukt rädd att få nobben och 2. Osäker på hur det då skulle bli med gruppdynamiken. SNÄLLA hjälp, ska jag fråga ut honom, och isåfall hur? Är INTE van att dejta så några basic dejttips vore också toppen.
Tack för superfin blogg, kram!

  Hej din puss. Grattis till att gilla någon, det är världens mysigaste (och jobbigaste) känsla. Att det blir stelt är inte så konstigt känner jag, det brukar det bli när man tycker om någon (och kanske han dig!). Jag tycker hjärnan rör sig helt panikartat när man sitter bredvid någon man gillar men inte vet hur hen känner.
Vad. i. helskotta. ska. jag. säga. tänker man och så slutar det med att man inte säger någonting. Så bara så du vet, du är inte ensam i detta.
Ang tips så skulle jag mjuka upp relationen mellan er genom att prata mycket med honom när ni är i grupp. Då är det inte lika läskigt och du har chansen att samla på fakta om honom. Alla människor gillar nämligen att prata om sig själva samt uppskattar när man minns info om dem. Vad lyssnar han på för musik? Vad gillar han för TV-serier? Vad är hans fina tröja ifrån? Var ska han resa härnäst? Vad gjorde han i helgen? etc. Plus följdfrågor då.
Sedan, när ni är själva, så kan du bara plocka upp något av det du har lärt dig om honom.
Ex: han berättar att han gillar Lorentz. Toppen, då kan du nästa gång ni ses själva kanske prata lite om den musikgenren, kanske har du hittat någon ny låt du tror han skulle gilla, en klubb han borde gå till, ett sjukt snyggt albumomslag. Musik är extra bra grej för det kan ju leda till att man delar hörlur (=kroppskontakt).
Efter det kanske du vet någon konsert han skulle gilla, så du frågar om ni ska gå ihop. PANG BOM datingmoment! Att hitta så naturliga övergångar är nyckeln när man är lite orolig tror jag.
Så: samla information om honom, visa att du minns den, ge honom uppmärksamhet om hans intressen, föreslå en gemensam aktivitet som är naturlig. LYCKA TILL. <3

 

podd

Vore kul att se hur en ljudbok blir till! Jag undrar om det är svårt att läsa? Och det måste ta så lång tid? Blir man inte väldigt trött i rösten??

  Hej! Bara för det så fotograferade jag aldrig de dagarna jag var där för att det inte blev så av x antal orsaker. Men! Kan berätta! Jag var där 4 timmar om dagen i tre dagar och läste. Så totalt läste jag i tolv timmar.
Man sitter i ett ljudisolerat bås med hörlurar och läser från en ipad och sedan sitter en ljud-redaktör i ett annat rum med ett fönster emellan så man ser varandra. Hon sa till mig när jag läste för snabbt. Eller när jag läst för många kapitel efter varandra så att rösten började gå på tomgång. Hon instruerade mig lite då och då och gav input hur man ska tänka när man läser.
En bra grej var att hon sa att man ska tänka som om man berättade historien för någon och inte bara läste upp den för någon. Då hamnar man i ett annat mindset. Jag försökte också ”kapsla in” mig själv, som om jag berättade min egen historia, som om den hänt mig själv. Tur att boken är skriven ur ett jag-perspektiv. Eftersom hon är ledsen typ majoriteten av boken gick jag därifrån ganska dränerad hehe.
Man tar någon minuts paus i timmen för att pausa rösten lite men annars läser man i princip konstant under fyra timmars-sessionerna. Drack en liter vatten per gång jag var där!
Allt som allt var det en sjukt rolig upplevelse, hoppas ni som gillar ljudböcker kommer gilla min uppläsning.

(0)
(0)
(0)

26 kommentarer till “4 frågor om snygghet, vintern, dejting och ljudboksinspelning.”

 1. Det här är en av mina favoritinlägg hos dig! Tycker du alltid har så utförliga och bra svar på frågorna.

  Angående det här med vintern i din blogg vill jag bara säga en grej: om du upplever vintern som jobbig, varför skulle du inte skriva om det? En behöver ju inte hålla med, eller ens gilla det en läser – men är det inte den äkta känslan en vill ha som läsare? Jag hade snarare tyckt det var sjukt knäppt om du inte nämnde något om vintern och ”försvann” litegrann bara för att du inte ”får” nämna dina känslor kring säsongen. Jag är här för att jag gillar dig, sättet du skriver på och allt som hör till bloggen, jag vill gärna ha det äkta och då ingår klagomål om det du inte gillar. Jag ser det som ett litet paket 🙂 Och såklart, stör en ihjäl sig på någonting så finns det ju alltid ett alternativ, läs inte. Hoppa över de inläggen, den säsongen eller sluta läs helt. Trist, men bättre det i sådana fall. Bloggar är ju gratis underhållning där en som läsare kan välja och vraka över vad en ska ta in.

 2. Hahaha! Så kul att du får sura kommentarer om väderinläggen, men jag är helt med dig där! Jag HATAR livet och kylan mellan oktober och maj, och vägrar sticka näsan utanför dörren om det inte är absolut nödvändigt i princip! 😉

  1. De flesta av oss som kommenterar om vädergrejen är ju dock verkligen inte sura. Jag tycker att vi är rätt konstruktiva och trevliga? Återigen: Som A förklarade ovan så skrevs ju ursprungskommentaren som svar på ett inlägg där Sandra frågade om tips.

 3. Hallå jag VILL att du ska skriva om dina tankar och” klag” om vintern, om hur säsongerna påverkar dig och ditt liv. För mig som läst dig länge är det så DU, vore konstigt om du slutade nu. Du ska inte ändra dig efter dina läsare, då tappar ju bloggen som ska handla om och komma ifrån DIG lite sitt värde. Jag tycker liksom att när du skriver om saker du gillar/ogillar att du då visar dina preferenser, som man kan se som en del av din personlighet, och det gillar man ju.!:)

 4. Meeen, jag älskar ju att det finns nån därute som ogillar vintern minst lika mycket som jag gör! Och att njuta av hösten var väl inget bra tips om en som jag inte gillar hösten heller. 🙂 Har aldrig förstått mig på alla som tjatar om hur vacker hösten är. Jag tycker mest att hösten innebär halvnakna, ledsna träd, ruttnande löv på marken och kyla, regn och blåst. Och framför allt ångesten över att veta att det nu dröjer som allra längst tills sommaren kommer tillbaka! Är också en väldigt väderstyrd person, så tycker att det är så skönt att veta att jag inte är ensam – och få tips om hur en överlever vinterdeppen såklart! 🙂

 5. Vilka bra selfietips, tycker alltid att du tar så himla snygga selfies (<3) och vill också men det slutar med att jag analyserar sönder varenda bild tills den är extremful enligt mig.. ändå vill jag ju lägga upp en bild på mig själv här och där i bloggen för att jag uppskattar det hos andra bloggare så ska se om det blir lättare med dina tips 🙂 Älskar dina frågor och svar-inlägg btw, saknar veckans Q&A men förstår att du säkert inte har så mycket tid 🙂

  Sen tycker jag att du ska fortsätta med ditt vädermående, det är ju DU och vi läser din blogg för att du är du, det är ju jättekul att läsa om din pepp där på våren men också skönt att du skriver hur du mår på hösten och att allting inte är så himla rosenskimrande hela tiden men att det finns små knep att ta till för att göra det mer uthärdligt.

 6. Det var jag som skrev den kommentaren om vintern. Det blev en liten diskution i kommentarerna, med vettiga åsikter från båda håll. En av mina kommentaren var:

  ”Ja jag vet att det är Sandras liv och hennes åsikter. Och jag älskar hennes blogg så jag vill inte sluta läsa, det är inte det jag säger heller. Feedback är feedback liksom, tror inte Sandra kommer ta illa upp, jag tycker bara det blir tråkigt när det är så mycket negativitet inför vintern, vilket det har varit i bloggen sen tidig höst.”

  Så det är inte det att jag tycker Sandra ska tycka om vintern, det är hellre det att det blir lite tråkig stämning i inlägg som inte ens handlar om vintern från början. Hon frågade om tips, och mitt tips var just det, att inte haka upp sig på vintern som kommer längre fram. Dämpa ångesten vid att ta årstider för vad det är. Det är mitt tips liksom, och som jag sa tidigare, feedback är feedback, i bloggens kommentarer 🙂

   1. Mja, jag förstod inte riktigt vad du menade med det sista du skrev om en rik och varm framtid, jag tog det som min kommentar blev lite förlöjligad. Men fint att höra att du inte avsiktligt ville hänga ut mig iaf. Det vore kanske bättre om jag hade låtit bli att kommentera från början. Aja, det spelar inte så stor roll 🙂

    1. Du som skrev kommentaren om vintergrejen. Jag håller verkligen med dig. Att klaga på vädret gör det liksom inte mindre kallt. Och det hade varit en annan sak om det var specifika inlägg som handlade om det som man kunde undvika, istället för att det smygs in i massa inlägg så att man inte kan undgå att läsa det. Jag personligen försöker mitt allra bästa att hålla humöret uppe och tänka positivt även när det är som mörkast och kallast, och då hjälper det ju inte att någon hela tiden påpekar hur mycket vädret suger i typ åtta månader om året haha! 🙂
     Dock förstår jag att det är Sandras personliga åsikter och att det här är Sandras blogg, men på något plan tänker jag ändå att det är rätt många som läser och som blir påverkade negativt, så det kan vara något att ta till sig. Vi är nog många som kämpar mot vinterdeppen genom att köra vinterpeppen istället! Det tycker jag vi ska fortsätta med. På med täckbyxor och ut och köp er en bunt växter, värmefiltar och (ni som har råd) årskort på närmaste badhus vetja, ni som inte gillar vintern. Och sätt ihop en spotify-lista med bara massa fågelljud! Det piggar i alla fall upp mig. 🙂 kramar

    2. Ja, det var ungefär det jag menade faktiskt. Det är ju inte meningen att smutskasta, typ ”skriv inte så i din egen blogg” som folk verkar uppfatta det som.

     Men en sak som jag har påpekat flera gånger, är just att inte bli deppig över vintern innan vintern kommer. Det är inte vinter. Ja det blir kallare och mörkare, men inte jämfört med januari liksom.

     Jag hållee med dig att man kan bli påverkat negativt när det nämns ofta.

    3. Jag förstår definitivt alla som tycker vintern är deppig (jag tycker kylan är ok men mörkret påverkar mig jättemycket), men tycker också det var en bra kommentar – att man inte ska hänga upp sig på det för mycket. Vi bor i ett land där halva året är mörkare och kallare än på de flesta platser och då måste man liksom lära sig att leva med det. Att klaga på mörkret och kylan gör det inte varmare tyvärr, även om det är svårt att låta bli ibland när man släpar sig upp en vardagsmorgon och hellre skulle vilja ligga kvar i sin varma säng.:-/ Själv löser jag det genom att åka till sol och värme några veckor runt jul/nyår men inser att inte alla har möjlighet att göra det. Den pausen från vintern gör det hela mer uthärdligt. Kram

    4. Ah men dåså, var inte helt säker på vad du menade. Ja då händer det, det är en dröm även för mig 🙂

  1. jag tycker din kommentar var jättebra och konstruktiv! är verkligen inget fan av vinter eller kyla jag heller, men som någon annan skrev: vi bor i sverige. klimatet är som det är, det är bara att förlika sig. att förlika sig kan vara nåt bra, att ständigt klaga på vintern och inte acceptera att den kommer år efter år, är som att kämpa i motvind helt i onödan, när man istället bara kan acceptera vindens riktning och åka i motvind istället 🙂

 7. Jag tycker också att du kan skriva på precis som du känner om vintern. Man blir ju alltid lite less när såna åsikter från bloggare läggs fram som sanningar, men jag tycker att det framgår rätt tydligt att det är din personliga känsla. Själv har jag en hatkärlek till sommaren. Tycker att det är härligt med allt ljus och lagom varma dagar, men avskyr när det är över typ 21 grader eftersom jag får ont i hela kroppen av det. Jag kollar väderleksrapporten och bävar inför varmare dagar. Sen blir jag stressad av alla förväntningar på aktiviteter. Det är nog rätt vanligt. Så jag längtar till hösten då man kan klä sig i normala kläder utan att svettas ihjäl och man är tillbaka i den vanliga lunken. Men andra ord är jag också väldigt väderstyrd men på motsatt sätt. Under sommaren känner jag att jag får ”lida i det tysta” för folk blir provocerade av att jag inte njuter av ”det fina vädret”. Känns nästan som att man inte har rätt att känna så. Sen kan det ju vara en utmaning att veta vad man ska göra av de alla gråaste och tristaste höstdagarna, och då kan din lista komma väl till pass ändå!

 8. Du som skriver och läser mycket. Har du några bra tips på vad man ska tänka på när man ska skriva en novell? Har du tips på bra noveller att läsa som inspiration? Tar tacksamt emot förslag av dig och även av andra här i kommentarsflödet! 🙂

 9. Tycker att det är så jävla skönt att någon tycker illa om vintern också, känner mig omringad av ”åh jag älskar kyla och vintersport”-människor så det är befriande att läsa om någon mer som bara vill dra täcket över huvudet från november till mars typ. Stort relate.

 10. Mitt humör styrs också av vädret & jag kan verkligen inte se vad som är mysigt med att det blir mörkt redan vid tre/fyra-tiden &
  känna sig som en zombie 24/7. Och kyla, nej usch.
  Tycker du gav bra svar på tal, det här är liksom din plats som du får tänka & tycka hur du vill.

 11. Jag är också extremt väderstyrd. Känns som att livet sätts på paus under de mörka månaderna. Blir deppigare, mindre pepp, drar mig för att hitta på saker för att jag inte vill behöva frysa, känner mig mindre kreativ eftersom det är svårare att fota utan dagsljuset, känner mig konstant ful pga regn kyla röda händer torr hy vind som förstör frillan. HATAR DET. MAN FÅR FAKTISKT KLAGA

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar