Annons
Annons

5 fina platser i början av internet.


 

2002

Internet för sisådär 15 år sedan var en plats för mig att försvinna iväg till. En hemlig koja, en annan planet där man kunde vara precis den man ville vara. Ens namn gick inte att googla (fanns ens google?) utan istället hade man pretentiösa screennames. På de få ställen som krävde pixliga profilbilder valde man en där man dolt majoriteten av ansiktet bakom svart lugg
Typ såhär:
hej På internet blommade jag ut som trulig tonåring, där skrev jag av mig, hittade ny musik och brevväxlade med poppojkkar (och ibland mötte upp vissa för att hångla).
Här var mina favorithäng när det begav sig:

Annons

sockerdricka
Sockerdricka.nu
Sockerdricka.nu var min bästa plats på internet i början av 00-talet. Från att jag var 15 till att jag fyllde 22 ungefär publicerade jag noveller och poesi här – och läste och favoriserade hundratals verk av andra unga med teenage-angst och skrivintresse. Händer fortfarande ibland att jag träffar folk som säger ”jag har följt dig sedan sockerdricka!”.
På den tiden var mitt screen name antagligen (obs viktigt med liten begynnelsebokstav). En fantastisk plats som betydde mycket för mig, flera jag lärde känna här kändes som mina extrabästisar på internet då, man kunde prata av sig om allt som kändes.

 

mettan
Metropolis.se
Stockholms bästa (indie)klubb i början av 2000-talet var allt. Varje fredag var som nyårsafton, man hånglade bakom draperier, snodde öl, blev kär, glömde bort, dansade dansade dansade. På deras hemsida kunde man önska musik, efterlysa förra veckans hångel i gästboken samt det allra viktigaste: titta på bilderna från förra fredagen för att se om man var med.

 

2003
Skunk.nu
Lunarstorm var för mainstream, Helgon för gothigt och Playahead fanns inte ens. Skunk däremot – det perfekta indiecommunityt. Här byggde man sin egen profil med hemmasnickrad html, skrev dagbok och var med i grupper som ”rör inte min lugg”, ”vi citerar aladdin-citat” och annat som skulle definiera vem man var. Självklart stalkade man folk man tyckte var söta också, så inget har förändrats på den fronten. Skrev ett inlägg om Skunk på bloggen 2009, men tråkigt nog är alla screenshots borta och jag har inte kvar dom :/

 

livejournal

Livejournal
Livejournal var kanske den internationella versionen av Skunk kan man väl säga? Här hade jag en blogg och var med i massor av roliga forum om musik, kläder, feminism och annat man var intresserad av (som franskt sextiotal, nicole richie och japansk popkultur typ). En hel del av mina internationella läsare här på bloggen har hängt med mig ända sedan mina livejournal-dagar och när jag bodde i New York (och hängde ibland i LA) träffade jag ändå relativt ofta läsare som kände igen mig därifrån. Fint ju.  Här hittar ni min gamla livejournal.

midsummer 06
Blandband.nu
Blandband.nu fungerade som ett forum där man skrev in vilken musik man hade i cd-samlingen hemma och vilken musikstil man önskade sig. Sedan kunde man teama ihop sig med någon som hade det man önskade och som önskade sig det man själv hade. Man pratade lite, bytte adresser och vips dök ett omsorgsfullt pysslat blandband hem i brevlådan i vadderat brunt kuvert. <3

 

Tror det var ungefär det? Och myspace kanske också, men det kom ju först senare. Är du sugen på fler nostaligtrippar kan du läsa:

Min skivsamling 1998 – 2005

Mina fotoalbum 1997 – 1998

Mina fotoalbum 1998 – 1999

Mina fotoalbum 1999 – 2000

En film från sommaren 2001, när jag var 16 år gammal.

 

Translation. Places on the Internet where I used to hang around 98-2006.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar