Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

5 saker jag rekommenderar.

Fem fina saker jag fastnat för på sistone kommer här.
En lördagspresent från dig till mig.


Rodarte visar upp sin höstkollektion på temat ”Women that inspire us.” Så vacker bildserie!!
Se mer på deras insta.
(PS. Kirsten Dunst revealade för världen att hon är gravid med denna bild <3)

Annons

Nina Björk är gäst i P1’s Söndagsintervjun. Tyckte detta var en intressant intervju. Martin Wicklin, intervjuaren, har på något sätt missat (?) den bistra sanningen att även om man kämpar mot ett system är man också en bricka i det. Att tala om strukturer är svårt, att se dom ännu svårare och att analysera dem tydligen assvårt. Blev provocerad av hans ihärdiga frågor om att om man nu inte vill leva på ett specifikt sätt i ett patriarkalt kapitalistiskt system kan man ju bara flytta ut i skogen. Lol.
Älskar Nina Björk btw. Älskar numera även hennes skratt.

 


Hanna Hellquist har skrivit en så fin krönika om att längta efter ett barn. Tyvärr bakom en betalvägg, men prenumererar du på DN, läs! Så vemodig, sorgsam och välskriven. Började gråta när jag läste den 😰

Annons


Kimberley Gordon som är grundaren till Wildfox lanserar ett nytt klädmärke i år som går under namnet Selkie. Pastelldröm extra allt har vi här.

”Selkie is inspired by feminism, art, literature, and women’s progress throughout the years. The celebration of style and art of the 1600’s, the repression and difficult breakthrough of the 60’s, the movement and flow of the 70’s, the vibrance and cheerfulness of the 80’s, the power and change of the 90’s, and the new woman today”
Se mer på Selkies insta.

Avslutar med denna texten om snö av Mary Ruefle. Tyckte så mycket om den.
Källa här.

Dela på:

14 kommentarer till “5 saker jag rekommenderar.”

 1. Anna skriver: 03 februari, 2018

  Fascinerande att Martin Wicklin inte kan ta in det. Men jag förstår ändå, det är svårt att se vad andra utsätts för när man själv inte är utsatt.


 2. elinanouw.com skriver: 03 februari, 2018

  så bra tips!!


 3. <3 skriver: 03 februari, 2018

  Vet inte hur jag ska formulera detta men du och Hanna Hellquist är två exempel på personer som ger mig en slags känsla av ro inför att ”bli vuxen” (vad nu vuxen någonsin egentligen är, är 25 nu och förstår inte.. eller så vill jag inte förstå, vill mycket men är så mycket som tycks passa andra som jag känner inte passar mig). Tycker så mycket om att läsa er. Stort tack för det. Ps. beställde Mary Ruefle- bok pronto. Seer fram emot


 4. hanna skriver: 03 februari, 2018

  jag vill gärna läsa hannas text! kanske kan någon klistra in den i en kommentar? 🙂


  1. Sofia skriver: 03 februari, 2018

   Gå in på krönikan, surfa sedan vidare typ två adresser, slå på flygplansläge och gå tillbaka till sidan med krönikan! Trevlig läsning!


   1. Jennie skriver: 04 februari, 2018

    Hur resonerar ni nu? Ska allt som produceras för tidningar vara gratis? Hur ska då de som skriver för dem få betalt?


 5. Tua skriver: 03 februari, 2018

  Tillbakarekommendation: Netflix nya ”the polka king”. Så BISARR story och helt sann!! Såg den igår och är heeelt amazed. Se så förstår ni!


 6. T skriver: 03 februari, 2018

  Så intressant intervju m Nina björk. Jag tyckte tvärtemot dig att intervjuaren var jättebra. Så viktig diskussion. Jag tyckte båda hade rätt och jag tycker vi måste ifrågasätta vårt sätt att leva (inte bara Ninas så klart). Jätteinspirerande, mer sådant, och fler seriösa svar.


 7. Sophie skriver: 03 februari, 2018

  Har du sett Hanna Hellqvist på Nyhetsmorgon när hon pratade kring krönikan? Så naket, ärligt, roligt och mänskligt!


 8. Szofia skriver: 04 februari, 2018

  Gillar Rodartes Insta generellt men jag har suttit och glott på de här bilderna sjukt mycket. Dett något av det finaste jag sett, så många olika människor och sådana fantastiska färger.


 9. Anita skriver: 04 februari, 2018

  Lyssnade efter din rekommendation på intervjun med Nina Björk. Jag tycker att intervjuaren hade ett knepigt förhållningssätt eftersom 3/4 av intervjun gick ut på att Björk skulle försvara sin livsstil. Det är absolut intressant att ifrågasätta och eller diskutera livsstil utifrån åsikter men när större delen av intervjun handlar om det så känns det som helt fel fokus. Det är väl ändå sakfrågorna och personen som är det intressanta när det kommer till en person som Björk. Det hade tex varit intressant att höra hur Björk tänker nu i jämförelse med då hon skrev Under det rosa täcket, och om vad hon skulle skriva om om hon gjorde en uppföljare.


 10. Anita skriver: 04 februari, 2018

  Äsch, skrev en kommentar som var längre men den försvann så jag sammanfattar här: irriterande ståndpunkt från intervjuaren, fel fokus att låta tre fjärdedelar av intervjun gå ut på att Björk skulle försvara sin livsstil istället för att diskutera sakfrågor och hennes person. Hade till exempel varit intressant att veta vad Nina Björk skulle skriva om nu om hon gjorde en uppföljare på Under det rosa täcket. Hur tycker hon kvinnors handlingsutrymme och feminismen utvecklats?
  Om alla intervjuer med politiker eller debattörer skulle gå till sådär skulle det bli ganska låg nivå, exempel: ”du är partiledare för miljöpartiet men du äger en bil, hur tänker du där? Borde du inte bo i skogen med självhushåll utan el och mobil och dator?”.


 11. Kajsa skriver: 05 februari, 2018

  Äre bara jag som tycker Kirstens vänstra bröst ser uppenbart retuscherat ut? Annars vad är det för onaturlig lokal oskärpa under hennes armhåla? Fattar inte ens vad som var tänkt att redigeras? Förstoring? Förundning? Skoningslösa värld osv


 12. Vicky skriver: 05 februari, 2018

  inte lyssnat på denna med martin wicklin men hans attityd verkar vara att, oavsett hans egna tankar och åsikter, ifrågasätta för ifrågasättandets skull typ. lyssnat på 4-5 andra avsnitt och han hakar upp sig på att fråga frågor bara för sakens skull typ. oklar


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/en-onsdag-i-januari-kontorshang-tv-och-tacos/