Annons
Annons

5 serier att maratontitta på under jullovet.


 

Under julledigheten kan man ju, till skillnad från kanske sommarlovet, fullständigt gräva ner sig under sitt täcke och inte gå upp ens lite om man inte har lust med det. Därför passar det sig utmärkt att bränna en hel himla tv-serie och komma tillbaka i januari som en rik-på-ny-favoritserie-person.
Här kommer fem tips på tv-serier som är helt underbara men som bara gick en säsong och därför väldigt passande att sträckkolla och se klart på.

Annons
Freaks and Geeks
En fullkomligt fantastisk serie med genier som James Franco, Busy Philipps och Jason Segel i huvudrollerna. Serien är inspelad 1999 men utspelar sig under början av 80-talet. Handlar om ett nördgäng (geeks) och ett skolk-gäng (freaks) som går på en high school någonstans i en mindre stad i USA. Fantastiskt dialog, oerhört roligt och igenkänningsfaktorn att inte riktigt passa in någonstans är hög. Stort bonus för en megahunkig ung James Franco.
Mitt så kallade liv.
Claire Danes spelar huvudrollen i den här magiska serien om att vara 15 år. Den utspelar sig, och spelades in, under 1994 och vi får följa Angela Chase under sitt första år i high school. Serien är berättad som om hon läste ur sin dagbok och handlar om att hitta rätt, passa in, att vara tonåring och kanske framförallt allt att vara så fullkomligt jäkla pangkär i skolans outsiderhunk Jordan Catalano (spelad av Jared Leto). Den innehåller min absoluta favoritscen i en tv-serie:


Upp till kamp
Upp Till Kamp är en av de mest välgjorda svenska serier som jag sett och den utspelar sig under åren 1965-1976. Under tre avsnitt får man följa fyra unga människor under tio år som sammanflätas i olika konstellationer. Det första avsnittet när de ännu är typ nitton år är så jäkla drömmigt. Sextiotalet när det är som finast. Sedan blir allt rätt sorgligt och det är ju fint det med, men kanske på ett annat sätt. Plus för all fantastisk musik också. Tror denna finns på Netflix.


Wet Hot American Summer – First Day of Camp.
Ni vet kultfilmen Wet Hot American Summer från 2001? Om ni inte vet, se den bums, SÅ rolig. Filmen handlar om sista dagen på ett summercamp i USA år 1981. I somras kom Netflix ut med en Wet Hot American Summer-serie på åtta avsnitt om vad som hände den första dagen på campet.
Serien är fullsmockad med alla ens favoritamerikaner, som Jason Schwartzman, Kristen Wiig, Michael Cera, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Bradley Cooper, Jon Hamm ETC!
Finns på Netflix, både film och serie (se filmen först obs).


Flight of the Conchords
Okej. denna serie finns förvisso i två säsonger och inte en, men avsnitten är relativt korta och kommer vara det roligaste du har sett. Serien handlar om nyzeeländska popduon Jemaine och Bret som ska slå igenom i USA. De åker dit med stora förhoppningar och knagglar sig knappt genom dagarna. Mest drömmer de ärligt talat om att få hångla ofta och mycket. Serien är musikalbaserad, dvs att sångerna vävs in i handlingen för varje avsnitt. Jag har sett om denna serie säkert tre gånger i alla fall, och lyssnat på sångerna minst femhundratusen (typ). Jag ÄLSKAR Jemaine Clement, och i ett parallellt universum är vi gifta.
Kolla rolig.

Translation. Five series you should watch from beginning to end during your Christmas holiday.

 

(0)
(0)
(0)
24 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar