Annons
Annons

6 olika fina saker.


 

oto
Här kommer ett hopplock av många olika saker som jag inte kom på hur jag skulle placera in dom. Så nu blir det bara såhär, allt på en gång. Ett litet tipsinlägg kan man väl säga?


spraket
Jag är med i Språket i P1’s nyårsspecial och pratar om vilket ord jag började använda 2016 och vilket jag blev sjukt trött på. Andra som svarade på samma frågor var Anna Kinberg Batra, Jonas Sjöstedt, David Lagercrantz och Ginna Lindberg. LYSSNA HÄR om du vill.

Annons


Untitled-1

Min bok finns ju numera som ljudbok och Linda skickade mig denna skärmdumpen att jag är med på listan av Bookbeats egna favoriter! Så kul!


foto
foto: amandamariajosefina.

Och på tal om ljudboken så skrev bokbloggen Fru Bibliofil fint om just Allt som blir kvar som ljudbok vilket jag tycker var så roligt att läsa. Det var så himla kul att läsa in.


Jag har alltid en viss oro över att lyssna på en bok när författaren själv läst in den då kvaliteten på uppläsningen kan variera kraftigt. Det gjorde att jag blev mäkta förvånad över att Beijers sköra röst gav berättelsen och karaktärerna så pass levande att jag knappt ville sluta lyssna.


enekse
Enskede Skolas Bibliotek skrev också så fint om Allt som blir kvar i dagarna!

Under 2016 läste jag drygt 70 böcker och den här är en av de starkaste. Sandra Beijer skriver intensivt och har en distinkt stil. Hennes språk skiljer sig från andras och hon har ett utpräglat litterärt ”sound”. Det är perfekt avvägt och inget ord skrivs i onödan. Inget i berättelsen om Matilda som samlar upp skärvorna av sitt krossade hjärta är svart eller vitt, hon rör sig i gråzonerna. Det finns inga tydliga svar. Och det är fantastiskt.


Okej slutpratat om boken (för nu). Två andra fina grejer:

emil

Emil Jensens vinterprat om felhörningar, positiva missförstånd och att komma över någon är så så bra. Tack du som tipsade mig om det, även om jag grät av mig min mascara.
Lyssna här.
Missa heller inte hans sommarprat som var sommarens bästa enligt mig.
Avslutningsvis tyckte jag Beata skrev ett så roligt inlägg om 2016. Maten vi åt, sakerna vi sa, kläderna vi bar osv. Som ett Historieätarna i bloggformat ^^

 

 

(0)
(0)
(0)
12 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar