Annons
Annons

a list about my summer.


 

cap d'antibes.

cap d'antibes.
Mina planer för sommaren:
Tänker att sommaren börjar i helgen. Då gifter sig Nina och Anton! Sedan är jag i Stockholm ett par veckor och har många picknickar. I slutet av juni reser jag till GBG en helg med Magnus. I juli åker vi till mina föräldrars hus i Frankrike i en vecka, sedan är det GAAAAGNEF. Två veckor efter Gagnef åker jag till Italien med ett knippe kompisar i en vecka och någon månad efter det är det Way Out West. Typ så. Tänkte mellan allt runthoppande hänga i en solstol på min balkong, lyssna på sommarprat och läsa bok. Och spendera några nätter på Trädgården.

Annons

cap d'antibes.

Bästa sommarstället:
Trädgården en fredag, valfri park en varm julidag, på en motorbåt ute i Skärgården, på stolen bredvid Milla en middag i Frankrike, i mitt sovrum ett regnigt augusti med alla fönster öppna.

Favoritsommarblomman:
Gullviva förstås.

marseille.
Här badar jag helst:
Nattbad vid Årstaviken möjligen, annars utomlands där det är varmt. Är ganska mycket badkruka.

Hur länge ska du vara ledig?
Jag tänkte minska ner till ett blogginlägg om dagen och inga andra jobb utöver det från och med början av juli till mitten av augusti. Så en och en halv månad ungefär.

copenhagen.
Vad ser du mest fram emot?

Värmen i Sverige egentligen. Att bara gå ut genom dörren i en t-shirt. Att vakna utvilad varje dag för att solen laddar en med så mycket piggbatterier.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Tyvärr ett tält om vi inte hittar boende i Gagnef. Annars ingenting. Eller jo, en skjorta eller topp till min outfit på Ninas bröllop.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Hoppas verkligen på en sommarplåga a la Thomas Stenströms Slå mig hårt i ansiktet som jag lyssnade på varje dag förra sommaren. Annars får jag helt enkelt lyssna på den igen.

Favoritsommardoft:
Solbränd hud på någon man tycker om. Kan leva på den doften alltså.

gagnef.
Hur kommer du att göra dig illa?
Myggbett, skärsår, på brännässlor, ramla på någon sten etc. Är ganska klumpig så mycket kan hända.

Vad oroar du dig för?
Att det ska ta slut för fort. Sommaren alltså. Vill inte ens tänka på det.

way out west.
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Jag hoppas på indiansommar igen och tänker att det fortfarande är sommar i september! Sedan när det blir kallt drar jag till New York ett tag och förlänger värmen.

rain in stockholm.
Den ultimata sommardagen:
Så här skrev jag i en liknande lista 2013. Tänker att det kan få stå kvar för jag tycker det lät så mysigt:

”Jag vaknar ganska tidigt, typ halv tio, av solen. Någon man är förälskad i får gärna ligga bredvid. Går upp, gör frukost (klassisk svensk frukost, typ tunnbröd med kaviar och fil med blåbär, nypressad juice och kokt ägg). Vi äter allt utomhus på en balkong, kanske läser man tidningen, men mest pratar man och lyssnar jättehögt på en ny låt man gillar för tillfället. Sedan gör man sig i ordning och blir såklart helt sinnessjukt nöjd med sitt klädval och smink pga att dagen är ultimat. Vi går ut i Stockholm och det är världens bästa väder och man träffar upp några kompisar för kaffe i solen. Där sitter man på någon uteservering till klockan slår efter lunch och vi känner att vi är lite hungriga.
– Men kan inte ni springa till nåt café och köpa lite mackor så går jag till systemet och köper rosé? säger någon.
Jättebra idé.

Så det gör vi. Vi går till en park, kanske Humlegården, och som tur är så har någon med sig en filt och där dukar vi upp vin och mackor och jordgubbar och kanelbullar och godis. Någon plockar fram små högtalare så vi kan lyssna på musik och allt eftersom eftermiddagen passerar ramlar fler personer in (gärna med hundar) och till slut är vi runt 20 stycken som sitter där. Det blir aldrig kallt. Det blir kväll och midnatt och natt, några hånglar, andra dansar, alla pratar högt och mycket och det är varmt och milt luften och ingen vill gå hem.”

 

 .

Translation. Read in google translator by clicking the link at the right.

(0)
(0)
(0)
15 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar