Annons
Annons

älskling, vill du ta min väska i lådan där borta. en flicka kan inte läsa såna här brev utan läppstift.


 


Jag är ju som sagt inne i en klassikerperiod och för några veckor sedan läste jag Frukost på Tiffanys av Capote, kanske mest känd för den fantastiska filmen med Audrey Hepburn från -61.


Boken handlar om en man som hyr en lägenhet i samma hus som Holly Golightly under 40-talet. Holly är 18 år och New Yorks it-tjej. Hon spenderar varje natt på nya äventyr, dricker champagne och socialiserar sig med olika män nästan varje kväll, i jakten på att hitta någon att gifta sig med. Kärlek är hon inte så intresserad av, så länge han kan köpa vackra smycken och ta med henne på resor. Huvudpersonen faller förstås pladask för Holly’s drömska och ganska knäppa personlighet och ganska snart blir de vänner och hon tar med honom på sina upptäcksfärder.

Annons


Jag tyckte mycket om den här lilla romanen som inte sträcker sig längre än drygt 120 sidor. Man får hjärtklappningslängtan efter New York och Holly är förstås charmerande och hemskt hemskt trasig på samma gång vilket gör att trots att inte så mycket händer fortsätter man vända blad för att få följa med under det där året mellan -43 och -44 .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=urQVzgEO_w8[/youtube]
.

I finished Breakfast at Tiffany’s by Truman Capote a couple of weeks ago. I loved the movie and thought the book was equally charming, funny and a bit sad.

(0)
(0)
(0)
30 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar