Annons
Annons

answers to past weeks comments.


 

Hej Sandra! En sak som jag undrar över är om du någonsin funderat på att inte köpa något pga att det inte är feministiskt? t.ex. American Apparels kjolar osv som du brukar visa upp rätt ofta i bloggen? Känns det aldrig tokigt att göra en massa gratisreklam åt ett företag som går rakt emot dina värderingar? Tänker på deras sexistiska reklamer + dåliga arbetsvillkor. Är väl medveten om att alla såklart inte kan göra allt, men var tvungen att ställa frågan. Kram!
obs obs vill inte låta dryg, tycker verkligen att du är jättebra och inspirerande!
Hej! Jag har svarat på frågan ang American Apparel ganska många gånger, men jag fattar att man kan missa ändå, men här är iaf ett av svaren! Jag köper alltså inte några kläder därifrån längre, men använder de jag har för att jag gillar dom. Undrar dock hur ni ställer er till AA-köpandet nuförtiden? I och med att chefen blev sparkad i somras. Håller iaf tummarna att den sexistiska reklamen suddas bort snart.

Annons

Hej sandra.
Jag skulle gärna vilja höra hur du tänker kring ditt resande. Du verkar ju resa en hel del och som vi alla vet är flyg en stor miljöbov. Hur resonerar du? Själv har jag svårt att se att det skulle vara etiskt försvarbart att nöjesflyga mer än någon gång per år.
Jag vet att det är dumt. Jag är dock inte säker på att ”nöjesflygningen” är det största hotet, problemet är väl alla dessa ”slösflyg” där man hellre kan åka tåg (eller ta ett skype-möte) som görs businessmässigt etc. Men ja, det är ju fortfarande väldigt dumt att flyga överlag. Vi är kanske den sista generationen som kommer impulsflyga på det här sättet, våra barn kommer nog tycka det är väldigt exotiskt att vi ibland såg flera världsdelar under bara något år. Tror jag ibland iaf. Jag väljer att göra det just nu för att jag helt enkelt inte vet något bättre i hela världen, och jag tror heller inte att jag kommer resa på det här sättet i framtiden, när man skaffar barn eller så. Kanske jättedåligt svar, men så tänker jag nu. Jag försöker göra andra klimatsmarta val.

varifrån kommer dendära fina ljusstaken i koppar? vet en fin person som önskar sig ljusstake i koppar. puss
Lagerhaus 49 pix!

Undrar också varifrån glasen kommer? Är de slipade med småsmå stjärnor eller är det bara blänk? Har letat som en galning..
Champagneglasen kommer från en liten affär på söder som ligger mittemot Stalands Möbler. Inga stjärnor bara blänk!

Hej Sandra! Jag har funderat över (och behöver råd) hur du gjorde med alla sammanfattningar det året L gjorde slut. Har för någon månad sedan blivit dumpad och lever med ett hjärta som håller på att förblöda i bröstkorgen. Vill göra sammanfattningar men det går liksom inte. Kan inte ens öppna mappen med alla bilder på datorn, för där ser jag ju bara bilder på oss och han som inte längre vill vara med mig. Hur gjorde du?
Hej! Strunt i sammanfattningarna om de gör ont! Herregud inte värt på något sätt. Jag gjorde dem under 2012 men fasiken i helskotta vad ont det gjorde att summera och hålla på. Vet inte riktigt om det var värt så här i efterhand att grotta ner sig i massa gamla bilder. Skulle rekommendera att inte göra det. Här var min sammanfattningar: jan-april, maj-augusti, sept – dec.
Ett tips: Man kan också göra en sammanfattning utan bilder, här är min från 2012.

Hej Sandra!
1. En grej som jag fnulat på;
Umgås du och Magnus mest med dina vänner? Dina vänner var kanske Magnus vänner också innan ni blev ihop, men jag kan inte känna igen att Magnus var en del av er umgängeskrets innan. I alla fall, ni är sånna jäkla gullungar båda två.
2. Är fnula ett ord? Blev lite osäker. Kan bytas ut mot ‘fundera’ tänker jag.
1. Jag och Magnus umgås nog framförallt mest med mina vänner när jag tar med kameran om du fattar? Alltså: på bloggen tar jag med mig kameran när vi hänger med mina kompisar liksom. Så ja, vi hänger ju med hans vänner med, men han träffar även sina vänner utan mig såklart.
Jag har ett kompisgäng som han trivs bra i så det är liksom inga konstigheter. Magnus flyttade till Stockholm 2012 för att gå på Berghs, och där lärde han känna Michelle och det var så jag och Magnus träffades, en kväll när Berghs hade fest på Kåken och han var där. Hans grundplats är ju liksom inte sthlm utan han har ju vänner i en annan stad också. Ungefär så.
2. I högsta grad ett ord skulle jag säga!

Snälla Sandra, eller typ någon som bara kan hjälpa. I lördags hånglade jag med killen jag var DÖKÄR i när jag var 16. Idag är vi båda 21 och har väl haft lite kontakt från och till under de här åren. Vi hade en grej i gymnasiet, men det var himla kortvarigt. Men jag har aldrig riktigt kunnat släppa honom ur tankarna och så i lördags hånglade vi, alltså verkligen jättemycket. Och aa då sitter jag här och undrar VAD FAN GÖR JAG NU? Jag vet inte vad jag känner, men vill ändå undersöka och ta reda på vad det här var/är/kan bli. Vad kan jag göra? Har någon annan varit i den här situationen? Liksom VAD GÖR MAN?? Jag kan inte leva hela livet utan att veta vad det här är för gnagande känsla som inte lämnat min jävla kropp på typ fem år. Pls help.
Leta fram honom på Facebook, tryck på meddelande-boxen, skriv ”hej”. Alltså det ÄR inte svårare än så. Man måste bara våga. Skriv att du tyckte det var fint typ. Kanske ses igen?

Sandra! jag har lite smått panik! jag tror att jag håller på att falla för en pojke på min spanska och jag vet inte hur jag ska hantera detta eller hur han känner. har aldrig känt detta förut, har endast varit den som inte känt tillbaka… hur gör man?
Säg hej säg hej säg hej. Adda på fb, säg hej. Våga våga. Finns liksom inga andra tips än att vara lite modig för en stund.

Är i behov av vettiga råd och det brukar ju finnas här, antingen av dig bästa Sandra eller andra supermänniskor i kommentarsfältet, så jag provar.
Vill ta kontakt med en kille men vet inte hur. Råkade typ dissa hans raggningsförsök i våras pga träffade en annan då (det gick över). Vi pluggar i samma universitetsbyggnad och jag har sett honom på kårpuben ibland. Har hittat hans fb och insta(som är låst..). Kan jag ens ragga efter att ha dissat honom? Och hur 17 gör en?! Han är så himla söt att jag får lite ont i magen tror jag.
Säg hej! På fb, när du ser honom, vad som. Visa att du finns och att du ser honom helt enkelt. Just do it.

Hallå, behöver tips. Bästa pizza-stället i stockholm?
För fulpizza är Venezia bra. Jag gillar även Ciao Ciao på Nytorget (dock inte deras frutti di mare för lite skaldjur och blöt). Även Il Tempo är bra för pizza och Ciao Ciao på Odenplan (som förresten ägs av Markoolio har jag hört). Och just det! Taverna Brillos pizzor är greatness.

Är det Ciao Ciaos jävla hustlerpizza? För var gång är det mindre topping. Det där ser ut att vara en frute di mare med en räka och en halv blåmussla. Var är skatteverket när de behövs?
Håller SÅ med! Men denna var dock från Venezia och hade mer räkor på än vad som syntes på bilden tack å lov.

Oj, visste inte att du gillade ”Under the dome”. Men den är grym ju! Vilket avsnitt är du på? Läser boken nu och har hittills hatat alla karaktärer förutom skogsmurmeldjuret (en kossa i tv-serien) som blev kluvet på mitten på typ sida 14. Lite besviken.
Jag är på avsnitt 8 ungefär. Jag tycker den är bra men irriterar mig på hur otroligt dålig kontakten utanför kupolen är? Det är helt orimligt. Såklart att världen utanför skulle kontakta de under kupolen (via radio eller stå med papper och penna utanför) och fråga, hej hur har ni det? har ni upptäckt något märkligt därinne? hur kan vi lösa detta ihop? ETC. Gör mig galen.

Hei Sandra! I mars skal jeg og kjæresten til Stockholm en langhelg. Stockholms-guiden din er fra 2008/2009, så tenkte kanskje du hadde noen nye tips? Hotell, restauranter, butikker, attraksjoner? I’ll take it all!
Hotell: Story & HTL
Restaurang: Köttbaren & Nytorget 6
Butiker: Grandpa & Mimmi Staaf
Fest: Under Bron & kåken
puss!

Senare delen av min tonårsperiod var jag i princip den enda i mitt kompisgäng som inte hade och aldrig haft en pojkvän. Det var min innersta dröm och jag fantaserade dag och natt om att vara kär, hålla någon i handen och så vidare. Jag var för det mesta glad för mina vänners skull att de träffat någon men självklart hade jag också dåliga dagar.
Bland det jag tyckte var jobbigast var hela ”vi”-grejen som gjorde att jag kände mig sjukt utesluten när jag hände med par. Typ ”vi ska på bio imorgon”, ”nu ska vi hem och sova” ,”vi kommer gärna på middag” osv.
Hur tänker du kring det här? Är det något du ens funderat över? Nyfiken! 🙂
Kram från Ida
Hej! Jag tänker jättemycket på ”vi”-grejen. Kanske lite orimligt mycket. För mig är det otroligt viktigt att inte definieras som en person. Jag vill vara min egen och så har det alltid varit. Jag använder därför väldigt sällan ”vi” om det inte är i en situation när det är självklart att det är jag och magnus som alltså hänger. Annars använder jag ”jag och magnus”. Jag tycker det öppnar upp för att det inte alltid bara är vi som kommer som ett paket när man bjuder in mig (eller han) och dessutom tycker jag det är viktigt att man är någorlunda samma person som singel och ihop. Blir galen på kompisar som försvinner iväg när de skaffar tjej/kille. Det gör mig jätteledsen.

Alltså Magnus och killen i julkalendern = samma person?!
Haha du är typ den femte personen som säger det 🙂

Hej! Å, kan inte du berätta lite om marmorskivan i köket? Jag har köpt en lägenhet(!) som ska renoveras och det är ju så himla fint med vit marmor. Men var det alldeles jättedyrt? Och så är det ju det där med att man inte får spilla läsk och sånt… (extrafråga: 100 000 i budget för ett kök ungefär som ditt. Bra eller anus?) Tack för daglig inspiration!
Marmorskivan kostade 20 000 totalt. Vet inte exakt hur många meter men den är ju ganska stor och på flera bitar i köket liksom. Jag rengör den med såpa två gånger i veckan och försöker att inte spilla kaffe eller citron på. Den är ändå lite fläckig, hmm. Någon som har supertips på hur man tar bort en glasring? Så… liksom, den är fin men kanske lite mycket jobb kan jag tycka. Ang extrafrågan låter det väl bra, det kostade det ungefär för mig med, men är inte helt haj på sånt där. kram!

jag måste berätta något som inte har med inlägget att göra!
jag tänker när du tipsa om raggningsreplik att bara gå fram till någon och säga ”du är den snyggaste jag sett här ikväll”?
jag har hållt den i huvudet sedan dess och tänkt använda den när tillfället kom, men igår så kom det fram en kille till mig och sa exakt så! Och det funkade verkligen, jag smälte helt! typ det finaste som hänt på väldigt länge
Wohoooo!

Var i New York köpte du kängorna?? MÅSTE ha! (ang de vita kängorna)
Dr Martens köper man i Dr Martens affären! Ligger i Soho. puss!

hej sandra! måste fråga, det va längesen vi såg av joakim i bloggen (eller jag helt ute och cyklar?) så hoppas verkligen inte ni glidit ifrån varandra igen!! och om ni har, fixa det snabbt! jag saknar joakims hår bland dina bilder 🙁
puss och tack för bästa bloggen <3
Nej nej inte glidit ifrån varandra! Han har bara jobbat mycket på olika grejer den här hösten + att han är löjligt nykär och då måste man väl få hångla tänker jag. Förhoppningsvis tröttnar han på hånglet snart och följer med ut på äventyr snart igen!

hur lång är du?
162 cm!

Hallå ursäkta töntig fråga, men vad säger ni på glass nr 4? Ni säger att den är vulgär och jag vill se hur den ser ut men jag hör inte vad ni säger haha? (ang otrohetspodden)
Calippo!

Hej Sandra! ( lr någon annan vis person) 🙂 var kommer rubriken ifrån? älskar’t! Fint med Håkan också! cheers (ang killfredags-inlägget)
För varje killfredag googlar jag på pick-up lines och tar den jag gillar mest!

Kan du inte ha tjejlördag eller något liknande också ibland för de som gillar att titta på både och? 🙂
Jag får den här frågan då och då när jag har killfredag, och har svarat på den förut. Men i korthet kan jag svara på den igen. Jo, tycker du inte att det hade varit jättekonstigt att en heterosexuell tjej gör ett inlägg för bi/homosexuella? ”Varsågod här har ni lite härliga brudar!” Jag tror iaf det skulle hamna jättefel, vem är jag att bestämma om den blicken och vad som skulle vara sexigt för en tjej som gillar tjejer? Känns som att det skulle kunna falla fel på flera sätt.
Det här är dessutom en blogg om mig och inte ett magasin liksom, jag föreslår att någon som gillar tjejer gör sin egen tjejlista!

Hej! Jag älskar din blogg och klickar in här minst 3 gånger per dag  <3 Förlåt för att jag inte kommenterar något roligare men måsta bara fråga om skorna du har på bilden om din JC-klädkolletion. Finns dem att köpa någonstans? Blev så kär!!
De är från Opening Ceremony! puss!

Hi Sandra, it’s nice to see you reading Goldfinch, and I hope you’ll do a review on that – always enjoy your book review posts! Have you also read The Secret History by Donna Tartt? It’s pretty good too! Wishing you a early Merry Christmas xx
Hi! I’ll definitely do a review of Goldfinch when I’ve finished reading it. 🙂 I read The Secret History this summer, here’s the review.

(0)
(0)
(0)
39 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar