Annons
Annons

answers to past weeks comments.


 

Hej! Här kommer svar på de flesta av de kommentarerna som ställdes innan onsdag. Så himla många nu på sistone så jag har valt ut ett gäng istället.

Ett litet minitips: många av frågorna har jag svarat på ganska många gånger, vissa har till och med helt egna inlägg. Ett tips för att hitta dem är att antingen söka på bloggen där uppe i sökfältet, eller genom google. Exempelvis niotillfem + jobb, niotillfem + berghs, niotillfem + bo i new york, niotillfem + olycklig kärlek, niotillfem + kamera, niotillfem + frisyr etc 🙂
Jag kan inte svara på samma frågor om och om igen för det blir så ointressant för andra läsare och så tidskrävande för mig. Google är typ världens bästa verktyg och ni hittar det mesta där långt mycket snabbare än för att istället vänta på mitt svar.

Annons

Okej, mot frågorna!

jag har tänkt på en sak. Vart brukar du sitta för att hämta inspiration till ditt skrivande? På cafén eller hemma? Kram!
→ Jag brukar sitta på café och skriva. Tycker det är skönt att ha människor omkring mig. Men allra bäst skriver jag nog utomlands, på något varmt ställe med dåligt wifi.

snälllla berätta om p.a & co har funderat på det så himlans mycket om det är asnajs eller gubbkrisigt
→ haha ”gubbkrisigt”. Alltså målgruppen är väl lite äldre men maten är supergod! Många ställen runt stureplan är ju gubbkrisiga iofs, men jag tycker inte det gör så mycket om ens sällskap är härligt.

jag vet att du svarat tidigare pa hur du redigerar dina videor/vilket program du anvander men jag hittar det inte, kan du skicka lanken? puss 🙂
→ Imovie! Det är ett program som ingår i mac. Jag har inte gjort något inlägg om hur jag redigerar mina videos men har det på att-göra-listan. imovie är ett ganska enkelt program.

hej sandra! jag har en liten fråga, skulle du kunna tipsa om några bloggar du tycker om att läsa? det hade varit så kul att se, och dessutom får man ju fler bloggar man kan läsa. om man vill förstås. kram<3
→ Kolla the blogs i read i högra ramen —>. Uppdaterar den kontinuerligt, lägger till bloggar och tar bort sådana som inte finns längre.

Sandra! ÄLSKAR både ”don’t leave me this way” och ”(your love keeps lifting me) higher & higher”, har du fler liknande låtar på lager?? Eller kanske en hel spellista, dröm! Puss
→ Min sextiotalslista och min motown&northernsoul-lista borde passa dig. puss.

Jag har en fråga till ”answers to past weeks comments” nämligen hur det går för din basilika? Jag snappade upp tipset du kom med, och till en början gick det himla bra! Nu däremot har den slutat växa och jag har knipsat av den sista grenen för att försöka få rötter på den och rädda hela skiten… men hur tar du hand om dina plantor? Får dem att fortsätta växa? Haadee!
→ Hej! Det går bra för vissa och andra sämre. En har faktiskt blivit en hel planta, en annan dog. Man får inte ge upp helt enkelt! Jag ställer dem där jag har mest solsken och vattnar varje dag.kram

Jag har en fråga: På bilderna där du visar upp din fina nyårsklänning har du strumpbyxor som är så himla heltäckande svarta. Har du något tips på bra sådana?! Alla jag köper blir liksom alltid lite genomskinliga ändå när de dras ut över benen, hur många denier jag än köper. Vill liksom ha dem så där svart-svarta om du förstår hur jag menar!
Jag har flera par samtidigt! Det är tricket.

Du som har jobbat i reklambranschen, reflekterar du aldrig över om det är rimligt att upplåta ”redaktionellt” utrymme för den här sortens reklam för exempelvis Berns? Säger Rodeo aldrig något om att företagen som vill synas på din blogg borde betala för banners i stället för att bjuda dig på grejer?
→ Jag skulle säga att jag varje dag funderar jag på det, i och med att jag får förfrågningar från företag om att synas på bloggen alla dagar i veckan. Jag tänker nej till 99,9 % av dessa. Men Berns-grejen tyckte jag var väldigt rolig och flott och jag tänkte att det också skulle bli ett roligt inlägg om barhoppning i Stockholm, så då tackade jag ja. Annars brukar jag göra samarbeten med ersättning (och då alltid tillsammans med Rodeo), men detta kändes som en rolig grej som jag aldrig annars skulle lägga pengar på själv. Jag har dessutom jobbat med den här pr-byrån förut och att upprätta hålla en bra relation är också viktigt. Ungefär så.

Bästa Sandra! Jag har en fundering. Det har nu strax gått två hela år och jag har fortfarande inte kommit över mitt ex. Det är såklart jättedeppigt, dessutom har jag det inte så bra just nu av andra orsaker. Jag undrar hur du hade gjort? Senast vi hördes lovade jag att höra av mig när jag kunde ses, men har inte hört av mig. Dels för att jag tror att jag vet att personen vill vara vän endast, dels för att jag är feg. Såhär sa hen efter att vi gjorde slut ”jag vill att du vet att jag VERKLIGEN vill fortsätta vara din vän” men det känns som något man alltid säger ju. Jag tror att anledningen till varför jag inte är över det, är att vi inte fick något riktigt slut, och att hen har hört av sig ibland och att vi setts lite och det varit spänningar. Jag vet inte men jag har någon känsla av att jag borde träffa hen. Är det dåligt, tror du? :S
→ Jag har bara ett enda svar till detta: för att komma över ditt ex behöver du bryta ALL kontakt. Träffa hen inte, ta bort hen från telefon. Förklara att du inte kan bli hens vän nu. Detta är det enda som funkar. Ursäkta hårdheten, men det är bara så. Här är en lista jag skrev om att komma över någon.

Hur skulle du klä dig om du sommarjobbade på en terass/restaurang som servitör och bartender på kvällarna? Platsen har inga speciella arbetskläder, och man får i princip välja själv. Man vill ju lixom klä sig passande men ändå känna sig fin. Många tjejer som jobbar där har shorts och top, men det är inte jag bekväm i, speciellt inte då det serveras mat. Puzzz!
→ T-shirt och kjol skulle jag ha, men ha det som du trivs bäst i bara. puss.

Tänkte att du kanske kunde svara på denna lille fråga i answers to last weeks comments eller så. För det är så att jag är 21 år och totalt okysst. Har aldrig ens rört en kille (hjälp svindel), och börjar mer & mer känna en total panik över detta. När jag + kompisar är ute/på fest så hånglar/dansar de med killar hela tiden. Ingen ens tittar på mig. Är ändå social och glad. Har ju liksom varit på festival ett antal gånger och där ska det ju vara lätthånglat… har jag hört… men folk tittar inte ens på mig! Försöker ju ta kontakt och så för kan ju inte tänka att jag ser så vedervärdig ut? Fattar jag inte sociala koder? Och alltså mina kompisar börjat märka detta och typ, tycker jag är pryd. Vill ju bara hångla med alla pojkar är det så mycket begärt!
→ Hmm. Det är klart att vi ska försöka lösa det här så du får hångla lite. Jag tror till att börja med att du måste släppa det där ”ingen ens tittar på mig”. Hångel kommer inte alltid och landar i ens knä, utan det är något man får jobba lite på själv också. Och jag fattar att det känns som att ingen tittar, men faktum är att många är lika blyga som en själv. För det andra, jag förstår att du tycker det här är jobbigt, och du funderar på om det kan vara de sociala koderna, och vad vet jag såklart, men jag tycker i alla fall att det kan vara något som du borde prata om. Du säger att dina kompisar tycker att du är pryd, men du måste berätta för dom vad du går och bär på. Att du är okysst, att du längtar efter att inte vara det, att du inte vet hur du ska gå till väga. De kommer hjälpa dig och peppa dig. Det är viktigast av allt att inte känna sig ensam.
Mitt bästa handfasta sätt för att få kyss på fest: Ställ dig 10 centimeter närmare killen du vill kyssa än vad du skulle göra med en kompis när ni pratar. Rör vid honom ganska ofta och håll då kvar handen någon sekund längre. Det räcker om det är på hans axel eller midja. Le mycket, titta rakt in i hans ögon. Återgäldar han dina rörelser, alltså ler mycket, backar inte när du står lite för nära etc, ja då är han med största sannolikhet sugen. Växla då mellan att titta in i hans ögon och på hans mun. Ögon -> mun -> ögon -> mun. PANG BOM HÅNGEL. I alla fall typ nästan alltid! Ledord för hur man kysser någon är mjukt och försiktigt, då kommer det bli bra.
Lycka till! <3

Kommentaren hör inte till inlägget, men jag har ett problem med din blogg! Varje gång jag går in på den, så laddas bara de bilder som jag ”kommer förbi” fram tills sidan laddat helt klart. Det vill säga, att jag oftast bara kan se första bilden, om jag inte snabbt som attan bläddrar ner till där jag sist gick in och läste. Lite klurig förklaring, men jag hoppas du förstår vad jag menar! Vet inte om andra har detta problem? Hursomhelst, har inte slutat läsa än, pga älskar att komma in hit, men ville göra dig uppmärksam på det iaf! Kram
→ Va låter superknäppt. Vad använder du för webbläsare? Vore toppen att veta! puss.

jag har en annan slags fråga. hur mycket superkompisar är gustav och magnus? tycker att de verkar som en fantastisk kombo!
→ Ja jag älskar också deras lilla värld ihop!

När du var ”ny” på att skriva, gick du några skrivkurser eller hur har du gått tillväga? 🙂
→ Nej jag har inte gått några skrivkurser förutom då copywriter-utbildning på Berghs. Samt skrivit skrivit skrivit en himla massa hemma på mitt flickrum liksom. puss.

Hej Sandra! Vill verkligen läsa The Secret History och nu även denna bok av henne men är osäker på om jag borde läsa dem på svenska eller engelska. Brukar föredra att läsa på engelska om det är orginalspråket men är tveksam inför såhär långa böcker. Du som läst båda, vad föredrar du?
→ Det beror nog helt på hur bra man är på engelska. Jag kände att det skulle va tungt att läsa 800 sidor på engelska och valde därför svenska. Tyckte översättningen av Steglitsan var bra.

Kollade igenom dina spellistor, massa härliga ju! Undrar dock om du har någon för en som precis gjort slut och är så jävla arg men självklart ledsen. Eller typ låttips kanske, lyssnar på ”krossa alla fönster” på repeat atm.
→ puss och Det har jag. Du hittar den här.

hej Sandra!! Tack för världens mysigaste och mest inspirerade blogg! Tänkte bara kolla med dig om du kan avslöja om bok nummer två kommer vara något liknande den först? (JAG ÄLSKAR DEN!!!!)
Tack igen, kram 🙂
→ Hej och tack och puss! Om boken liksom blir en bok då först och främst. För tillfället har jag väldigt mycket skrivkramp. Hoppas verkligen det går över. Men vill inte avslöja något alls helst för vill inte jinxa! pusskram.

Hej Sandra, jag ska flytta till Paris i fyra månader och är mest pepp på all mat. Jag kommer nämligen ha mitt alldeles egna kylskåp och jag blev så nyfiken på vilka dina bästa alltid måste ha hemma ingredienser är? Ps tycker så mycket om din blogg! Kram
→ Tänk att jag har gjort exakt ett sånt inlägg när jag bodde i Paris ^^ Här är det.

 .

 pic source.

(0)
(0)
37 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar