Annons
Annons

answers to past week's comments.


 

what I'm wearing today.
Hej Sandra. Jag kan inte låta bli att lägga märke till alla snygga hårband och liknande som du haft genom åren. Var har du köpt dem? Är själv på jakt efter lite bredare diadem eller hårband som kan knytas i nacken, något förslag på var detta kan finnas?
Tack för din mysiga blogg! //Marie
→ Nu är det ju ganska länge sedan jag prydde mitt hår med rosetter, men då köpte jag dem ööööverallt – för då fanns de överallt! Men nu skulle jag nog framförallt rekommendera Ebay som är en jäkla guldgruva när det gäller diadem, hårband etc. Även Modcloth brukar va bra på sånt där, och Asos ibland. kram.

Annons

Alla teman med gemensam begynnelsebokstav är ju bara bäst. Men var hade Nina köpt glitterbomberna? Vill så klart genast ha!
→ Hon hade köpt dom i Tokyo!


TEKOPPEN! <3 Fullständigt fantastisk! Finns den (serien?) att få tag på någonstans i krokarna runt stan? Tack på förhand och kram!
→ Jag köpte dem på en sajt som heter Bokompaniet som jag inte vet om den finns kvar längre. Tror kopparna är från märket House Doctor. De har massa olika mönster, vet inte om de säljs längre dock. Jag köpte åtta stycken droppar. Tror inte det finns något mer porslin i mönstret än kopparna.

Åh kan du snälla säga några bra lugg-knep som får den att bli sådär fin? Har precis skaffat rak lugg som du hade 2009 och den kaosar bara loss hela tiden. Du vet: blir flottig på en kvart, står rakt upp när jag vaknar, blir sned när jag har gått i motvind osv… Kram och tack för världens bästa blogg <3
→ Elektrisk rundborste och en jäkla massa hårspray!

Färgar du rött eller är det din naturliga hårfärg? När började du färga håret och hur såg det ut innan det?
→ Jag färgar/tonar mitt hår rött. Det har jag gjort sedan jag var tolv år. Mellan 18-20 färgade jag det svart och mellan 23-26 färgade jag det vitt. Min riktiga hårfärg är ljusröd så jag får knappt utväxt när jag färgar det rött vilket är ganska skönt. Det här är min riktiga hårfärg på ett ungefär:
tuesday

huuuur snygga glasögon har inte Michelle då. Vart har hon köpt dom?
→ Michelle hälsar att hennes glasögon är från Vasuma!

Har en fråga som du kanske vill ta upp i någon q&a framöver (?) och som jag funderat länge över. Nämligen: hur kommer det sig att du så ofta tar ”skeva” bilder? Som exempel bilden på morteln här ovan, där objektet ifråga är på väg ut ur bild nästan, hur är tänket bakom det? Det är inte kritik alltså, jag älskar dina bilder (mega!!) men jag som inte är proffs eller fotograf skulle ha huvudobjektet exakt centrerat i bild och undrar såklart hur ”fotografiska regler” dikterar att man frångår det (som du)? Det är spännande och jag skulle vilja lära mig mer om det! Finns det typ någon regel att objektet ska flyttas si och så många grader till vänster/höger/uppåt/nedåt för att bilden ska bli mer intressant? Är det olika för olika objekt mm mm? Massa frågor! Man tror ju att det bara är att knäppa en bild men uppenbarligen ligger det mer bakom än så, eftersom mina bilder inte blir ens en bråkdel så fina och spännande som dina. :):( Som sagt, skulle älska en närmare förklaring till detta fenomen! Megagärna i form av videosvar (pga bästa som finns att höra dig freestyla svar, gulligaste rösten nånsin! <33) om du kan och vill.
Tack för världens finaste och bästaste blogg! Jag säger det för sällan, men GUUUD vad du förgyller mitt internet! <33
→ Hej och PUSS vad glad jag blir för de fina orden! Mot frågan: Alltså, jag har ju fotograferat flera dagar i veckan alla veckor om året sedan jag fick min första systemkamera en vinter 2006. Har lärt mig allt själv genom att prova och testa och i början var det verkligen inte mycket att hurra för.. Jag fotograferar på känsla och märkte ganska fort att bilder blir finare om inte objektet alltid är i mitten. När jag såg ”Alla är fotografer” på svt play förra vintern lärde jag mig att detta visst är en tydlig regel, att det finns en slags skärning i bilden (ungefär som i svenska flaggan där korsen möts) där man ska lägga objektet för att skapa harmoni. Tycker detta nästan alltid stämmer!
Under hösten 2009 gick jag på en fotokurs i Marocko i en vecka som hölls av fotograferna Alex Webb och Rebecca Norris och dom lärde mig att man hela tiden ska försöka hitta rutmönster i fotot. Att alla bilder innehåller en harmoni som alltid finns där vad man än fotar. Alltså jag säger inte att jag jämt följer detta, men just det fastnade ändå i mig på något sätt och när jag går tillbaka i min foton ser jag att jag oftast jobbar så utan att tänka på det.
Med det sagt vill jag även poängtera att jag absolut inte ser mig själv som en fullfjädrar fotograf, skulle aldrig kalla mig fotograf, tar aldrig några fotouppdrag utöver min blogg och tycker ärligt talat att ganska många bloggar tar finare bilder än vad jag gör. Klart slut!

saturday
Angående balkongbilden i din lägenhet, så har jag en fråga som jag ställt tidigare. På lägenhetsskisser du visat ser det ut som om det är fönster på sidorna av balkongen. Vart vetter de? Åt trapphusen på sidorna eller ut?
→ Det vetter till mina grannar. Den ena har jag aldrig sett och den andra är jättegullig!

Sandra! Folk har ju frågat dig innan om du inte kunde göra en tjejfredag någon gång, och du har sagt att det bara är fritt fram för den som vill att köra på och sen länka hit. Vet du om någon gjort en? Krami!
→ Vet att Madeleine iaf gjort en, men nu hittar jag inte den bara för det.

hur blir man som fattig student i ett främmande land som är helt ointresserad av matlagning intresserad av att laga mat??? att köket är det minsta någonsin och att salt och peppar är det enda som finns i kryddväg är inte heller direkt inspirerande.
snääälla ge lite pepp och tips!!!
→ Köp en kokbok som ser magisk ut (som kanske har billiga recept som idé), läs matbloggar, häng på pinterest! Att bli matlagningsintresserad kräver ju lite jobb, då kan man börja med ögat tänker jag. Spaghetti är också en bra start att börja pga billigt. Lite tomater, olivolja, mozzarella, vitlök och basilika är allt man exempelvis behöver för en jäkla pangrätt!

Hej Sandra! Ser så himla gott ut. Jag har precis blivit vegetarian och saknar inte alls köttet. Men tycker det kan vara svårt att gå på resturang och när jag blir bortbjuden. Blev lite nyfiken på om du funderat på att bli vegetarian eller har du varit? Kram o tack för en världens mysig, inspirerande och super underbar blogg! <3
→ Jag var vegetarian 5 månader en gång i 2011, men liksom, gills det ens? Sedan en dag blev jag plötsligt bjuden på pepperonipizza och allt föll. Jag äter dock inte speciellt mycket kött och försöker i så stor grad som möjligt äta vegetariskt. Tycker man kan säga till i förväg när man blir bortbjuden att man är veggo, det är ju inga konstigheter och värden borde enkelt styra upp något annat till dig, alternativt låta alla andra också äta veg, lika bra det ju.

Broccoliträd? Jag trodde först att du menade en broccoli, helt enkelt, men när det sedan stod fem träd så antar jag att det inte var så du menade… Menar du en sån liten gren/bukett från en broccoli, när du skriver broccoliträd? Då borde väl fem träd vara ungefär en liten broccoli utan stammen? Eller menar du något annat? Förvirrad här, men vill veta!
→ Ja precis, en gren eller en bukett! Visste inte riktigt vad det hette, men det ser ju verkligen ut som små träd.
Visste du förresten att alla hundar hatar broccoli!


Vad för sorts färg använde du när du färgade rosa?? Hur länge satt det i? 😀
Här finns ett helt inlägg om det!

Hej finis! Vart kan man köpa grå strumpbyxor, som dom på bilden? Har letat jättelänge efter ett par liknande men alla har antingen mönster i sig eller är i fel material? Puss å kram skumbanan!
→ De på bilden är från A.P.C. men vet att Filippa K har perfekta ljusgrå strumpbyxor inne just nu.

Har Michelle blogg eller, nej? Hittade ingen med snabb googling på begränsat mobilnät. Kan ni inte göra lite reklam i nästa pod i så fall?
→ Michelle har ingen blogg än men hennes instagram är som en blogg tycker jag!


vart kan jag hitta pepparmintste? Har tittat i affären men inte hittat. Kanske bara finns i större matbutiker?
→ Jag tycker pepparmintste finns jämt! Jag köper mitt på Coop eller Ica. Står bland de gröna teerna.

Hej Sandra! Blir aldri klok på om diskbenken i kjøkkenet ditt ligger på høyre eller venstre side! På bildet lengst opp ser det ut som den er til venstre, men har for meg at den på tidligere bilder har ligget til høyre..? Kram!
→ Diskbänken är till vänster sida. Det är när jag filmar i datorns webbkamera som allt blir spegelvänt!

Men vad synd att tv-programmet inte kommer gå att se. Mitt ex av Strages Fans är helt sönderläst, han är så bra på att respektfullt skildra olika fans och fankulturer <3 Och så är det ju kul att höra andra berätta om sina besattheter.
→ Det går att se! Här!

Hej Sandra, jag undrar vilka språk du kan prata och vilka språk skulle du vilja kunna?
→ Kan svenska och engelska och PYTTElite franska. Japanska vore himla flott att kunna. Italienska och ryska också.

Hej superfina Sandra. För något år sedan skrev du ett inlägg om brev, där du hade en liten brevväxlingsservice. Jag kollade nyligen igenom några av dina kategorier och hittade då det inlägget. Jag tycker det är en väldigt rolig idé och undrar om du inte skulle kunna skriva ett sådant inlägg igen. Puss & Kram!
→ Jag gör brev-inlägg ungefär var tredje månad som det ser ut nu. Det sista hittar du här!

hej! brukar du bli igenkänd på stan, när du är ute på krogen osv? känner du att folk kollar på dig liksom, eller brukar folk rentav komma fram och säga hej? :)) hur känns det isåfall? känner du att du kan gå ut osminkad och med fett hår till ica för att köpa mjölk eller har du en press på dig eftersom du vet att du är KÄNDIS (hihi). kram!
→ Haha hej! Folk kommer fram och hälsar ganska ofta när jag är ute, tänker att man nog blir lite modigare med lite öl i kroppen 😉 Det gör inget, jag tycker bara det är roligt.
På gatan mitt på dagen händer det mycket mer sällan. Men jag går helst inte till ica osminkad och har aldrig gjort, men det har ingenting med att jag skulle bli igenkänd (kändis är nog att sträcka det lite för långt kan jag känna..). Det handlar mer om att jag skulle typ träffa någon jag kände och de skulle bli livrädda för mitt bleka osminkade jag. ja, ni hör ju, jag måste öva på att vara osminkad.

Sandraaa. Är tillsammans med en pojke sedan över ett år tillbaka och är så lycklig och kär med honom. Men följde med en kompis jag knappt känner i fredags för att dricka öl och dansa och en av hennes kompisar hängde jag med hela kvällen. Och det liksom gnistrade till mellan oss. Inget hände mer än en massa dans och ramla in i varandra i trängseln och gripa tag i varandra lite hårdare än vanligt när man inte skulle tappa bort umgänget, men inget mer. Även han har en respektive så det kändes väldigt ömsesidigt uteslutet att något mer skulle hända men jag är övertygad om att vi både kände det där gnistrande. Det var inget mer än så och jag undrar mest är det okej att känna sådär i ett tryggt och lyckligt förhållande med nån annan? Har aldrig hänt mig innan men känslorna för min pojkvän är ju inte förändrade, det är som en liten crush som inte har något att göra med det fina och stora jag och min pojkvän har. Men helt okej tänker jag väl att det inte är, så vill ha lite perspektiv.
→ Jag skulle i alla fall säga att det är okej med gnister. Det är ju inte som att resten av jordens killar försvinner och man inte ser dem bara för att man är i ett förhållande. Och om man inte ens fick gnistra lite då och då, då skulle nog aldrig folk vara gifta i åratal. Så länge inget händer och man inte går runt och trånar efter den där snubben i dagar efteråt så tycker jag faktiskt att du ska unna dig den där rätt fina känslan att skapa ett litet hemligt band med någon en liten stund en kväll. Du verkar ju uppenbarligen säker i det fina du och din pojkvän har, och då ska du inte oroa dig för mycket tycker jag.

alltså sandra, jag har försökt flera gånger nu att komma åt spellistan men när jag klickar kommer jag bara till en tom spotifysida i min webbläsare. vad är fel?? 🙁
Hmm. Ibland kan det inte funka för att du klickar via mobilen, testa via datorn! Annars vet jag tyvärr inte :/

Hej Sandra! Jag undrar en rent praktisk sak vad gäller ditt skrivande. Kan man sitta på alla caféer i Stockholm och skriva. Ibland när jag sitter länge på ett café/ställe tycker jag att personalen börjar snegla lite irriterat, typ ”Ska du inte gå snart, det ska ju få plats nya gäster…”. Jag skriver vanligtvis hemma. Om jag skulle skriva på café skulle jag nog känna mig jagad av de där blickarna. Hur gör du med det där?
→ Jag sitter oftast inte mer än tre timmar åt gången, och sedan sitter jag på caféer som har wifi där andra som frilansar redan sitter (då brukar man få sitta längre). Ill Caffe är mitt bästa café.
Men om du tycker det är jobbigt med sneglande personal kan jag tipsa om Coffice som är ett café men som är meningen att man ska jobba från! Läs mer här.

Hur lärde du dig att tycka om koriander? Kommer ihåg att det var ditt mål ett år! För jag tycker verkligen det är så sjukt vidrigt men min pojkvän älskar det..
→ Jag tvingade mig att ha det i grejer helt enkelt. Först lite och sedan mer och mer och sedan masssssor! Jag har ju även haft som nyårslöfte tidigare år att lära mig att äta avocado och ett annat år kapris (och nåt mer ett annat år men det har jag glömt nu). Allt går med lite övning. Älskar koriander nuförtiden.


En sak jag undrar. Du som älskar pasta och lagar mycket pastarätter, har du några pastatallrikar?
→ Nej, är det sådana där stora lite djupare? Tyvärr inte, ville ha ett matchande porslin hellre 🙂

Hej! Vad är det för matta ni har i sovrummet? En vanlig eller heltäckning? I vilket fall, vart har du köpt den? Preciiiis sån jag vill ha ju<3
→ Det är den här mattan från Mio (färgen off-white)! Den är supermysig och mjuk!

(0)
(0)
(0)
18 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar