Annons
Annons

answers to past weeks comments.


 

halloween.
Hur redigerar du dina bilder? Liksom, du tar jättefina bilder i mörker ju? Hur gör du så att de inte ska bli gula och tråkiga?
Kram på dig<3
→ Tack och bock. Jag ändrar antingen vitbalansen i kameran genom att fotografera någonting gråvitt i rummet, eller så flyttar jag bara själva färgkartan i vitbalansinställningarna mer åt blått. Ibland fotar jag även med kamerans inställning som är som en liten glödlampa, då blir det mindre gult.
I photoshop ändrar jag kurvorna genom att dra dem åt vänster mer, då brukar det gula försvinna. Eller genom att använda ”Color Balance” eller ”Selective Color” och dra lite i spakarna. Eller så gör jag den svartvit bara. kram

Annons

Vem är den heta killen som röker och sjunger med i ert kök?? Är han singel? Var hänger han? Snälla svara :))) vackraste jag sett
→ Han heter Niclas och har tjej 🙂

Men hur var fyllningen inne i hemlan? Var den inbakad liksom? Och hur hade vispgrädden blivit isf? Heheh mycket frågor 🙂
Här är en genomskärning av en hemla jag hittade när jag googlade! Mandelmassan och grädden var mixad ihop. Ingen aning om hur de fick in allt i den men jag gissar att de gjorde ett hål och sprutade in.

Hej, såg att du hade haft något om brevvänner förut och jag är extremt sugen på att skaffa en brevvän. Tänkte om du kunde göra så igen så man kan skriva i kommentarerna vad man söker? 🙂 tack på förhand!
→ Yes, gjorde senast i december så tänker att det kanske är lagom igen i slutet av mars! kram

underwear from chantal thomass
Är du noga med att ha underkläder som matchar? Ok sjukt intim fråga men..
→ Nä verkligen inte, men när de gör väl det blir det därför extra fint tycker jag.

Hej Sandra! Jag kikade i din Parisguide och tycker den var så himla bra med massor av bra tips! Du skrev dock inte så mycket om klubbar utan mer om barer? Du kanske inte hängde på så mycket klubbar när du bodde där? Hade annars varit toppen att få lite tips på sådant, vilka stadsdelar som är bäst att dansa i osv 🙂 Tack för en fin och bra blogg, kram!
→ Hej och tack! Nej jag hängde inte så mycket på klubbar när jag var där. Men kanske kan någon annan i kommentarsfältet tipsa? Tycker Paris har så fina mysiga barer så vill liksom aldrig lämna dem..

Sandra! Vad fick Det handlar om dig för pocketomslag?
Här är det inlägget!

Här är en fundering som du Sandra, eller någon annan, gärna får reflektera kring:
Under de senaste två åren har jag träffat ett par killar (ej samtidigt) under några månaders tid. Det var de som tog initiativet till att börja träffas och jag var aldrig särskilt intresserad från början men tänkte att ”man vet ju aldrig, jag kanske blir kär?”. Men nej, båda gångerna slutade med att jag förblev ointresserad medan killarna kände mer och tyckte det var tråkigt när jag inte ville ses mer. Den ena blev nästintill arg för att jag inte ”gav oss en chans” enligt honom (fast jo, det gjorde jag). Nu till funderingen: nu är det en annan kille som vill börja träffa mig, men jag känner precis som förut, dvs att jag inte är särskilt intresserad. Och tanken på att ge honom ”förhoppningar” när jag säger att vi kan träffas gör mig besvärad för jag ORKAR INTE såra ännu en kille ifall jag förblir ointresserad även här. Hur mycket ska en lita på magkänslan i dessa fall egentligen?
→ Hej hej! Klart du ska få dejta på tycker jag. Man måste få prova sig fram. Men nu när du råkat ut för samma sak två gånger kanske du kan backa i ditt huvud och fundera på när de började bli intresserade på riktigt? Efter en månad? Några veckor? Då kan man ju vara tydlig med att man antingen vill ta det långsamt fram eller att man inte kan vara ihop tyvärr men tack för hänget. Bara för att det blev så för två grabbs betyder inte att det kommer va så förevigt liksom. Du kan ju inte hjälpa att du råkar vara så underbar. En dag hittar du nån som är lika underbar tillbaka, men för att göra det måste man få prova sig fram, tycker iaf jag.

Men Oslooooo da? Krysser fingrene for Oslo neste gang! Da kan du spise middag med meg, jeg snakker utmerket Svorsk! :)))))
→ Oslo vore jätteroligt att komma till och föreläsa! Men det är inte jag som bestämmer, utan jag blir liksom bokad i de olika städerna av antingen bibliotek eller av något annat som finns där. Ni kan ju exempelvis tipsa ert lokala bibliotek! 🙂

Jag blev dumpad av min kille för tre veckor sen och allt känns förjävligt. Kan inte du snälla tipsa mig om några peppiga filmer att varva gråten med? Filmer där det är tjejer som står i fokus, och där jag slipper se snuskigt gulliga och lyckliga par. Det får gärna finnas med någon man som blir sårad :)))
→ Mitt bästa tips för ett broken heart är tecknad film, gärna Pixar för det finns inte så mycket kärlek i dom. Röjarralf, Hitta Nemo och Toy Story är exempelvis strålande. Okej nu var det inga tjejer i de huvudrollerna iofs, men ändå. Sedan skulle jag verkligen rekommendera high school-filmer utan (så mycket iaf) kärlek. HÄR är min topp tio-lista på High School-filmer och de jag tror jag kan passa är: Mean Girls, Jawbreaker, The Craft, Clueless och Heathers.
Wes Andersons filmer är också peppiga utan att vara för mycket kärleksfokus. Härlig girl power-film deluxe är ju Thelma och Louise som är så jäkla fin bara. Tv-serien Glappet är bra grejer också!  Tipsa gärna om meeer i kommentarsfältet.

Ett önskemål om podden. Är det möjligt för er/er tekniker att höja volymen? Är alltid så otroligt tyst, svårt att höra er på bussen eller på promenaden!
→ Yes, har bett om det. Kommer bli bättre när vi inte är på Skype sen också. kram

Har du en bokhylle? Det hadde vært spennende å se den!
→ Ska bygga en bokhylla först! Sen blir det bokhylle-spaning för hela slanten!

Hej Sandra! Jag och min kille har varit tillsammans ungefär ett halvår nu och jag är så himla himla kär! Ändå så har jag så svårt att säga det där som jag väldigt ofta tänker på när vi dansar i köket eller sitter hopkrupna i soffan. De där tre orden som jag verkligen känner inom mig men som det sitter någon slags spärr vid och som blir värre och större ju mer tiden går. Jag har aldrig sagt till någon person att jag älskat den förut och tycker det är så himla läskigt. Han har inte sagt det till mig heller men för det så tvekar jag inte på hans känslor för mig, så som han ser på mig har jag aldrig blivit sedd på förut. Han kanske är i samma sits eller så är han inte redo än, vad vet jag. Men jag är redo och har under en väldigt lång tid velat säga det. Flera gånger har jag verkligen bestämt mig för att ”NU gör jag det” men som det istället blir hängande i luften. Jag känner mig väldigt fånig när jag skriver detta men det kanske är fler som känner igen sig? Har du några tips på hur jag kan samla mod, visa och säga att jag älskar personen? Det borde väl inte vara så läskigt? Nu vill jag mest bara släppa bomben..
→ Det är superläskigt att säga jag älskar dig, fast det borde ju inte va det. Jag tänker att man kanske bara kan lirka in det i en mening. Shit va goda köttbullar du lagat jag älskar banne mig dig. eller Har du köpt öl till mig? Jag älskar dig!
Eller så tar man bara tag i personen och säger precis som det känns: Nu kommer jag säga något jag tycker är jätteläskigt men jag måste bara säga det nu för jag tänker på det hela tiden och det är att jag älskar dig.
Lycka till! <3

Har lyssnat på er pod nu och ni har två gånger pratat om den där spåtanten du träffade som sa att du skulle träffa en person som började på M och som hade mörkbrunt hår. Du säger alltid att det stämmer, men jag har fått intrycket av att Magnus är blond? Det ser så ut på alla bilder i alla fall. Har han mörkbrunt hår bara att det inte syns på bild? Haha så konstigt fråga men blev förvirrad! 🙂
→ Har tänkt på denna frågan så mycket sen du skrev den haha. Funderar på om du kanske tror att jag är ihop med Gustav? Här är Magnus, han har nämligen mörkbrunt hår:
Untitled-1
🙂 puss

Jag letar efter en pikéklänning av något slag… eller i samma stil på något vänster. Tänker att det kanske är lite din stil? Och har till och med för mig att jag sett bild på dig i en pikéklänning någon gång?(men kan ha fel!) Hur som helst – har du något tips på var man kan hitta en sådan mån tro?
puss
→ Äger ingen piké-klänning men kanske har tips ändå: både Lacoste och Fred Perry gör pikéklänningar! kram.

Men du Sandra, om jag förstått rätt så består väl din frukost (ofta) bara av te och knäckemackor med kräftost. Hur står du dig på det till lunchen t.ex fyra timmar senare?
→ Min frukost består av två knäckemackor med pålägg, ett kokt ägg och te. Det funkar toppen för mig, mer kan jag inte äta för då mår jag illa på morgonen. Jag äter lunch tre timmar senare och det funkar fint. Är nog olika för alla.

Alltså, jag kan inte längre tiga, hehe; eran podd kommer ju alltid ut på onsdagar?? jag fattar inte haha. i appen kommer den alltid, alltid på onsdagar, men så säger ni att den kommer på torsdagar.
→ Hehe. Vi laddar upp (eller Michelle laddar upp) den på onsdagskvällar. Ibland godkänner itunes den tidigare och då kommer den upp på onsdagen. Men för säkerhets skull säger vi torsdagar!

cap d'antibes
Hej Sandra! Nu är jag väl som vanligt sent ute, men din randiga bikini i vitt/marinblått med hög midja är ju to die for!! Om det finns en minimalisk chans att jag kan få tag i den så måste jag! Kan du snälla berätta vart du köpt den? Puss och kramis
→ Den är från Monki förra året :’( men de brukar ju ha liknande modeller fast med andra mönster så spana in ändå.

Hej! Det här är bara en liten kommentar för er skull och alltså inte en fråga jag vill ha svar på. För jag har lyssnat på alla era avsnitt och tycker ni har en jargong och charm som ingen annan pod har. Jag vet ju att ni hoppas på att kunna tjäna pengar på er podd, och endast därför vill jag ge er lite konstruktiv kritik! Därför för att uppnå detta, så måste ni nog sätta er ner och verkligen klura ut vad som måste utvecklas.
Jag tycker för det första att podden är för kort. Det är en behaglig och smidig tid, men kvaliteten på det ni säger blir ytlig. Med mer tid ger ni er själva mer frihet att ta ett kliv utanför det planerade ämnet om någonting annat kommer upp. Med 30 min känns det som om målet är att hålla sig inom vissa tidsramar, snarare att slå sig ner och grotta in sig i ett ämne. Men vi lyssnar ju inte på podden för att vi vill att allt ska ha en röd tråd, vi lyssnar ju för att vi gillar att lyssna på ER. Så om ni lägger till en kvart, så lägger ni till utrymme för lite mer komplexa diskussioner.
Och sen tycker jag att det känns lite som om ni inte har fullt fokus under inspelningen ibland. Mitt tips är att behandla podden som om den självklart är en topplistad och välsponsrad podd av högsta kvalitet. Då kommer det i sin tur också bli en podd av högsta kvalitet.
Kanske lite knäppt att bara kommentera konstruktiv kritik. Men det här med blogg och podd blir så knäppt, i mitt huvud är vi ju nära vänner som självklart ger varandra tips!
→ Tusen tack för superbra konstruktiv kritik som både Michelle och jag verkligen uppskattar. Jättemycket bra input. Saker är på g med podden som är väldigt härliga så förhoppningsvis slår de flesta av dina förslag in om inte alltför lång tid. Ska också tänka på att grotta in mig mer i ämnena. kram.

Är lite nyfiken på hur det funkar med bokskrivandet när man väl fått en roman utgiven. Har du någon redaktör på förlaget som ger feedback på det du skriver? Eller börjar hela processen om igen och du får skicka ditt manus till flera olika förlag? Är du liksom ”signad”? Ingen superviktig fråga men är nyfiken på hur förlagen jobbar med sina debutanter.
Hoppas det lossnar med skrivandet och tack för att du vågar skriva så mycket om ditt skrivande! Intressant att läsa om, tycker jag.
→ Hej! Jag är inte ”signad” men det är oftast vanligt att man är kvar på sitt förlag eftersom man har sin förläggare där och alla kontakter. Man kan göra lite som man vill ang processen, vissa vill visa sin förläggare och bolla på vägen, andra vill skriva i sin ensamhet tills det känns bra. Jag är nog sista alternativet. Jag har inget nytt bokkontrakt och vill inte heller ha något förrän jag känner att jag kan leverera. Mitt förlag har frågat om de får läsa men jag har bestämt sagt nej. puss.

stockholm.
Har nog sparat ner 20 bilder på ditt hår och perfekta hårfärg. Undrar om frisören blekte ditt hår innan hen la i det rödblonda? För du har väl mörkare hår än så du har nu egentligen och då måste man väl bleka först? Vill ha precis som du, den perfekta rödblonda (rädd för det bruna as well), men är livrädd för att bleka och på så vis förstöra’t… Puss!
→ Hej! Jag har egentligen blondare hår än vad jag har nu, men min förra färgning var nästan brun, så ja, denna gång blekte frisören mitt hår lite, för jag ville verkligen vara ljusröd. Du ska nog inte vara orolig för en försiktig blekning någon gång så. Speciellt inte om man går runt och drömmer om sånt hår! puss!

och åh downtown abbey! kan du inte göra liten recension om den?? är lite sugen på att kolla men finns ju så mycket att välja bland!!
→ Mycket bra serie om man gillar kostymdraman, skvaller, relationer och vackra miljöer. Såhär är jag i varje avsnitt: NÄÄ och VAA? och MENGUD INTE DOM TVÅ VÄL? Dessutom får man florera i sådana här flotta rum:
1

En fråga – när jag kollar på dina sånähära heldags-inlägg, eller ”ett foto i timmen”-inlägg så verkar det som att du aldrig äter lunch, hur funkar det??? :O
→ Nä jag äter frukost sent på helger så äter sällan lunch då.

sandra du tipsar ju ibland om fina filmer och böcker, men kan inte du göra ett stort inlägg med serier du följer också? eller serier du har följt de senaste åren om man missat något gammalt men bra. hittar inget sådant inlägg under film och tv…
→ Jag har börjat på ett sånt inlägg sååååå många gånger men det blir alltid helt sjukt mastiga! Måste tratta ner dom tror jag. Men jag lovar att det kommer.

Jag bara måste fråga hur du vågar ta med dig kameran på fester? Du kanske inte är som mig när du har druckit, lite klumpig och glömsk, men vad gör man typ när man går ut på klubb? Lämnar du den i garderoben? Har för mig att din kamera blivit stulen ett par ggr, kan du berätta? Älskar din blogg, så himla fin hela tiden <333
Min kamera har blivit stulen en gång under hela tiden som jag bloggat. Det var en kväll som jag var så himla ledsen pga kärleksstrul. Jag drack för mycket, gick på märklig klubb i någon källare på lower east side, grät över baren, och vips var den borta. Men i regel tappar jag inte grejer. Jag har min kamera i ett band över axeln och där hänger den lika tryggt som mina väska. Grejer är till för att användas. Efter ett tag blir man liksom van vid den extra tyngden av kameran mot axeln och då märker jag direkt om jag inte bär på den. kram.

Jag funderar lite på en grej som tynger mig, du brukar ge så fina och bra råd så jag försöker väl här. Jag känner nämligen så sjukt mycket prestationsångest inför mitt eget liv. Egentligen är jag nöjd med livet; jag pluggar till mitt drömyrke, bor med min kille i en förstahandslägenhet, har fina vänner, en bra familj, allmänt liksom… har det bra. Men så ser jag kompisar som är ute i världen och reser, eller bloggare som går på massa events etc hela tiden. Jag är 21 och har liksom gjort ganska mycket festande, har rest så lagom mycket som jag vill och haft råd med (jag VILL inte ens backpacka i Asien, ändå får jag ångest över att jag inte gör det bara för att alla andra gör det) och just nu känner jag mig bara… nöjd, med livet som det är. Ändå har jag liksom konstant små-ångest för att jag känner att min definition av ett bra liv är så jävla tråkig jämfört med andras. Som att jag är en världstråkig människa. Vad ska jag göra liksom? Kan ju inte göra saker jag inte vill bara för att, jag vill ju hitta lugnet och glädjen i MITT liv här och nu. Så knäppt och så jobbigt på samma gång, hoppas du har något bra råd att komma med. Kram och tack för finaste bloggen
→ Hej! Jag tycker inte du ska tänka så. Det är ju lite gräset är grönare på andra sidan-idén alltihop. Jag menar, vad jag tycker man ska tänka på, och som jag ändå tycker du gör, är ju att vara så ofta som möjligt i sammanhang som man själv gillar allra bäst. Gillar man att läsa ifred i sängen, ja då ska man göra det så mycket man kan. Älskar man rödvinshäng i Paris mer än livet självt får man klura ut hur man ska flytta dit och vill man hellre påta i trädgårdar kanske man ska fundera på hur man ska göra för att få göra det hela tiden. Allas definition av drömmar är så olika, och det är så härligt tycker jag. Dessutom: 21 år!? Du har hela livet framför dig att göra precis exakt allt. Du kan backpacka i Asien sen om du får lust till det. Du kan göra allt sen för all tid i världen finns. NO STRESS. Jag har exempelvis hur många planer som helst, man planerar inte att göra dom de närmsta åren. Man ska ju ha kul sen också.
ps. bloggevents är oftast tråkigt. ingen känner varandra och alla är bara trevliga på låtsas.


Hej Sandra! Jag är verkligen sämst på att beräkna pasta. Antingen blir det för mycket eller för lite haha. Hur mycket pasta brukar du koka per person?
→ Jag använder alltid ett pastamått. Är det pasta som rigatoni och sånt så brukar jag räkna tre rejäla nävar per person. Tagliatelle/fettucini: 4-5 knyten per person.

har en fråga som inte direkt har med inlägget att göra men springer du ute eller gymmar du? Om du springer ute, var springer du då? Liksom, går det ens i sthlm? Det är ju så mycket folk överallt haha
→ Jag springer på löpband (tränar på Sats) mellan oktober – april. Mellan maj – september springer jag längs med Årstaviken. Jag brukar springa 5 km, sedan tröttnar jag.

Hej Sandra!
Jag tänkte att jag ställer frågan så kan du svara om du får tid eller lust 🙂 min mamma fyller 50 år i april så vi ska till new york och fira henne och därför undrar jag om du har någon restaurang att rekommendera där vi kan äta den kvällen? Jag har läst ditt inlägg om new york men där blev jag lite överväldigad av alla alternativ haha.
Kram
→ Femtio år är ju en flott siffra så det behöver en flott restaurang! Isåfall skulle jag rekommendera Lafayette eller Balthazar. Om man gillar franskt och klassiskt. Två väldigt mysiga restauranger. Boka i förväg obs!

Hejhej! Undrar vad du tycker om fifty shades- galenskaperna som pågår just nu? Det är ju delade åsikter om filmen/boken, och det skulle vara kul att höra vad du tycker.
→ Gud har verkligen ingen aning, varken sett filmen eller läst boken.

kitchen
1. funderar på att köpa liknande glödlampor. är orolig för att man ev blir bländad eftersom de saknar lampskärm, vad tycker du?
2. de fina salt- och pepparkaren i mässingsfärg, vartifrån? SÅ fina!
3. den smala trä-”plankan” på din diskbänk där du ställt saltkar och sånt, varifrån?
→ 1. Nej man blir inte bländad för glödlamporna har gult ljus. De ser ut som såna där förr-i-tiden-lampor och har inget starkt ljus.
2. De är köpta på Chelsea Market i New York.
3. Plankan är en skärbräda som jag pajade när jag la den i diskmaskinen. Den delades på två och den ena biten fick helt enkelt bli en planka 🙂

är det självutlösare på sista bilden genom mobilen eller hur gör du det?
→ Självutlösare finns på mobilen och det är så himla bra grej!


vafaaan är du preggo?????? vill inte det ska låta som något påhopp om att jag tycker att du har tjockat på dig, det tycker jag verkligen inte! du ser helt amazing ut som vanligt. men dina poser på bilden? eller är det bara kjolen du är glad över.
→ Haha asså.. Bara för att jag håller en hand på min mage ska jag vara gravid? Jag är bara glad över kjolen! Jag lovar att säga till OM och NÄR jag blir gravid. Kommer inte hinta fram det med att gravidposera…

Jag är på jakt efter en bra skräddare och det är ju sannerligen din, vem är det?
→ Jag gick bara in på en som hade en skräddare-skylt. Den på Folkungagatan mittemot Amidas Kolgrill. Så den tipsar jag om då!

Glömde fråga vad det är för fin och stor växt du har på golvet..?
→ Magnus har hand om alla våra växter så jag vet inte riktigt. Något slags litet träd. Jag lovar att presentera alla våra växter tydligare sen när vi fått ordning i vardagsrummet. Nu står de bara lite huller om buller. Har satt en vardagsrums-tidsgräns på maj, sen ska det banne mig kunna vara ett rum man kan va i.

En akut krukfråga – VART köper ni alla fantastiska terracotta/lerkrukor? Typ som denna stora på bild – så fin ju!
→ Ikea exempelvis! Och blomaffärer. Men framförallt ikea.

marrakech
min fråga har inget med något att göra men har undrat skitlänge hur du äter ditt kokta ägg som du äter på morgonen. Är det hårt eller löskokt? Man ser ju aldrig någon äggkopp eller kniv eller såndär ägg-skivargrej. Tuggar du bara rakt i ägget? älskar din blogg btw.
Jag bara biter rakt in i ägget. Skalar det först då. 🙂 puss!

när får man veta vilka som vann biljtetter till Susanne Sundfor?
→ Vinnaren får ett mail!

Bästa Sandra, alarmerande fråga! Vilket level på twodots är du på? Tänker alltid på dig när jag spelar och undrar om du kommit förbi det fruktansvärt svåra level jag då är på eller om allt hopp är ute. Kram och tack för allt fint!
→ Hej och puss! Jag är på bana 214 och har varit i en månad. Den är ju helt omöjlig??

 

(0)
(0)
(0)
68 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar