Annons
Annons

answers to past week's comments.


 

Hej! Här kommer svar på lite frågor på morgonkvisten. Lovade förra gången att jag skulle publicera nästa gäng frågor i ett videoinlägg, men det gick ju åt helskotta. Har fått en blåsa i munnen som gör att jag läspar något helt sjukt. Måste vänta tills den försvinner.

Annons

new hair
Hallå har för mig att du skrev någon gång vad du använder för kamera? Men hittar det inte så skulle du kunna upplysa mig. Tycker nämligen så himla himla mycket om dina bilder, och din blogg. Mitt hjärta blir lite lättare när jag ser att du har bloggat <3333
Jag fotograferar med en Canon 700D och antingen med ett 28 mm-objektiv eller ett 50mm-objektiv. Båda fasta. Det är en helt vanlig kamera som finns lite överallt, Elgiganten och sånt. Jag redigerar i photoshop. puss för de fina orden. <3


Skulle du inte kunna berätta lite om vad dina new york personer jobbar med och vad de har för bakgrund, hur de kom dit, osv.. du behöver ju inte skriva namn om du inte vill, tämkte bara att det kunde vara kul att veta hur andra gjort för att komma dit, utbildning, och så… hur träffar man andra svenskar i new york? ha hört attt det text finns svenskföreningar, har du gått på någon av deras träffar och vad tyckte du?
När jag bodde i New York gjorde jag detta praktiska inlägg där jag berättade hur jag lärt känna mina New York-kompisar som jag hängde mest med vid det tillfället! Den har ju några år på nacken nu, men ändå. Jag lärde känna folk genom fester, kompisars kompisar etc. Det blir ju lite annorlunda när man flyttat till New York pga fast jobb, i och med att man direkt hamnar i ett sammanhang (ett kontor) och jag hade redan bekanta som bodde i New York. Har inte gått på några svenskföreningars grejer men vet att det finns och är säkert bra! kram

Vilken klockren möhippa ni ser ut att haft  jag har en fråga angående alla lekar ni leker, hittar ej någon kategori om detta vilket du borde ha då du verkar vara Queen of festspel  behöver tips till midsommar, tacksam för svar.
Här är ett inlägg om lekar som jag gjort! Alltså jag har gjort blogginlägget, inte lekarna, de har jag bara skrivit ner.

matilda's birthday
Var har du köpt den marinblå korta sweartshirten? Så fin!
Asos! Den heter typ Boyfriend cropped sweatshirt. Har den i vitt också och kan rekommendera. Om den finns kvar då. kram.

men då har ju jag en fråga! jag såg de fina bilderna från christian and linns lägenhet för ett tag sen och jag undrar bara hur hittar man en så fin lägenhet i ny? eller är det andra hand eller bostadsrätt? vad kostar det att hyra? har du några bra tips? vad ska man tänka på? och är det sant attdet sällan finns tvättmaskiner i ny läggor?
Christian och Linns lägenhet är en bostadsrätt. Det är väldigt dyrt att bo i New York, men man kan ju flytta ut långt ut i Brooklyn, eller Queens eller till och med New Jersey för att hitta billigare lägenheter. De flesta har även roomies eller bor i kollektiv. Här är ett bra blogginlägg om allt man kan tänka på när man ska flytta till New York. Ang tvättmaskin lämnade jag alltid in kläder på kemtvätten. Wash&Dry är sjukt billigt i New York. Tvättomater finns också.

cap d'antibes.
Hej Sandra!
Jag undrar vad Magnus har for boksmak. Vilka ar hans favvoförfattare/böcker? Läser han lika mycket som du? Vilken genre gillar han bast? puss & kram & tack for den basta bloggen som finns <3
Magnus läser inte lika mycket som mig. Han är mer en semesterläsare. Har inte riktigt fått grepp om hans boksmak. Senaste semester läste han Knausgård Min Kamp men har även sett att han har allt från Jonas Karlsson till Per Anders Fogelström i sin boksamling. Fast mest spelar han nog dataspel.. : ) puss!

Påtal om mattor! Har du nångång specialbeställt en matta efter mått? Jag har ett knixit ställe i min lägenhet där mattan behöver va ett visst mått som inte är ett standard. Blir tokig, och lyckas varken hitta relevant butik eller tjänst via google
Ja! Jag har precis specialbeställt en 3×3 meter stor matta till vårt vardagsrum. Jag gjorde det hos Mio! Kommer visa upp den i ett blogginlägg ganska snart.

Jag ÄLSKAR att du målat er dörr i guld. Jag älskar att du vågar. Och nu apropå att våga. Jag har bestämt mig för att göra en tokig sak. Jag vill skriva en novell, en liten bok, en liten samling av korta historier som ändå hänger ihop. Ja, som du hör har jag inte riktigt bestämt mig för formatet än. Jag vet bara att jag vill skriva. Det är genom skrivandet jag fått utlopp för min kreativitet under hela min uppväxt. Tyvärr tog det stopp i samband med studenten på grund av alldeles för många tankar/känslor att hantera samtidigt och ingen tid att få dem ner på papper.
De senaste fyra åren har jag så gärna velat börja igen, men jag får en liten hjärtattack varje gång jag ens försöker mig på några meningar. Rädsla och otålighet är mina främsta fiender i detta. Jag kommer inte så långt förrän jag får skrivkramp och fastnar i tankar som säger att jag är dum som ens försöker och att jag inte har något att säga.
Hur som helst. De senaste månaderna har jag försökt fundera aktivt över vad jag vill göra här i livet. Jag läser om folk och deras passioner, hur de jobbar med något de brinner för, hur de vågat satsa på sina drömmar. Och jag har känt mig så vilse som inte kommit på vad min dröm är. Men sanningen är att jag vet, men inte vågar erkänna. Det ÄR ju skrivandet, såklart.
SÅ. För att komma till min fråga. Jag har nu bestämt mig för att våga, jag också. Jag har redan startat lite i smyg. Men innan jag hinner komma en bit för att sedan ge upp så vill jag ställa dig en fråga. Hur finner du din inspiration i skrivandet? Vilka är dina bästa tips för att skriva en kort roman? Och HUR kommer man vidare när hjärnan säger att man har fastnat.
Stort tack på förhand!
Heja dig kör bara kör! Två grejer brukar jag svara när jag får denna fråga: Nummer 1. Inspiration är som ett eget litet jobb. Det måste man aktivt leta efter själv och se till att ha i sitt liv. Jag läser mycket böcker, letar ständigt efter ny musik, ser flera filmer i veckan etc etc. Man får nog se inspiration som en del av arbetet. Att det liksom inte kommer till en, utan att man får söka upp den. Och anteckna jämt, så fort man får en idé. Nummer 2. För att inte ge upp och sluta mitt i, gör ett skelett av boken innan. Ett referat, en summering, en snabb genomgång vad som ska ske i din historia: en början ett mitten ett slut. Det är jättesvårt att bara skriva med ett tomt ark framför sig, man behöver göra mycket bakgrundsjobb först som sedan inte syns. krampuss!

Åh! Vill också ha en sådan där gigantisk beatles-tavla. Apropå, vilka beatleslåtar är dina favoriter? Älskar att ställa den frågan för att jag har så svårt att besvara den själv…
Gud så svårt. Men tycker mycket om All My Loving, Twist and Shout, Strawberry Fields Forever, Here, There and Everywhere. Fast det är egentligen omöjligt att välja. Hur tråkigt är det förresten inte att Beatles inte finns påSpotify? Så ledsen över det :'(

Hej! Jag älskarälskarälskar verkligen din blogg, tycker den är så himla fin, mysig och inspirerande! Undrar därför om inte du kan tipsa om lite fler bloggar, liknandes din? Så jag kan få ännu mer mysigt att läsa lixom <3
Tusen kramar!
Hej och tackpuss! Spana in länken i högerramen där det står ”the blogs I read”. Gjort en lång lista! puss.
.

Hej Sandra! Jag och min pojkvän brukar ligga i sängen och läsa din blogg tillsammans, vilket är så himla mysigt. Han undrar vad Magnus spelar för dataspel? PUSS
Men gud vad fint <3 Magnus spelar massa olika dataspel, men just nu spelar han mest Europa Universalis 4, Hearts of Iron III och Sim City 4 hälsar han.
.

hola! Först ville jag bara tacka dig för att du gör livet 100x bättre med din superfina blogg<3
Du, jag har funderat på att starta en blogg, måste liksom skriva av mig alla känslor och bekymmer. Men jag fastnade vid namnet och bloggportalen. Ska man döpa sin blogg till typ minasupercoolabekännelser.se eller bara sitt namn, min kreativitet tog stopp liksom.
Och det här med bloggportal, finns det någon bra gratisportal för nybörjare som är enkel att göra fin visuellt? Vilken portal började du blogga på?
Sen kommer ju hela problemet om det här med läsare, det känns ju lite tråkigt att skriv på en blogg och att ingen läser. Hur går man liksom från 0 läsare till iallafall 20, har du något bra tips?
Tack och ha världens bästa dag <3
P.S: saknar podden så sjukt mycket, hoppas, hoppas på att jag får höra den snart igen!
Hej! Jag skulle tipsa dig att spana in sajten Better Bloggers som svarar på många av dina frågor! Jag började blogga för tio år sedan och då hängde jag på blogg.se. Vet inte om den fortfarande är bra. Din blogg ska förstås heta någon som man lätt kommer ihåg, men ditt namn går ju lika fint såklart. Egentligen tror jag inte du ska tveka för mycket utan bara köra! kram och massa pussar.

 Jag som också bor i en djungel, älskar det så! Men behöver förgylla min djungel med en lika fin vattenkanna känner jag så vart har du köpt den? Har googlat utan bra resultat..
Magnus hälsar att Vattenkannan är från Granit förra året . Puss

fig tree.
elsker jungel! prøver å skaffe meg en slik hjemme. den kommer seg sakte men sikkert. har du fått deg en favorittplante?
Fikonträdet i vårt vardagsrum är förstås min favorit! <3

Hej! Tack för superbra blogg! Jag undrar bara vad man kan vänta sig att få betala för att sy in en tröja, så som din Ross + Rachel? Har köpt en likadan (fast Cam + Mitchell) och gillar den verkligen, men den är för stor och är osäker på hur mycket jag kan tycka det är värt att betala för en tröja. Tack på förhand och ha en fin helg!
Jag betalade 180 kronor för att sy in och upp två tröjor hos en skräddare på Folkungagatan. puss.

Hej Sandra, lyssnar du på Laura Marling eller visar Spotify fel?!
Spotify visar rätt! Tycker mycket om Laura Marling!

Citrusplantan: VART har du köpt den?! :O
Magnus köpte den på den lilla blommarknaden på Tjärhovsplan. Men ser små citronträd i nästan alla blomaffärer. Lycka till!

Hej fina Sandra! Satt och kollade runt på Mira, din systers instagram och såg då att hon ju är syster med Tilde Fröling, men du har aldrig skrivit om Tilde som din syster fastän du skriver om Mira som din syster? Varför?
Hej! Det här får jag förklara ibland, hehe. Förstår om det är knixigt men häng med nu:
Mira och Tilde är systrar. Mira är min styvsyster, men Tilde är inte det. Det är för att Tilde och Mira delar mamma men inte pappa. Och det är Miras pappa som är min styvpappa. Alltså har Tilde en mamma och en pappa som inte har något alls att göra med min familj. Det är klart att jag känner Tilde och tycker hon e gullig och så, men vi är inte styvsystrar som jag och Mira. Hänger du med, fattar om det är krångligt.

 

(0)
(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar