Annons
Annons

answers to past weeks comments. part 1.


 

Sandra, jag ska åka till New York alldeles själv i januari. Är så himla pepp, MEN undrar hur det är att röra sig ensam i staden på kvällarna? Är det taxi, promenad eller tunnelbana som är säkraste transportsättet?
→ Hej! Det beror lite var du bor. Jag rekommenderar taxi, samt promenad där det är mycket folk. Tunnelbanan är lungan också egentligen men jag själv skulle inte åka tunnelbana efter 23 och kanske inte heller längst ut i Bronx liksom. kram.

Annons

Jag har precis flyttat till en ny stad för att börja plugga på universitet. För ungefär två veckor sedan var jag med och hjälpte till på en aktivitet med kåren och där var den, vad det verkar, sötaste och härligaste killen jag träffat på länge. Vi pratade inte mycket endast i grupp, eller vad man ska säga. Vet inte ens om han la märke till mig eftersom jag är en person som brukar smälta in i massan. Min fråga är: hur gör jag för att gå vidare? (Vänner på Facebook- check!) Är det creepy om man bara frågar om man ska hitta på något? Eller ska jag vänta ut tiden till nästa tillfälle men kåren för att kunna prata mer då? Behöver en fet självförtroende boost!
→ Hej! Det beror på såklart vad du vågar, men egentligen är det ju inga konstigheter att höra av sig direkt. Jag skulle (pga lite feg) vänta tills nästa tillfälle med kåren, försöka få upp ett snack med honom då, och sedan slänga iväg ett mess på fejjan om att hitta på något! En sak som man inte får glömma om det är läskigt att hitta på något själva är ju att man alltid kan maskera det genom att bjuda in flera människor. Typ: ”Jag och tre kompisar ska på bio/fest/stranden/fika imorgon, vill du hänga på?” Kommer gå toppen det där! kram.

Gjorde du och Magnus 3d figurer?? Jag ska till New York med min familj över jul och funderar på att göra en familjestaty :)) Har kollat in http://www.doob3d.com, var det där dina vänner gjorde sina?
→ Vi gjorde aldrig det för jag glömde helt bort det?!?! Så värdelöst, är verkligen besviken på mig själv. Vet inte vad stället hette men det låg i Soho och kostar 100 dollar per gubbe.

Boys <3 Kan inte du recensera den Sandy? Det vore kul att höra din syn på den, du som läst genus och allt. Har hittills i min bekantskapskrets inte hört en enda som inte antingen älskar den eller tycker den är vedervärdig..
→ Jag tycker ändå den är rätt fin och lite rolig. Har bara läst massa dålig kritik om den och kan ju hålla med om att om det är meningen att de ska skildra den genomsnittliga hipster-duden så kanske de inte helt hamnat rätt. Men om man tänker att de skildrar två rätt osäkra popkillar som bor ihop på Söder och inte lägger så mycket värdering mer i det tycker jag ändå om den på något vis. Känner igen flera av mina killkompisar i huvudkaraktärerna (särskilt som yngre) – när alla känslor satt utanpå kroppen och de skulle stajla med någon feminist-grej utan att veta riktigt vad de sa. Plus att jag tycker så mycket om varje scen Nour är med i, hon lyfter hela serien till en annan nivå.

Superbra tips! Jag skulle också hemskt gärna vilja ha ett annat tips. Jag tänkte fixa en överraskningsfest för min man, fira att vi varit gifta i sex år och att han fyller år. Vill gå på härlig restaurang och därefter karaokebar, sån där man hyr ett eget rum. Kan du tipsa om bästa karaokebaren? I Stockholm alltså. Tack snälla!
→ Grattis! K Karaoke är den bästa karaokebaren enligt min mening. Den har öppet senast och där kan man även hyra sitt eget rum. Kram!

Hej Sandra! Har en fråga till din frågehörna. Växte upp i en ganska liten stad nära göteborg, kort och gott kan man säga att hela uppväxten var rent kaos skol- och kompismässigt. Mobbning och skolbyten och hela grejen. När jag sedan tog studenten tog jag mitt pick och pack och började plugga på universitet i en annan studentstad. Nu läser jag mitt sista år där och har verkligen hittat så himla många fina kompisar och varit med om otroligt grejer, byggt ett helt nytt liv. Men, till problemet. Jag tar examen om ca ett halvår och är dödsrädd över vad som ska hända då. Är så rädd för att livet ska gå tillbaka till hur det var innan jag började plugga, alltså utan kompisar och saker att göra. Det är ingen idé att stanna kvar här i stan efteråt eftersom alla andra också ska iväg, så funderar på att dra till en storstad men det känns fruktansvärt ensamt. Känner mig rädd och ledsen. Har du några tips? Kan tilläggas att jag kommer ut i reklambranschen också. Tack, stora kramar!
→ Hej! Jag fattar att du är orolig och det får man vara. Så fort man ska göra stora förändringar så blir man ju orolig, så är det för vem som helst. Jag hade också svårt att få kompisar i grundskolan, låg status, folk ville inte va med en etc bla bla bla. Det sitter ju kvar. Så fort jag har skaffat ett nytt jobb, flyttat till en ny stad eller börjat plugga på en ny skola har jag varit fullkomlig meganervös och livrädd i början. För man vet ju hur det kan gå. Jag kan iaf lugna dig med att det här ändå är väldigt ovanligt i vuxen ålder. Vuxna människor är oftast snälla människor faktiskt. Du kommer hitta kompisar och det kommer bli bra, ganska så hundra procent säker på detta. Spana in mina brevvänsinlägg också när det närmar sig! Finns så många bra personer där (kommer ha ett nytt snart)! Förövrigt har människorna jag mött i reklambranschen inte alls varit sådär som man kanske tror att de är, typ douchiga nollåttor. Nej, de har varit påhittiga, kreativa, knäppa, öppna, snälla och oftast också haft en bakgrund med halvkul i grundskolan. puss!

Hej Sandra! Det går en helt magiskt vacker pojke i min klass och ett tag verkade det som att han gillade mig, men nu på en fest vi hade drack min kompis sig full för första gången och han gick med armen runt henne istället för mig. Under kvällens gång gick jag istället med hans kompis och pratade och när jag skulle säga gå hem tidigt tjatade han konstant i 2 minuter på att jag skulle stanna, vilket jag gjorde. Men då pratade han ändå med bara min kompis och frågade vem i klassen hon skulle vilja hångla med. Ska jag bara skita i honom? Mina vänner säger att det är jätteuppenbart att han bara ville ligga, men jag vill inte att han ska vilja ligga med henne. Det skulle vara en fest igen i helgen men han struntade i att ha den eftersom jag skulle åka hem (jag pluggar i en annan stad än den jag är född i). Jag känner nästan inget för honom eftersom han känns lite som en sån där ”fuckboy”, men vill inte lägga honom på hyllan ändå…? Har du Sandra, eller någon annan, några kloka tips? Kram.
→ Hej! Jag tycker det låter som dina kompisar har rätt. Den här killen vill uppenbart hångla med någon, typ den som har lust. Du kan säkert få hångla med honom om du vill, han låter inte sådär jättesvår att få på kroken. Hur det blir sedan är ju svårare att veta, men av erfarenhet tycker jag att öppna kort fungerar bäst med s.k. ”fuckboys” (älskar detta nya ord btw?). Typ ”Hej, tack för hånglet senast, tycker du verkar skön, vill du ses någon dag?”, de verkar liksom inte vara beredda på att tjejer ska vara med rättframma än de själva. Och så vet man snabbare om man ska gå vidare mot ett nytt span eller inte. Förresten är ju såklart öppna kort alltid det bästa och alltid det läskigaste, men ändå!

hejhej skulle va jättegulligt om du gjorde ett inlägg (eller bara svara med en miniguide) om hur du gör pin curls! Jag letade lite men det enda jag hittade i ditt arkiv var en hänvisning till en video som inte syntes :/ (och typ all youtube videor är när pinsen (?) ska tas ut, vill veta hela processen haha)
→ Videon som jag hänvisade till var inte min utan en jag fann på youtube. Jag skulle absolut youtuba ”how to pincurls”, det måste finnas. Det är egentligen inget svårt, du snurrar håret inåt så som ett snigelskal ser ut kan man säga, och när du är vid hårbotten sätter du fast hårspännet. Det är smart att rulla alla slingor i hela håret åt samma håll, antingen utåt eller inåt. kram.

 Åh Sandra, jeg må bare si ifra nå; jeg blir helt gal av den pop-up menyen som spretter opp nederst på siden.. :/:/ Er det noe som lar seg gjøre noe med?
→ 
Va vilken då? Menar du den med alla metro-bloggarna? För mig syns den bara när jag scrollar uppåt. Så fort jag scrollar neråt försvinner den. Jag använder Chrome och Firefox! kram.

Hej försökte hitta soffborden som du skrev var från Ikeas PS kollektion men hittar det inte på deras hemsida. När köpte du det? Vet du mer exakt vad det heter? Vilket års kollektion eller så? Tack för hjälp och sjukt mycket fin inspo!
→ Jag tror tyvärr de är slutsålda. Jag köpte de på Ikea Kungens Kurva men har hört från andra bloggläsare att de inte finns kvar. Länken där jag länkar till soffborden här, verkar vara död. Tror det är PS 14 men kan också va PS 12? puss

SANDRAAAAA VAR HITTAR JAG BLOGGAR SOM DU LASER?! Sokt overallt och hittar ingenting :((((
→ Men hallåååå det är ju en STOR knapp i högerram som heter ”The Blogs I Read”. Där!! Behöver kanske uppdateras för det var något år sedan jag gjorde det, men där hittar du iaf massor.

 photo source.

(0)
(0)
(0)
20 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar