Annons
Annons

att måla en vägg i vardagsrummet.


 

Kommer ni ihåg inlägget när jag frågade er vilken färg vi skulle ha på vår ena vardagsrumsvägg? Förra veckan köpte jag äntligen ett knippe prover för att testa vilken färg som skulle vara finast.

Jag valde mellan tre olika blå som ser typ exakt likadana ut på den här bilden.. 204 Pale powder, en ljusblå färg med lite grönt i. 205 Skylight, en ljusblå med grått i, och 235 Borrowed Light, en helt ljusblå.
Alla tre är från märket Farrow & Ball.  Ett färgprov är en mycket liten burk målarfärg. De kostade 70 kronor styck, så en bra grej för att testa vilken som känns bäst på väggen.

Annons

Så körde vi igång.

Så här blev det sedan! Otroligt jäkla omöjligt att fånga på kamera, men ändå.

Här ser man ännu mer hur omöjligt det är. Denna bild är oredigerad. De runda prickarna är hur de säger att färgerna ser ut på hemsidan. Den längst till höger som är mest i skugga (därav den stora färgskillnaden) tyckte vi i alla fall var för babyblå. Men vi velade mellan de andra två.

c

Så här ser färgerna ut enligt hemsidan, så ni får en liten bättre bild. Alltså väldigt lika men ändå inte. Lite grönare, lite gråare och lite blåare.

ja

Efter några funderingar samt en röstning när vi hade kompisar på besök valde vi den blågröna, nummer 204. Jag hade i och för sig valt den i mitt huvud sedan jag hittade den här fina beskrivningen av färgen på Pinterest för några månader sedan : ) Jag vet inte om vi kommer ta just Farrow & Ball-märket till väggen pga så sjukt jäkla dyr, men ska försöka hitta en liknande färg hos ett annat märke tänker jag.
Spännande iaf tycker jag, och roligt. Resultat kommer snarast!
.

Translation. Three colors we have been choosing from for our livingroom wall. I think we’re going for the one on the left, Pale Powder no 204 by Farrow & Ball.

(0)
(0)
(0)
24 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar