Annons
Annons

att ta tillbaka natten.


 

hello

Här sitter jag på mitt köksgolv i en ny tischa, på en bild inställd på så högt ISO-antal att man nästan kan bli lurad att det är juli utomhus.

hello

T-shirten är framtagen av Nattskiftet, en organisation som flera av mina vänner jobbar med. Nattskiftet verkar för rätten att vara trygg i natten och är en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Exempelvis har de nattkompisar på flera nattklubbar och festivaler som man kan grabba tag i om man känner sig otrygg.
Nattkompisen kan följa dig hem, eller vänta med dig på din buss, eller gå och tar en nattburgare på Donken, eller sätta sig på en bänk och prata, eller vad som helst som du kan tänkas behöva. Så viktigt initiativ tycker jag.

Annons

hello

De som jobbar med Nattskiftet jobbar helt volontärt och får inga bidrag från någonstans. Men nu har de en kampanj som heter ”Köp en tisha eller swisha”, för att kunna fortsätta med sitt viktiga arbete. Hipstertischan är en limiterad minikollektion med design av Axel Hugmark och går att köpa HÄR. Överskottet går till Nattskiftets arbete. Man kan även swisha valfritt belopp till 123 550 36 69.

https://vimeo.com/144466177
Spana in Nattskiftets film och deras hemsida här.

Natten måste få tillhöra alla.

(0)
(0)
(0)
13 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar