Annons
Annons

bakat ägg.


 

baked eggs

Hej alla fellow egglovers out there! Genom mina många bloggår har man kopplat ihop mig med vissa specifika grejer:

1. Pojknackar.
Detta var ett ord jag tyckte om de första två tre åren av mitt bloggande som verkar ha satt sig något helt sjukt. Classic är att folk som inte gillar mig slänger sig med detta ord när de ska härma mig. Men alltså, ändå bra ord tycker jag!!
Vill dock poängtera att jag faktiskt inte kallat killar för pojkar sedan jag fyllde 25. Då var de nämligen inte pojkar längre. Sedan dess är de rätt och slätt ”unga män”.
Snart blir de väl bara män, det blir en spännande tid det med.
Om ni undrar hur många gånger ordet pojknackar förekommer i mina böcker och krönikor?
0.

Annons

2. Rosetter.
Detta är också en grej som folk placerar in i niotillfems universum, fastän det var länge sedan jag hade på mig en. Men det make sense i och med att jag hade en rosett på huvudet typ varje dag i slutet av 00-talet och början av tiotalet. Sedan januari 2011 ligger alla rosetter nerpackade i en låda (eller är sålda på bloppis).

3. Prosecco
Italienskt mousserande vin såklart! Älskar ju det. Cava (spanskt mousserande vin) står såklart högt upp på listan också.

4. Löskokta ägg.
Jag skulle vilja påstå att jag var det löskokta äggets första frontperson i bloggvärlden. Så många gånger genom åren som jag har poängterat betydelsen av ett perfekt löskokt ägg och hur en hel frukost kan lyfta när gulan är klarröd och krämig.

– Ett perfekt löskokt ägg kan smaka som en riktigt jäkla flådig krämig ost när man gör det rätt.

Men! Under 2016 har jag stött på ett sätt att hantera ägget på som för första gången slår det löskokta ägg. Jag är numera bakat ägg-frälst.

baked eggs

Bakat ägg, även kallat oeuf en cocotte får du till genom att knäcka ägg i en smörad liten ugnsform och sedan ställa in i ugnen på 190 grader i en kvart (ett mer exakt recept hittar du här). Vad du sedan plockar ut är ett perfekt tillagat ägg som är en blandning av det löskokta och det pocherade ägget. Dessutom slipper du helt att skala!

Det går förstås att variera eggs cocotte i all oändlighet (addera ost/spenat/tomatsås/vad du vill), men bara så som det är i sig självt med lite salt och peppar tycker jag är perfektion nog.
Dagens äggtips.

 

Translation. This year I’ve fallen in love with eggs en cocotte or baked eggs. Here’s a recipe.

 

(0)
(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar