Annons
Annons

baren i vårt kök.


 

the bar.

Här kommer ett inlägg som ganska många önskat: Magnus bar! På en liten stubbe på vår köksbänk finnes det mesta du kan tänkas behöva för att kirra en cocktail. Det står två whiskeyflaskor framme men resten bor i ett skåp istället, här finns istället drinktillbehör och sådant.

Annons

the bar.

Längst fram hittar du Maraschino körsbär köpta i New York, den lilla svarta burken innehåller liknande bär som går att köpa i Sverige, en kapsylöppnare formad som en citron från Anthropologie och en bittersflaska som Magnus fått av min mamma.

the bar.

Det guldiga cocktailsettet fick Magnus av mig i födelsedagspresent när han fyllde 27. Det är från Cocktail Kingdom och består av en shaker som man skakar drinkarna, en strainer som man silar drinkarna med och en jigger som man mäter upp mängder alkohol med.

the bar.

Ett rörglas som man använder när drinkarna ska röras och inte skakas (inte för Bond alltså) . Köpt i New York. Det som står i glaset guldfärgad rörsked, också från Cocktail Kingdom.

the bar.

Ett gäng olika bitters som man smaksätter drinkarna med. Det är kryddor till drinkar kan man säga med lite olika smaker, typ apelsin, grapefrukt eller örter. De flesta är köpta i USA men de flesta systembolag har den vanligaste och mest användbara bittern: Angostura.

the bar.

I lådan under baren finns en extra uppsättning av ej guldfärgade reservgrejer som kan behövas om det är större fest och så. Där finns även muddler för att krossa frukt, bär eller färska örter, iskil för att dela på större isblock, fruktknivar och drinkunderlägg från fina barer.

the bar.

Stubben eller vad 17 man ska kalla det – det som allt står på i alla fall – fick jag i ett pressbud för några år sedan. Det var alles! Och vill skicka ett extratack till Magnus som hjälpte mig skriva detta inlägg, visste själv knappt vad hälften av dessa grejer hette : )

 

Translation. The little bar in our kitchen. Read in Google Translator pretty please.

(0)
(0)
(1)
26 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar