Annons
Annons

böckerna på mitt nattduksbord just nu.


 

night stand.

Böcker är kul och bra och spännande och livet tycker jag. Men efter en sommar när man kanske varit superbra på att läsa i en solstol någonstans kan det ibland bli så att man tappar läsgnistan när hösten tar fart. Helt plötsligt ska man vara på ett kontor, eller en skola, svara på massa mail, gå upp tidigt, skriva listor etc.
Därför tänkte jag att ett inlägg med lite lästips kunde vara på sin plats. Dessa böcker bor på mitt nattduksbord just nu och väntar på att bli öppnade.

Annons

IMG_4932 copy

1.
Jag försöker läsa en klassiker iaf var tredje till femte bok eller så. Just nu läser jag Sylvia Plath första och enda roman Glaskupan från 1963. Hon tog livet av sig bara några veckor efter att boken kommit ut. Har bara läst ungefär hälften men hittills är den så så bra. Mer om den snart!

2.
Nästa bok som står på tur är Maja Lundes Binas Historia. En roman som utspelar sig under tre tider i historien: 1852, 2007 och 2098. Handlar om det som faktiskt och skrämmande nog närmar sig en sanning, nämligen bidöden. Boken är såld till 15 länder och ska vara en bladvändare, mycket pepp på denna.

3.
Den tredje boken i högen är en utgåva av Lewis Carrolls Alice i Underlandet med illustrationer av Tove Jansson. Kan ni tänka er något finare eller!

4.
Bok numero 4 i min bokhög är Tone Schunnesons debutroman Tripprapporter. Den kom ut bara i förra veckan eller så men har redan hajpats rejält. Handlar om en kvinna som reser runt i Asien, knarkar och försöker komma fram till något (om jag förstått det rätt). Tycker den verkar befriande och väldigt annorlunda mot vad som brukar komma ut i Sverige.

5.
Sist men inte minst ligger Ernest Hemingways mer eller mindre självbiografiska roman Och solen har sin gång. Läste ju Hemingways En fest för livet i somras och tyckte så himla mycket om den. Ser framemot att läsa denna och tänker att jag nog ska göra det på min nästa resa för att vara lite extra koncentrerad (meningarna är väldigt långa nämligen).

Glad läsning och glad torsdag hörrni.

 

Translation. 5 books currently on my nightstand.

(0)
(0)
(0)
17 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar