Annons
Annons

edamame- och räkdumplings.


 

I söndags gjorde jag dumplings igen. Fast denna gång med räkor och edamebönor i. Dumplingsdeg hittar du i frysen i asiatiska affärer. I Stockholm vet jag en bra som ligger på Olof Palmes Gata 12. I alla fall, ett recept kommer lastat:

Annons


Du behöver
Till dumplings:
– Lök (jag hade den där slags löken till vänster + vitlök)
– Chili
– Paprika
– Persilja
– Räkor
– Edamamebönor
– Soja
– Sesamolja
– Dumplingdeg

Till soppan:
– Svamp
– Lök
– Edamamebönor
– Kål
– Buljong


1. Strimla lök, kål, chili, paprika och persilja.


2. Och räkor!


3. Blanda allt ihop tillsammans med soja och sesamolja. Sesamolja ska man vara mycket försiktig med, en tesked räcker ungefär.


4. Lägg små duttar med en sked på dumplingdegen och ungefär tre stycken edamamebönor ovanpå. Jag doppar plättarna i ljummet vatten innan så är dom enklare att vika. Här är en film om hur man viker.


5. Koka dumplingsen (ser ut som hamsterbebisar) i ungefär fem minuter. Ha inte såhär många samtidigt i kastrullen som jag hade. Jättemånga klibbade ihop sig, mycket dumt.


6. Vid sidan av kokade jag min soppa eftersom jag kokade så många dumplings på en gång. Ska många äta soppa kan du ju koka dumplingsen direkt i ännu hellre. I den hade jag persilja, skogschampinjoner, lök och grönsaksbuljong. Plus soja och sesambuljong.


7. Addera lite kål och edamamebönor sista minuten i soppan.


8. Lägg i ett gäng dumplings, toppa med ett löskokt ägg och ät upp!
.


I made edamame and shrimp dumplings last sunday. Click here for recipe.

(0)
(0)
(0)
34 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar