Annons
Annons

en dagbok som sträcker sig över tio år.


 

diary
Är det någon som haft en sådan här bok? Jag fick en på julafton 1999 av min mormor. En milleniumdagbok där jag skulle skriva vad jag gjort varenda himla dag i 10 år. Så det gjorde jag. Typ i alla fall, slutade runt 2007 när denna blogg blev min day-to-day-dagbok på ett liknande sätt.

Annons

1
Åren som dagboken sträcker sig är från att jag var 15 till att jag blev 25. Åren då man blir vuxen och åren då väldigt många olika saker händer. Hur man uttrycker sig förändras ju också, vilket ni snart kommer märka : )

 

3
Som ni ser står dagen högst upp, och sedan skriver man vad man har gjort på varje rad som då är ett nytt år. År 2000 var jag alltså 15 år och gick i nian.

Så här kunde det då se ut:
2000: ”Var på café Alberts med Vippe och Nathalie. Sedan tog vi massa kort i fotoautomaten. Kul! Kom hem för en timme sedan.”
2001:”Lodade omkring hemma. Prata i tel, internet, tv och sånt. + att idag köpte mamma äntligen en hårtork!” (”lodade omkring…)
2002:  ”Första skoldagen. Har redan fått en hög med läxor *suck*” (Bodde i London höstterminen 2001 och vårterminen 2002)
2003: ”Fika med Jocke, Johan och Magnus på Saturnus.” 
2004: ”Hyrde film med Tobias. ”
2005: ”Fika på String, sen Metropolis med förkrök hemma.” 
2006: ”Åt lunch hos mamma med Tobias, Britt, Ove och Kristina”

2

Den tredje januari fyllde en Andreas som vi hängde med alltid år och hade fest. År 2002 gick det utför : )

4

Den 8 januari år 2000 kom jag inte in på Fight Club för att de inte trodde på min ålder :’). Annars verkade jag fika och plugga mest.

5
Den 11 januari 2001 var jag – ursäkta språket men jag var 16 och skrev bara för mig själv – ”så pissigt cp-kär i Tobias”. Han gick i min klass (gick första året på gymnasiet 2001) och var inte kär i mig.

6

14 januari år 2000 var jag okysst och längtade efter kärlek:
”Café med Vippe, Nath och Carro E. Träffa Filip och Jocke. Jag vill ha en kille förresten!!!”

7

Lite här och var i boken har jag klistrat in konsertbiljetter, klubbflyers och sådant. Här är klubbspelning från 2003.

8

Den tionde februari 2001 anordnade jag en överraskningsfest till Jonna som fyllde 17. Hånglade tydligen med halva festen men det gjorde alla andra också.

9

Den 16 februari 2007 påbörjade jag och Tobias (detta är alltså ej den Tobias som gick i min gymnasieklass) vårt 24-timmars breakup :*( Vi var ihop i tre och ett halvt år.

10

Den 17 februari:
2000: ”Bio med klassen. Schindlers List. Tragiskt. Måste plugga maaaatte. Pratar med Vippe. Björn frågade om vi kunde gå på bio. Svar: halv-nej.” (Blev förövrigt ett nej. Han var tre år äldre och inte särskilt söt)
2001: ”Fest på lidingö med Ådi. Tråkig fest”
2002: ”Åkte hem från Jonna klockan två. Kolla på film hemma, The Grinch, och pluggade lite.”
2003: ”Fika med Johan, Markus och Erik på Thelins.”
2004: ”Fika med Jonna och Tobias på String. Sen Tobias, Joakim och Johan på Mojo, sen drack vi öl på Treat.”
2005:  ”Restaurang med mamma, pappa och Jack. Sen Treat med Ea och Tobias.”  (Hängde så mycket på Treat i några år att vi hade med oss egna cd-skivor som de spelade när vi kom. Treat är ett sunkhak i Vasastan där en öl kostade 22 kronor.)
2006: ”Vi hade klubb på Trädgården”. (Jag, min kille Tobias, Erik och Daniel hade en vinterklubb på Trädgården som hette Touché. Vi var förövrigt de som kom på att man borde spela 8bitars Super Mario på klubben. Finns kvar än idag!)
2007: ”Puss. Avsked. Tårar” (Break-upet med Tobias red. anm)

11

Den här händelsen blev ett kapitel i Det handlar om dig. Hon kastar en tallrik pasta i golvet som går sönder när hon bråkar med sina föräldrar och rymmer sedan hem till sin kompis ett dygn och spelar Monopol med kompisen och hennes kille. Detta hände mig då på riktigt den 22 februari 2001 (jag var 16).

12

Den 8 mars 2000 skrev jag statusraden med agentpenna : )

13

En till flyer från klubben Indieägg som var under påsken 2003. Stockholm var belamrat av indieklubbar i min sena tonår, så himla bra grej var det, att klubbdansa sig genom tonåren till The Smiths och Pulp.

14

29 april:
2000: ”Lördag. Va på landet. Ivan ringde och fråga om vi skulle göra något i veckan. Jag sa ja. Glömde bort klassresan” (Ivan var en kille jag chattade med på Lunarstorm)
2001: ”Först fest på Lidingö och sen en på Karlaplan”
2002: ”Plugga plugga plugga till SH-arbetet”
2003: ”Andreas och Anders hade studentskiva med Carribean Team. Gick dit med Jonna och Filip. Dansa en massa och hångla med en Peter.”
2004: ”Vietnam”
2005: ”Fika på Soda med Filip. Satt på Mariatorget i solen med Filip, Oskar och Tobias. Träna, drack öl hos Jonnas vänner med Jonna och Tove.”
2006: ”Bakis hela dagen. Var på kinarestaurang med Tobias. Drack kaffe i Richards nya lägenhet. Jag och Tobias kollade på Wallace and Gromit”
2007: ”Va på bio med Maja och såg Min Granne Totoro. Så söt. Kolla på Spindelmannen 2 på TV med herr Joakim.”

15

 Joakim fyller år den 8 maj och jag har firat den med honom nästan varenda gång sedan han fyllde 16, då fick han tydligen en vodka av mig :/

16

Mycket teenage på 2000 och 2001 och 2002 här den 10 maj.

2000: ”Va på teatern. Sen träffa jag Jocke, Viktor och Filip. Vi stod och prata till elva”
Classic att bara gå ut och göra ingenting så länge men bara får va med varandra.
2001: ”Bråka lite med mamma och rymde en stund” 
Brukade dra till ett elskåp några gator bort och sitta där och lyssna på musik.
2002: ”Baka cocosbollar med Cissi. Carl var jättefull och somna på konstiga ställen”
Också en tonårsklassiker att somna på lite olika ställen!

17

Den 23 maj 2000 köpte vi märkliga armband gjorda av glas som man bara kunde få av sig om man slog sönder dem. Hoppas ej denna trend återkommer.

18

Den sista maj 2000, alltså bara några dagar innan vi slutade nian. Minns denna dag så tydligt. Det var några tjejer som hade ropat efter oss att vi lyssnade på dålig musik (vi spelade Kents Frank). Vi bestämde oss för att hämnas.
”Var på Vippes storebrors studentfest. Sen hade Vippe, jag, Amelie och Nadine picnic på Djurgården. Vi stal ett kassettband från några tjejer.”

Sammanfattningsvis kom jag fram till detta efter att ha hängt lite i dåtiden:
1. Jag hängde med min kompisar kon-stant.
2. Jag såg på film cirka varannan dag
3.  Hångel e livet.

Vad jag sysslade med juni till december kan ni förstås också få se någon dag om ni vill!

Translation. A diary from 2000-2007.

(0)
(0)
30 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar