Annons
Annons

en liten londonguide.


 

Flera av er har eftersökt en Londonguide. Jag vet inte vad ni förväntar er, men jag kan inte mer än de ställen vi gick till under den här senaste semestern, och det var i princip enbart restauranger. Barerna och pubarna vi hängde på var sådant som låg i närheten eller i anslutning til restaurangerna och inga namn jag la på minnet. Och de ställen där jag hängde när jag bodde här för 8 år sen finns ju inte kvar liksom. Aja. En liten londonguide kommer här iaf.

Annons

Var vi bodde.
The Pavilion
34-36 Sussex Gardens

Pavilion ligger mellan oxford circus och notting hill ungefär. Vad som är det fina är att varenda rum går i ett tema. Jag och Ludde bodde i indiska rummet där allt gick i rosa och guld. På deras hemsida kan du titta på rummen, boka och kolla priser.

Var vi åt.
Carluccios
108 Westbourne Grove

Den första dagen gick vi till ett litet italiensk café/lunchställe som heter Carluccios. Supermysigt och jag åt en jättegod vongolepasta. Ligger i närheten av många fler fina caféer och gulliga små affärer i Notting Hill.

Ripe Tomato

7 All Saints Road, Notting Hill Gate

Alltså jag skojar inte när jag säger att det här var den godaste italienska maten jag ätit någonsin. Min saffran-och-skaldjurspasta var helt divine och jag provsmakade alla andra rätter och de var minst lika goda. Stället är litet, billigt och ser inte mycket ut för världen egentligen, men åh. Jag vill att det ska ligga i mitt hus där jag bor.

Dayles Ford Organic
208-212 Westbourne Grove

Jättetrevligt brunch/lunchställe där allt är ekologiskt.
På övervåningen har de den finaste mataffären där jag gick runt i evighet och kände på fina glasflaskor och fingrade på honungsburkar.

Electric House & Brasserie
191 Portobello Road.

Här hade vi bokat bord för femton personer och vi åt i säkert fem timmar. Hipp och flott restaurang som påminner lite om Riche för er som varit där. Hemskt god fish&chips hälsar Jenny.

Essenza

210 Kensington Park Road

På den här italienaren firade vi nyårsafton. Himla glad&trevlig personal och supergod italiensk mat (jag tog carbonarna, det var en av de godaste jag ätit, och då äter jag ändå carbonara väldans ofta). Stället är ganska litet så man måste nog boka bord innan för att få plats.

The Cow
89 Westbourne Park Road

Väldigt söt restaurang som ligger ovanför deras pub. Man får gå en lång, lite småhemlig trätrappa upp och så kommer man in på ett ställe som ser ut som ett vardagsrum.
De vegetariska rätterna var sådär men köttet supergott.

Raoul’s
13 Clifton Road

Här stod vi i kö i en halvtimme på nyårsdagen för att sedan äta tills vi knappt kunde stå upp. Supergoda bloody marys och eggs benedict att dö för. Allt är organiskt och äggen hade röda äggulor (!), vet inte om det har något med varandra att göra. Hmm. Gott hur som helst.

Café Rouge

Här åt vi sista dagen. Jättegullig fransk restaurang med fina illustrationer på väggarna. Sen visade det sig vara en kedja som fanns både på flygplatsen och på andra turistiga områden runt omkring London. Jaja, det var hursomhelst gott och trevligt och de spelade Okkervil River i högtalarna.

The Breakfast Club
2-4 Rufus Street

Fantastiskt brunchställe i östra London. Hemskt gott, gratis internet och fullpackat med londonhipsters.

Var vi shoppade.
Brick Lane
Längs med brick lane ligger massvis med second hand.

Oxford Circus
Enorma Topshop och allt det där ni vet.

Mayfair
Marc by Marc Jacobs, trevliga pubar och andra affärer. Du hittar Marc mellan korsningen Mount Street och Audley Street.

Westbourne Grove, Notting Hill
Massvis av små affärer som man kan strosa in och titta i.

Covent Garden
Runt omkring här finns ett gäng olika second hand butiker, bästa sminkaffären benefit och mycket annat.

Andra grejer vi gjorde.
The Social
5 Little Portland St

På nyårsafton var den enda gången vi var ute på nattklubb och då gick vi hit. Det är en indieklubb på två våningar som drivs av bandet Saint Etienne.

Neils Yard
I Covent Garden

Jag älskar covent garden och mellan två gator gömmer sig Neils Yard som är som ett litet litet torg med små caféer och märkliga affärer. Jag var i London väldigt väldigt mycket i början av 2000-talet och jag och min mamma brukade alltid alltid fika här.

.

My london guide of our vacation two weeks ego. Enjoy!

(0)
(0)
(0)
6 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE



 
 


Annons

Laddar