Annons
Annons

en novembertisdag i paris.


 

paris.

För sex dagar sedan var det tisdag och jag var i Paris med min mamma. Det spöregnade och jag såg ut så här. När det regnar behöver man knappt borsta håret för då ska man ha mössa ändå.

paris.

Vi gick ut i Marais förmiddag.

Annons

paris.

Åt croissant, baguette och drack kaffe till frukost på en liten bistro.

paris.

Sedan promenerade vi runt lite. Gick exempelvis till Notre Dame-kyrkan som ligger på en liten ö mitt i Paris. Kön var cirka 100 meter lång så vi gick inte in i byggnaden, men den är väldigt ståtlig även utanpå.

paris.

Vi promenerade ända till Colette där vi stannade ganska länge pga frusna av regn och blåst. Colette är som ett minivaruhus med kläder, prylar, kameror, böcker och smink. Här står jag i Colettes badrum där de har så komplicerade japanska toaletter att man fattar knappt hur man spolar.

paris.

Vid halv två hade min mamma bokat bord på Costes som är ett flott hotell precis bredvid Colette. Vi satt på innegården som var som en annan värld från myllret ute på gatan. Tyst och aprilvarmt av värmelamporna.

paris.

Efter lunchen delade vi på en pavlova till efterrätt: alltså grädde maräng och bär. Fy 17 vad gott.

paris.

På eftermiddagen gjorde vi manikyr på en liten salong som låg bredvid vårt hotell i Marais. Jag valde blå naglar.

paris.

Och så kom kvällen. Vi drack ett glas bubbel på en bistro.

paris.

Sedan åkte vi till Saint-Germain för att äta middag med min kompis Ea. Hon hade bokat bord på en restaurang som heter Le Bon Saint Pourçain.

paris.

En fin grej som vi inte hade en aning om den kvällen var att restaurangen blivit utsedd till den bästa bistron i hela Frankrike av restaurangguiden Le Fooding samma vecka!

paris.

Jag beställde kyckling med parmesanskum och svamp och det var så hi-me-la gott.

paris.

Här var mitt megagulliga sällskap! Vi avslutade middagen med någon gullig chokladgrej som såg ut som en liten planta. Klart slut.
.

Translation. Day 2 in Paris. It rained a lot but me and my mom decided to take a long walk anyway. We checked out the Notre Dame church and went all the way from Marais to the fun store Colette. We had lunch at Hotel Costes and shared a dreamy pavlova for dessert. In the afternoon we had manicure (I chose blue nails) and in the evening we had dinner with my friend Ea at a restaurant in Saint Germain called Le Bon Saint Pourçain.

(0)
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar