Annons
Annons

en onsdag med vinprovning och tjugo grader i luften.


 

wednesday

I onsdags efter min jobbdag promenerade jag in till stan och mötte upp Devi.

wednesday

Det var jacka-i-handen-väder!

IMG_1357

Vi gick gatan ner till den italienska restaurangen Papas.

wednesday

Där var vi nämligen bjudna på vinprovning! Den svenskägda vingården MonteRosola i Italien höll i alltihop och vi fick prova fyra olika viner i kombination med mat som passade vardera vin.

Annons

IMG_138

Vi var ett litet gäng vinentusiaster som fick smutta. Eller ehm. Jag gillar ju mer att dricka vin än att typ veta någonting överhuvudtaget om det. Men jag har det på min lista av grejer jag ska lära mig under mina trettionånting år! Att bli lite mer vinkunnig liksom.

IMG_1369

Till det första vinet fick vi mozzarella och charkisar. Jag satt bredvid Sofie som tog en classic ovanifrån-bild.

wednesday

Papas har samma fina golv som vi har i vårt nyrenoverade badrum.

IMG_1373

Devi är min vinprovningspartner in crime. Hon är så bra på att hamna i rätt mode och ställer frågor och sånt där. Jag är lite mer av en blyg viol vid dessa tillfällen.

IMG_1416

Till det sista vinet fick vi oxfilé men då var jag dödsmätt för rätten innan var en tryffel- och svamppasta som var så god att jag glömde att fotografera. I överlag var vinet väldigt gott men tyvärr har jag glömt det mesta de sa fastän jag verkligen försökte anstränga mig för att minnas. Varför är det så svårt att plugga? En sak som jag minns i alla fall (som inte har något med rödvin att göra) är att när man gör champagne så används en speciell metod som kallas ”champagnemetoden” som gör att skumpan blir kolsyrad av sig själv. Medan när man gör prosecco tillsätter man ofta kolsyran! Jag tänker att detta kanske är anledningen att jag gillar prosecco så mycket – att den är liksom extra kolsyrig. Jaja, det om det!

wednesday

Efter vinprovningen gick vi till Zink Grill där vi hade bokat bord med Magnus.

IMG_1443

Vi visste nämligen inte att vinprovningen skulle innehålla mat. Second dinner, second dinner!  hejade jag och Devi på varandra tills vi kom fram och insåg att vi inte skulle kunna få ner en bit till.

wednesday

Så det fick bli kaffe med tryffel istället.

wednesday

Mitt <3 tog en moule frites i varje fall. Jag tycker han är så lik Prins Erik, har jag sagt det förut kanske?

wednesday

Vi satt och pratade politik som man gör ibland och jag hade ny jeansjacka! Eller, det är exakt den som jag designade för JC för två år sen, men jag köpte den i nyskick av en bloggläsare för några dagar sedan för min egen var så urtvättad.

wednesday

När jag promenerade hem i skymningen var Stockholm så här vackert. Heja Stockholm!

 

Translation. My Wednesday! Wine tasting and italian food with Devi and then second  dinner at Zink Grill with Magnus.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar