Annons
Annons

en topp fem.


 

Jag frågade på min blogg-facebooksida för några veckor sedan vad ni ville att jag skulle skriva mer om och då undrade några bland annat  om mina favoritställen i New York. De ändras lite hela tiden och kommer antagligen bli helt nya nu när man är på jakt efter uteserveringar och bakgårdar, men det här är min topp 5 just nu. Jag gillar i överlag små ställen där man knappt får plats, som har mysig belysning, pratig personal och inte alltför dyra priser.

Annons

I följande ordning,


5.

Rubys.

Australienskt pytteliten restaurang i Nolita. Sweet chili-hamburgarna smakar som inga andra hamburgare och när jag och Ludvig var där senast satt det en australienare bredvid oss som sa ”jag åkte bara till den här staden för de här”, och så åt han tre hamburgare på raken. Vi äter nästan alltid och jämt kycklingpastan med soltorkade tomater. Den luktar obeskrivligt gott och så dör man lite efter varje tugga.

4.
Hudson Clearwater


Hemlig restaurang i West Village som ligger gömd bakom en dörr som ser ut att leda till ett soprum. Men öppnar man den hamnar man i en liten trädgård och alla servitörer ser ut som franska skådespelare. Har vanligtvis bara fyra saker på menyn i ovanliga men himla bra kombinationer.

3.
Schillers


Schillers ligger två dörrar från mig så det är väl inte så konstigt att den måste hamna pa listan. äter frukost här nästan vareviga helg. Deras croque madame med gruyere ost alltså. Dör. är även megatrevligt på kvällarna och ägaren brukar bjuda på whiskey.

2.
Zucco Le French Diner


Den minsta lilla restaurangen i världshistorien som bara har ett enda vettigt bord. Annars sitter man i baren vilket är minst lika trevligt. De lagar maten mitt framför en så det luktar alltid gott av vitlök och grädde och musslor. Deras moule är toppen (speciellt den med dijonsenap-smak) och så spelar de bara Serge Gainsburg och ger en alltid gratis vin för de så gärna vill att man ska stanna kvar och prata.

1.
Meatballshop



En gång i veckan (minst) går jag hit med en köttbullssugen vän och så sätter vi upp oss på listan och väntar ungefär två timmar tills det är vår tur att äta. Man får en meny som är laminerad och så bygger man sin egen rätt genom att ringa in det man vill ha med en spritpenna. Jag brukar ta biffköttbullar med tomatsås eller parmesansås och sedan dagens grönsaker vid sidan av. är det extra festligt kan man bränna på med risotto eller spaghetti också. Det finns inte en enda gång då jag inte har tänkt och sagt och känt mmmmmmm. Den här restaurangen gör alla som känner sig lite deppiga eller trötta alldeles köttbullslyckliga.


My top 5 restaurant in New York at the moment.

(0)
(0)
(0)
30 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar