Annons
Annons

ett juli, augusti och september för fyra år sedan.


 

Nu ska jag berätta lite om den finaste sommaren i mitt liv.


När jag slutade Berghs sommaren 2007 så åkte jag och Julia till New York i tre månader för att praktisera på en byrå.


Vi flyttade in hos Michelle som jag aldrig hade träffat innan men som blev min bästis och bundis ganska så snabbt. Och fortfarande såklart, gud vad jag saknar henne.

Annons


Här bodde vi. Tre personer i ett rum på 97:e gatan. Det var fullt av möss och varannan vecka fick de nya kullar så det var alltid någon förvirrad musunge som virrade omkring över golvet. Michelle fick panik och ställde sig i sängen och skrek så jag fick agera modig och jaga iväg.


Det var sommar och varmt varje dag men inte sådär överhettande varmt som det annars brukar vara i New York under de månaderna. Jag och Julia jobbade utomhus nästan varje dag.


Jag färgade håret vitt. Det tog sju timmar men jag var så himla glad efteråt. Sedan fick det sitta i hela tre år.


Vi var på dagsfester i Queens exakt varje lördag. Där drack man öl och dansade till house mitt på blanka dagen. Det tyckte vi var världens bästa idé.


Hannah var i New York den sommaren också. Hon förälskade sig fullständigt i staden och flyttade dit ett år senare. Nu bor hon i Brooklyn och har en liten bebis!


Vi hängde varje lördagskväll på Misshapes som var New Yorks största indieklubb. Det var alltid massa kändisar där och exakt alla pojkar hade långa snedluggar, indietatueringar och truliga blickar.


I september när Misshapes stängde för alltid fick man gratis glass och det var så trångt att det bara gick att stå på ett ställe hela kvällen. Vi älskade det förstås.


Vi var mycket i parker. Köpte med oss mackor från en deli bredvid vårt hem, var besatta av Vitamin Water med grape-smak och hängde i Central Park hela dagen och lekte trötta lekar och pratade om hur nästa helg skulle bli.


Jag lärde känna massvis av roliga människor också. Som Greg som rökte i taxin och nästan alltid bar runt på en stor polaroidkamera.


Och finaste Jin och Jimmy som tog med mig på de märkligaste hemmafesterna.


Och Fredrik som alltid var pepp och följde med mig ut på äventyr fastän det var måndag.


Och Milan som var min och Michelles knäppaste kompis för han svepte omkring som en filmstjärna och skrattade som att han rökt något olämpligt.


Jag, Michelle och Julia hade minihemmafester.


Och dansade oss helt svettiga ute i natten.


Vi hängde med Sara och gick på konstiga hiphop-klubbar. Hon bor också här nu, fint!


fredrik, jag och ian på shoppingtur.


ingen-jacka-varmt mitt i natten.
Hemmafester med människor jag aldrig träffat förut och aldrig skulle träffa igen.


Läste böcker som skulle bli mina favoriter.


köpte fint lösgodis.


hängde mycket i williamsburg.Jag, Julia och Michelle var ungefär världens bästa sambotrio. Det var konstant stökigt, vi åt nästan bara mackor från Subway, fastnade för konstiga dokusåpor på tv och när jag och Julia kom hem från jobbet fixade Michelle frozen margaritas. Och så satt vi på brandtrappan och lyssnade på Vi kommer att dö samtidigt för det var min favoritlåt och det enda jag ville lyssna på och Michelle hatade den så det blev det extra viktigt att ha den på repeat.


I mitten av augusti åkte Julia hem för att fortsätta på Berghs. Jag och Michelle kokade ett ägg, ritade ett ansikte på det och gick ut och låtsades att det var Julia. Vi tyckte det var helt sinnessjukt roligt. Man måste nog ha varit där känner jag nu.


Fint var det hur som helst. Den finaste sommaren.

Lite gamla blogginlägg från den tiden:
Femtiotal och indiehits
4 juli
Pradafesten.
Saker jag tycker om med New York
Lördagseftermiddagar i central park
Om tre veckor ungefär.
Min sista natt i New York
When the world is mine
New York – the sammanfattning

.

When I was 22 turning 23 I spent a summer in New York. This post is about those three months. Read it in english by clicking ”in english” under the FAQ up on the right.

(0)
(0)
(0)
64 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar