Annons
Annons

ett serietips och ett filmtips om mat.


 

Idag är det ju röd dag, vilket innebär att man kan vila framför en skärm precis hur mycket man vill. Här kommer därför ett filmtips och ett serietips på det strålande temat mat.

2

Like Water for Chocolate eller Como agua para chocolate som den heter på originalspråk (eller Kärlek het som chili när den först kom ut på svenska..) är en mexikansk film från 1992. Den handlar om Tita, en ung kvinna som bor med sin mamma och sin två systrar i en by i Mexiko någon gång i början av 1900-talet. Tita är djupt förälskad i Pedro, men får inte gifta sig med honom för sin mamma. Deras familj har en tradition att den yngsta dottern måste vara ogift hela sitt liv och istället ta hand om sina föräldrar.

Annons

3

Historien, som är en sorglig sak, berättas av Titas barnbarn genom läsandet av Titas kokbok. För det här är på många sätt en historia om mat.


1

Alla metaforer kring kärlek i filmen är om mat (hur fin var inte den här?) och Tita lagar och bakar sig genom sitt liv för att lugna sitt hjärta. Hon upptäcker att hon har någon slags magisk kraft som för över hennes känslor till rätterna och sedan smittar av sig på dem som äter. Himla fin film tyckte jag, om omöjlig kärlek blandat med ett fantastiskt mexikanskt kök. Finns på netflix.

4

Mitt andra tips är Netflix-serien Chef’s Table där vi får titta in i några bland världens bästa kockars kök. SÅ fint foto som ni ser, man blir väldigt hungrig.

5

Mitt favoritavsnitt var rimligtvis det om italienaren Massimo Bottura, som driver världens tredje bästa restaurang, Osteria Francescana. Vad jag tycker är fint med Chef’s Table till skillnad från många andra är att de berättar historien från början. Här till exempel hur Massimos pastaintresse uppstod.

6

Kan så relatera till detta ^^ Hoppas jag blir italienare i nästa liv.

7

Hur fina namn har inte rätterna på hans ställe btw?
Hur som helst fin serie om man vill plocka hjärnan på mästerkockar och samtidigt se massa magiskt foto på mat som lagas.
.
.

Translation. Two netflix tips with a food theme: The Mexican love story Like Water for Chocolate and Chef’s Table, a series that goes inside the lives and kitchens of six of the world’s most renowned international chefs

(0)
(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar