Annons
Annons

fem våriga rätter jag väldigt gärna vill prova.


 

Alltså det är nu det händer ni vet väl det? Gick in i min mataffär i söndags och den dignade av grönsaker och frukter jag inte sett på flera månader. Äntligen börjar mat smaka gott igen. Och blir billigare! Ska äta gröna grejer tills jag dör.
Här är fem rätter jag vill prova.

Annons


Spring Radish Toast
Rädisa är en grej jag äter dagligen från och med nu tills solen börjar gå ner igen där i oktober någon gång. Denna macka på rädisa, ricotta och citron-olivolja verkar nom.


Charred Ramps + Asparagus with Baked Eggs + Cream
Bakat ägg med sparris och ramslök, en perfekt frukosträtt alla helger i vår. Eller till lunch. Eller till middag. Vad ni vill.


Moroccan Spiced Roasted Carrots
Dom unga morötterna i klasar med stjälkarna kvar har återigen dykt upp i min matbutik. Lika gott som färskpotatis tycker jag. Här rostade med pistagenötter, kummin och annat nice.


Onion & Wild Herb Flatbread
Finaste brödet jag sett. Tänk att bli bjuden på det på en middag. Tänker även att om dom i Masterchef hade fått uppgiften att göra ett spektakulärt bröd hade någon gjort exakt detta och kallat det typ ”En promenad på en äng” (maratonkollar på Masterchef Australia så är proffs på vad dom döper grejer till).


Smashed Blackberry & Goast Cheese Toasts.
Avslutar med en macka som kanske snarare är somrig än vårig men ändå. Bär i mat är lite för underskattat pga oftast väldigt väldigt jättegott. Detta ska jag härma och blogga när träden är gröna.

(0)
(0)
(1)
16 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar