Annons
Annons

frågor och svar om bloggande, datorer, kläder och annat.


 


Hej Sandra! Har en fråga jag funderat på länge. Du är ju en stor inspiration för många, men hur ser du på bloggerskor (i synnerhet en den senaste tiden) som gärna ”apar efter” dina bloggidéer? Blir du smickrad för att du uppenbarligen gör något att se upp till eller kan det göra dig irriterad? : )
Du är bäst <3
→ Hej och puss!
Skulle man som bloggare irritera sig på folk som snodde ens idéer i bloggvärlden skulle man bli en tokig person. Hela idén med bloggandet är på ett sätt att hitta inspiration av varandra och utvecklas tillsammans. Jag tycker folk i allmänhet är ganska bra på att länka fram och tillbaka i stil med ”tack för inläggidén @xxx”.
Det braiga med bloggar är att man egentligen inte är konkurrenter utan väldigt beroende av varandra. Folk läser oftast inte en enda blogg, utan flera stycken. Alltså vill man att andra bloggar ska vara innehållsrika och välskrivna för då ökar även mina statistiksiffror.

Annons

Sen är det ju så att jag har varit med sedan bloggandets begynnelse, vilket innebär att jag har varit med och skapat flera formler som ingår i bloggvärlden. Det är inte något jag direkt går och klappar mig för bröstet för och hoppas att folk ska tacka mig för hehe. Det handlar bara om att jag var tidig och mina idéer funkade.

Jag var exempelvis först i bloggvärlden med att beskriva min dag med bilder och text direkt under varje bild i ett slags linjärt narrativ, något som nu är totalt självklart. Jag var först med att sammanfatta mitt år i december, jag var först med brevvänsinlägg, först med att interagera läsarna i inläggen (exempelvis finaste som hänt er), var först med att filma en dag och lägga på musik, först med att recensera böcker och lägga in citat från böckerna och säkert ett helt gäng saker till. Det är askul att sådant man suttit och fnulat på i sin säng när man varit 22 typ blivit en slags bloggstandard. kul kul! Och hade inte jag kommit på det hade säkert nån annan gjort det.
Men för att summera: härma på för 17. Det är härligt bara.


TJEJER (Och Sandra!): någon som har tips på en fin liten klocka att önska sig i examenspresent? 
→ Hej hopp! Jag tycker Nixon gör fantastiska klockor. Har själv velat ha en i många år. Finns exempelvis på Asos men säkert på många andra platser. Har ni fler tips bränn på i kommentarerna!

Blir galen på Metro Mode har banners både uppe och nere och klipper av dina bilder!! Har en 13tum blir galennnnn
→ I know fattar inte heller varför dom gjort så. Sitter också på en liten dator. Jag läser min blogg och andra metrobloggar på 80%, då funkar det fint. Man trycker command (kringla) och minustecknet på tangentbordet så krymper bloggen till passande storlek. Kringla och plus för att förstora. puss.


Sandra, vilken serie la du ut på din snap i måndags? Såg så bra ut : )
→ Det är dom nya avsnitten av Twin Peaks! Finns på HBO Nordic. Men obs se dom första två säsongerna först för att hänga med. Tror dom finns på Netflix, dom har i alla fall funnits där innan. Här är ett gammalt inlägg jag skrivit om Twin Peaks.


Sandra! Din ”Boys lie” tröja på snap! Var får man tag på? Så jäääla fin.
→ 
Eller hur! Fick hem den i present förra veckan av webbshopen Tough Luck. Mycket passande i mitt liv för tillfället.

wednesday
Hej! Jag måste köpa ny dator och vet inte om jag ska köra PC eller Mac? Har alltid haft PC och gillar det men samtidigt lockar ju en Mac för jag älskar min iPhone och Mac verkar så smart. Hur länge har du haft Mac? Har du någon erfarenhet av att jobba på båda samtidigt? (jag har PC i jobbet) Vore jättetacksam om du ville svara så kanske jag blir lite klokare. (Obs, har försökt googla en del men tycker de vanligaste resultaten blir från typ 2006?) (Kanske är dålig på google.) (Sen tycker jag ju du är smart och har bra tips) (Hejdå)
→ Mac mac mac mac mac. Har använt Mac sedan 2005 and will never go back. Dyrare visst, men så mkt enklare än PC på alla sätt. Säkrare (noll virus), snyggare och mer användarvänlig. puss och hejdå.

Apropå balkong… du är väl som jag ganska spindeläcklad? Hur gör du för att hålla krypen borta från balkongen? Och om det kommer en inkräktare, hur anfaller du den? :O
→ Är på något sjukt sätt lyckligt befriad från ganska mkt småkryp hemma hos mig. Det enda som trivs på min balkong är getingar och dom är fasiken värst av alla för att dom FÖLJER EFTER EN. Varför är det så? Getingar i andra varmare länder följer inte efter en. Getingar i Sverige vill vara ens bästa vän.
Ser jag ett kryp hämtar jag en sko och dödar det. Min spindelfobi är beskaffad på det sättet att jag måste ha full kontroll på var själva krypet är, annars får jag panne, får då känns det som att det är innanför mina kläder. Så jag agerar min egen superhjälte och dödar det.
Sorry alla för regnet.
?

(0)
(0)
(0)
44 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar