Annons
Annons

frågor och svar. om kärlek och relationer.


 

cap d'antibes

Det var ganska många frågor om kärlek, sex och feelings i frågestunden, så jag delar upp det i ett par inlägg! Här kommer första delen.


Hur är din och Luddes relation idag? Hörs ni ever?

▷ Min och Ludvigs relation är bra skulle jag säga. Skrev lite om det här. Vi följer varandra på insta, lajkar nåt ibland kanske. När jag och M gjorde slut hörde han av sig direkt och frågade om allt var okej med mig. Vilket jag tyckte var väldigt fint. Det är ju något speciellt med att ha varit ihop med någon. Man har känt varandra så himla väl, lite som att man är i samma gäng i livet på något vis, även om man aldrig ses. Känner så för både Tobias och Ludvig. Att jag skulle backa dom typ.
Stöter jag och L på varandra av slump är det trevligt, men det är inte så att vi liksom bokar in nåt om han är i stan eller så. Klassisk exrelation tror jag helt enkelt.

Annons


Är du svartsjuk i en relation? Eller om du dejtar eller har en crush, och om han börjar följa ”snygga tjejer” eller likear deras bilder? Blir du svartsjuk då? Är du stalkig på internet? Sorry för dåligt formulerad fråga, men du fattar.

▷ Hej! Jag fattar : ) Nej, jag är väldigt osvartsjuk i en relation. Det har alltid varit så, är rätt tacksam för det. Litar till hundra procent på att den jag är med vill vara med mig. Är ärligt nästan på gränsen till naiv i min icke-svartsjukhet. Däremot de gånger jag varit svartsjuk har det alltid visat sig stämma.

Om en kille jag träffade skulle börja följa ”snygga tjejer” och likea deras bilder skulle jag tycka det var rätt osexigt och barnsligt, ta upp det och säga typ ”lol, du vet att folk ser vad för konton du följer och like:ar?”. Jag känner däremot att detta problem inte riktigt uppstår om man träffar en vuxen person, eller?
Dejtar jag någon stalkar jag förstås sönder dom på internet i början, men det är ju snarare för att få ihop personen och för att man är nyfiken och inte för att hitta massa smuts. De flesta har ex och bagage, det är inget konstigt.


Har du någon kontakt med ditt ex?

▷ Nej. Har blockat honom överallt. Vet inte ens var han bor nuförtiden. Så skönt.


Hur läkt är ditt hjärta på en skala från 1 till 10?

▷ 10. Verkligen ärligt. Han har ingen plats i mitt hjärta sedan lång tid tillbaka. Känner ingenting när jag ser en bild på honom, minns knappt något från vår förhållande på ett sjukt sätt. Minns inte hur han pratade, var han betonade orden eller hur han rörde sig. Det är konstigt. Men bra.


Hej fina Sandra!

Som läsare har man mest plockat upp bitar av vad som hände mellan dig och M, min fråga är alltså om du tror att du någonsin kommer känna dig redo att skriva om det? <3
Ha en fin onsdag!!
▷ Hej hej! Grejen med det där break-upet var att det inte var något vanligt break-up. Det var (förutom de första tre månaderna) inte någon fråga om att komma över någon mer än att hantera känslan av att ha blivit totalt bestulen av att få reagera, och chocken av vem man sjutton levt med. Så många terapitimmar av att försöka lyfta sig själv ovan situation, rädslan av att vara okapabel att läsa tecken och välja fel kille igen. Det har varit flera nivåer av detta uppbrott, det här hänt och händer ännu obegripliga, obehagliga grejer som har lett till att jag helt behövt lägga locket på bloggmässigt kring detta. Jag önskar att jag kunde skriva mer, och vill ärligt det, men känner mig inte tillräckligt trygg för att kunna göra det.
Sorry för detta kryptiska?! Men en dag, lätt. Det är viktigt att få äga sin historia.


Har du varit förälskad i en tjej någon gång?

▷ Näpp.

▽ 
Ditt bästa ligg? Inga namn såklart men var det en pojkvän eller ej?

▷ Bästa ligget är med den man är kär i tycker jag.

▽ 
Hur gammal är den yngsta/äldsta personen som du har dejtat? (OBS fattar verkligen om du ej vill svara på detta 🙂 )

▷ Yngsta 11 år yngre, äldsta 11 år äldre. Yngsta var i somras, så då var jag 33 och han 22. Äldsta var när jag var 22 och han var 33. Har alltså aldrig dejtat nån över 35! Sjukt när jag tänker på det.

▽ 
Jag har en fråga som är svår att svara på, men undrar hur du skulle reflektera kring detta: om du träffade ditt livs kärlek, och den personen inte ville dricka/festa/gå ut, skulle du välja bort att dricka/festa/gå ut då? (Ok att göra det någon gång ibland)
 Jag tycker ändå det är viktigt att skilja på alkohol och fest! Skulle jag bli kär i en nykterist skulle det nog inte vara några problem, men skulle han bara vilja hänga hemma och inte gå ut och käka på restaurang, hänga i grupp med massa gulliga människor och besöka halvstökiga platser skulle det kanske bli problem. Jag har ett rätt stort socialt behov och jag tror det är ganska viktigt att den jag träffar också har det. Ärligt skiter i om han dricker eller inte, men hade tyckt det var megatråkigt om han bara ville hänga hemma.


Hallå!! Tips på hur man håller sexlivet levande i ett flerårigt förhållande???
  Prata prata prataaaa. Jag vet att det kan va lite läskigt i början, men det är så viktigt tror jag att avdramatisera sex och se det som ett behov precis som att äta och sova. Asså, får man inte ligga blir man ju en ganska jobbig person?? Om man pratar med varandra vad man gillar och hur man gillar det blir inte sex så himla mystiskt och då kan man ju göra det lite närsom liksom. Tror även på att hångla mycket i ett förhållande. Alltså INTE att pussas med stängd mun jämt och ständigt. Tungkysser man varandra dagligen är det klart att det leder till sex då och då. Så viktigt att liksom se sin partner, inte ta dom för givet och att de får känna att man tycker de är heta och söta. Och vice versa då såklart.
Avslutningsvis vill jag också säga att jag tror att väldigt många överdriver med hur ofta de ligger. Har man inte legat på några veckor när man varit ihop aslänge ska man fan inte få panik. Det är inget konstigt, allt i livet går upp och ner!


Okej, har alltid undrat! Du skriver ofta om hångel, gå ut och dansa och hångla exempel! Du har gett dina bästa hångeltips osv. Men vart sker själva hånglet? Blir det hångel på *lokal* eller undangömt?? Genuint nyfiken!!!

▷ Haha! Jag har no shame. Är man på klubb har jag inga problem att kyssas på ett dansgolv, en rökruta eller i en bar. Är killen mer blygis får man ju förflytta sig mer avsides… Obs snackar ej om händer under kläder och så nu, man får ju respektera de runt omkring en också.


Hur vet man att man ska göra slut?

▷ Svår fråga. Det är nog olika för alla. Jag brukar tänka att mår man oftare dåligt än bra är det inget gott tecken. Förhållanden ska lyfta och höja din livskvalité och är det inte så kanske man inte ska vara kvar. Däremot vet jag ju hur svårt det är att se såna här tecken, det är så lätt att hamna i vanor och mönster. Men känner man sig förbisedd, osedd och ensam: dra.


vem är Erik?

▷ En kille jag tycker är jävligt gullig.

 

(20)
(26)
(0)

24 kommentarer till “frågor och svar. om kärlek och relationer.”

 1. toppfint inlägg!
  Fast en grej som jag tänkt mycket på är frågan om när en ska göra slut. Flera i min vänskapskrets i 30-årsåldern har plötsligt lämnat sina relationer när de dippat och blivit slentrianmässiga efter ett gäng år, och alltså… Håller med om att poängen med en relation är att en ska vara mer glad än ledsen liksom, annars är det ju ingen mening. Och att tvinga sig kvar i ett förhållande i hopp om att det ska bli bättre av sig självt är värdelöst. MEN tror att det är viktigt att tänka på att saker kan gå i perioder och att det är så viktigt att kommunicera med sin partner. Jag har känt mig fett osedd, obekräftad och ensam i min långa relation vilket spårade totalt för att det lätt leder till att söka andras bekräftelse, men ledde till något bra när det kom upp till ytan och vi kunde snacka om hur vi ville ha det i ett förhållande. Såklart en specifik situation och det är olika för alla. Men är så jäkla glad att det inte tog slut för det ledde till en så himla mycket starkare relation <3 :*

  1. Har du många vänner som ångrat att de gjort slut med sin partner? För jag känner inte någon, snarare är diskussionen att man borde gjort slut tidigare. Ett bevis på att folk INTE gör slut för lätt, tycker jag.

  2. Hur vet man hur länge man ska vänta för att se om den ”sämre perioden” går över? Problemet är inte att jag inte känner mig sedd eller bekräftad, för det gör jag. Men jag känner mer färdig? Jag älskar honom, men känner mig inte kär längre. Han är världens finaste, han är snäll, rolig, alla älskar honom. Jag kan få en jättefin framtid med honom, men jag vet inte om det är det jag vill. Vi har varit tillsammans i snart 7 år, och jag känner väl att jag kanske har tappat mig själv lite i det här. Men är livrädd över att jag ska göra mitt livs största misstag om jag lämnar honom..

 2. Ditt svar angående att skriva om M; så ärligt det känns. Att kunna känna sig trygg och att äga sin historia. Vet inte vad exakt jag vill säga, men med tanke på hur välformulerad du är kring det här så blir det uppenbart för mig att du en dag kommer att känna dig så där trygg. Du är ofattbart stark.

 3. Har ingen aning om vem Erik är men SPONTANT fan vad jag gillar honom pga att du tycker han är gullig. Du är SÅ värd det bästa. =)

  Ps. Längtar till historian om M.

 4. Alltså Sandra, älskar ditt mänskliga och tydliga sätt att tänka. Även om jag kanske inte alltid håller med om allt så blir jag fasen klokare. Du får alltid igång tankeverksamheten på ett positivt plan! Tack! 🙂

 5. Där har vi svaret på varför jag är en så jobbig person då :((((((((((((((((((( men hittar faktiskt ingen jag vill vara ihop eller ligga med. Längtar också till M historien!

 6. Det där med sex i långvarig förhållande håller jag helt med om. Typ att sex inte alltid behöver vara sexigt och passionerat utan det kan innan så många sorters. Varit med samma kille nu i 5,5 år och de perioder man stryker varandra mer på ryggen, hånglar mer och typ gör mer busiga saker brukar också vara dem perioder med mer sex (bortser från perioder med depressioner och annat skumt). Livet sker men man behöver Underhålla och tänka lite praktiskt på sexet för det är en vanegrej. Vill man ligga mer så ska man nog ge det tid också!

 7. Att bli sviken av någon är förjävligt. Just nu vill jag ej umgås med vän jag haft i två år. Det är bara hon och hon hela tiden. Hon har problem och är taskig mot mej och nej jag vill inte mer. Mitt liv blir bättre utan henne och jag mår då bättre och går vidare till riktiga vänner. Är inte ledsen jo lite men mest arg. Människor som bara pratar utan att lyssna vad jobbigt det är. Kramis.

 8. Så fina svar, och längtar till M-historien!
  Förstår dock otryggheten när man inte längre litar på att den andre inte kommer skada en på ett psykiskt plan.
  Men om han gör det så är det ändå han som är svinet igen.

 9. Apropå sex i långt förhållande. Jag har varit ihop med min partner i 15 (!) år. Vi har aldrig haft sex jätteofta i vår relation, som mest frekvent typ nån gång i veckan, normalt typ nån gång i månaden. Det funkar för oss. Efter att vi fått barn dröjde det nästan ett år. När vi har sex är det fortfarande grymt härligt och bra! Jag har alltid störts av normen att man ska ha sex ofta. Det är så olika! Och som du skriver tror jag många överdriver ang hur ofta. Själv slipper jag gärna slentriansex och kör med kvalitet framför kvantitet.

  1. Tack! Jag är såå trött på sexhetsen. Så många som gapar om att bra förhållanden ska innebära sex flera gånger i veckan men jag tycker bara det är så de för första intensiva nyförälskade månaderna. Och det är okej! Jag och min kille snitta på en gång i veckan och trivs med det. Han hade kanske önskat det var någon extra gång men vi har pratat mycket om det och han vill hellre att jag vill till 100% än tvingar mig själv till det oftare. Sex och press är skit!

 10. Gjorde slut med min kille sen 3,5 år för 10 dagar sen. Fint att läsa om din ex-relation! Hoppas vi också hamnar där någon dag. Vi skildes framförallt åt pga omständigheter ingen av oss kunde kontrollera, så eftersom ingen av oss har gjort den andra illa så finns väl hopp för att vi ska kunna vara vänner? Det sorgligaste jag kan tänka mig är att det skulle bli som om vi aldrig hade känt varandra.

 11. Samma här: är extremt oavundsjuk, i mitt förra förhållande (som varade i flera år) var jag bara avundsjuk gällande en enda person – vilket visade sig stämma. Så sjukt ändå!! Får jag den där magkänslan igen så ska jag lita på den. Du är bäst Sandra, puss och kram!!

 12. Hej Sandra, bra att du lyfter detta att många ofta överdriver om hur ofta de har sex. Jag tycker det är en så intressant grej, varför gör man det? Är det en hysch hysch sak, att sex kan variera eller att det inte sker så ofta? Folk kanske går runt och ljuger för varandra, och så föds det en massa stress för att man tror att alla andra talar sanning? Att man är udda eller otillräcklig, för alla andra har ju sex så ofta… Och så är det fejk. Varför talas det så lite om det här, tror du?

 13. Du är så vis Sandra, vet inte vad det är men allt du skriver bara får en att bli lugn. TACK! Längtar också tills du outar historian, han verkar ju störd på riktigt.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar