Annons
Annons

frågor och svar om vänskap, pengar och tryffel.


 

Hur vet man vilka som är ens vänner? Hur vet man när det är dags att säga upp vänskapen? Och hur gör man då i så fall? Funderar ihjäl mig själv på det här just nu och kommer inte fram till något vettigt.
→ Hej! Jag vet inte hur gammal du är, men först vill jag bara säga: alla vänskapsrelationer blir bättre med åren. Att vara kompis i tonåren exempelvis kan banne mig vara kämpigt. Man är så osäker i sig själv och blir osäker i sina relationer och osäker på om folk verkligen gillar en på riktigt och vad som är på riktigt och inte och så vidare. :/ Ju äldre du blir, desto tryggare blir du och desto tryggare blir du också i dina vänskaper. Och bättre på att sätta upp krav.
Hur man vet vilka som är ens vänner är nog för att man någonstans bara känner det. Man är sugen på att ha dom runt sig. Man mår bra av dem.
Det är dags att säga upp vänskapen när den tar mer energi och den ger. Jag har sagt upp flera relationer på grund av den anledningen: att jag lämnades kvar helt dränerad efter att vi umgåtts. Så ska det inte vara.
Hur man gör slut beror lite på vad man orkar just då och var någonstans du är i livet liksom. Men du kan ju 1. Säga som det är: att du behöver en paus från personen just nu för att det inte känns hundra mellan er. Man behöver inte vara elak bara för att man säger så, man behöver inte ge massa anledningar på vilka sätt den här personen inte funkar ihop med dig. Så länge man är tydlig med vad man vill förstår oftast folk. Annars kan man 2. Helt enkelt vara ”upptagen” tills personen i fråga fattar. Detta är kanske ett fegare sätt, men ibland får man vara feg.
Ha inte människor runt dig som gör att du mår dåligt. Alla relationer är till för att få dig att må bra, att växa som person och för att göra just din verklighet lite bättre. puss.

Annons

 


Ställde en fråga till dig i en tidigare bokrecension som jag aldrig fick svar på. Kopierar och klistrar in den:
Älskar dina bokrecensioner!
Vad jag inte får ihop är hur då hinner läsa så pass mkt böcker som du gör? Läser du sjukt fort? Jag menar du är ute på dagliga, och sena, äventyr hela tiden, bloggar, fotograferar, redigerar, aktiv i sociala medier och skriver även böcker själv vilket allting måste ta sjukt mkt tid. Du verkar ägna mkt tid till att kolla på serier och filmer också. Läser du innan du somnar? Eller har du avsatt en timme per dag till bara läsning, eller hur gör du? Jag fattar inte, haha. Kram
→ Hej! Jag läser i luckor! På tunnelbanan, ibland när jag äter lunch, innan jag går och lägger mig, på flygplan och ibland på dagtid. För mig är nyckeln att läsa ofta men korta sessioner. Läser sällan längre än 20 minuter åt gången (om jag inte är på vacay). En annan sak man kan tänka på är att jag ser mitt bokläsande, mitt filmtittande och mer eller mindre mitt popkulturella konsumerande som ett jobb. Det är ju research till när jag tipsar er om grejer här på bloggis! Alltså ser jag inga problem att läsa mitt på blanka dagen när andra kanske är på kontoret och så. puss.

 

aidan
Jag undrar en grej så mycket: varför är du team Aidan? Berätta!!!

→ Tycker Aidan är den vettigaste av Carries alla snubbar. Jag tycker Big är som en velig tonårspojke som använder metoder som jag föll för som sjuttonåring men som jag skulle skratta killar rakt upp i ansiktet om de sysslade med nu. Aidan är ändå rak, trygg, ärlig och älskar henne villkorslöst. Han står kvar. Det är så jäkla viktigt att den man är ihop med gör just det. Dessutom är han snygg.

 

my record collection as a teenager.
Vill passa på att ställa en fråga. Det är så att jag är bjuden på en fest senare i höst där temat är typ ”början av 2000-talet”. Då jag själv är född 1998 har jag inte så jätte bra koll på vad som ”var inne”just då och tänkte därför om du har något tips?Tack för en jätte fin och peppig blogg! Kram Julia
→ Hej hej och tack! Man kan ju va panda exempelvis, med svart hjälmfrisyr och schackrutig kjol. Eller poppare med stjärnor under ögonen, tung lugg och BD-tröja. Eller så kan man ha Paris Hilton-stilen med låga minikjolar i kulörta färger, navelpiercing, taxklack och bakåt-hårfönad frisyr. Eller amerikansk emotjej a la Avril Lavigne med löst hängande slips, trasiga strumpbyxor och mycket kajal. Eller så kan man va Stureplansbrat med rosa uppvikt skjorta och två skumpor (pga man vaskar ju den ena). Haha, nu kommer jag inte på något mer, men skulle även söka på ”2003” och ”2002” etc på Buzzfeed för de har gjort massa listor om att det modet som gällde då var det värsta som hänt oss.

 


Du kanske har sagt det förut, men var ifrån är din underbara regnjacka? Kram<3
→  Hej! Den är från Petit Bateau och finns alltid i deras sortiment, bra va! Ett tips om man tycker något är fint på bloggen kan man skriva ”regnjacka”, ”bestick”, ”moon rise kingdom poster” eller något annat man undrar över i sökfältet under min header. Jag har med största sannolikhet (typ hundra procent!) svarat var grejer är från, så ni inte ska behöva undra. kram <3

 


Hej Sandra!
Jag ser så mycket fram emot din bok och tänkte förboka den. Jag gjorde det med ”Det handlar om dig” också, då var det erbjudande (eller vad man kallar det) ”förhandsboka och få ett signerat ex”. Jag tycker sånt är så otroligt fint, att liksom ha en liten hälsning där i.
Så innan jag förbokar tänkte jag bara höra om detta kommer ske även med denna bok?

Puss och hej!
ps. höll bokstavligen på att springa in i dig i Göteborg i helgen, så himla fin!
→ Hej och puss! Som det ser ut nu verkar det inte som att det blir så. Men jag vet faktiskt inte än! Det är inte min idé utan då var det Bokus som hörde av sig med det erbjudandet och förslaget under förra boken. Hade jag vetat då hade jag ju liksom aldrig peppat någon att handla innan dess, pga fattar att man tycker det är roligare med en signerad. Men nu kommer ju boken ut om mindre än en månad så jag har svårt att se hur den kampanjen helt plötsligt skulle uppstå nu.Jag kommer däremot åka runt lite överallt i höst och signera och föreläsa! Då får man ju såklart ta med sin bok <3
Storm King.
Hej! Har inga frilansvänner, behöver hjälp. 
Jag har just fått ett uppdrag med bilder + copy. Jag har INGEN ANING OM HUR MKT jag ska ta betalt? Hur börjar man ? Jag har x antal personer att intervjua, x antal bilder att ta x antal texter att skriva.
Har du någon bra sida eller dylikt jag kan titta på? Tidigare har jag bara fotat bröllop på frilans.
mvh förvirrad
→  Hej! Jag vet inte någon exakt sida för reklambranschen-frilansare, men mitt tips är Facebook. Det finns massor av frilansgrupper på Facebook som kan hjälpa dig med detta. Jag är iaf med i en för reklamare som heter Kreatörsgäris, men den handlar inte riktigt om cash eller renodlat om frilansare (men kan säkert göra om man frågar!). Har någon tips på sajter/platser som kan hjälpa till, skriv i kommentarsfältet!
Nu till mitt eget tips: jag skulle räkna ut hur många timmar det jobb du har fått ungefär kommer ta för dig, räkna ihop timlönen och sedan be om den summan. Skulle säga cirka 1000 kr – 3500 kronor i timmen beroende på hur erfaren du är och vem som är kunden. Du kan antagligen ta mer betalt än du tror.

 

Min fråga har inte så mycket med inlägget att göra men: Har du lagt upp ett recept på tryffelpasta på bloggen någon gång? Är så sugen på att göra själv! Jag har försökt leta runt lite på bloggen men inte hittat ett recept på tryffelpasta. Kanske någon annan läsare som har ett bra recept?
→  Hej! Jag har massor av tryffelrecept om du söker på ”tryffel” i sökfältet! Sitter och skriver detta på Oslos flygplats som är halvdåligt internet så det är bättre om du kollar själv. Hoppas okej : ) Jag använder oftast tryffelsalt eller tryffelolja. Och ja, jag vet att oljan till stor del mest är tryffelessens och inte äkta tryffel, men det smakar ju asmycket och det är ju det man är ute efter. Har även några recept med sommartryffel. Har en matkategori man kan nosa runt i! Ärligt talat tycker jag man kan riva över tryffel/addera tryffel till nästan alla krämiga, gräddiga pastor! Kör ba kör.

 

joshua tree.
HUR HAR DU RÅD ATT RESA SÅ OOOOOOOOOTROLIGR MYCKET ?!?!??
→  Jag tjänar bra med pengar och har inga barn, ingen bil, inga huslån etc. Dessutom bor jag ju ihop med någon och delar på hyra och matkostnader etc med honom. Det gör att jag kan lägga typ alla pengar på grejer jag tycker är kul. Kul va!

(0)
(0)
(0)
31 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar