Annons
Annons

grönsaker och andra goda grejer i ugnen.


 


Här kommer ett litet recept på något jag lagade förra veckan som jag tyckte blev himla gott. Det är massa olika saker i ugnen med lite fetaost på.  Receptet är för ungefär tre personer.
Du behöver:
– 1 morot
– Två rödbetor
– Några champinjoner
– En halv gul lök
– En charlottenlök
– Två vitlöksklyftor
– Purjolök
– En halv paprika
– En halv chili
– En palsternacka
– Lite kålrot
– Valnötter
– Fetaost
– En chorizokorv (eller annan korv du gillar)
– Matyoghurt

Annons


1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja skiva alla grönsaker. Ungefär såhär stora bitar är väl bra.


2. När alla grönsaker samt löken och chilin är skivade och klara kan du blanda ihop allt på en plåt. Eller förresten, har du en ugnssäker form så lägg allt i den istället, det är nog trevligare. Jag har ingen sådan nämligen och därför blev det direkt på plåten.


3. Skiva korven i tunna bitar och lägg runt och på alltihop. Strössla över fetaost och lite kryddor som basilika och timjan och salt och peppar. Sedan in i ugnen i 25 minuter!


4. Under tiden du väntar kan du rosta lite valnötter. Det gör man genom att steka de utan någon olja i någon minut eller två.


5. Efter 25 minuter ser allt ut såhär.


6. Gör en fin liten portion till dig själv. Toppa med ruccola och valnötter och lägg en stor klick matyoghurt i mitten. Ät upp!
.


A dinner I made recently. I’m in a hurry so I don’t have time to translate it today but please click ”in english” in the right frame if you are curious. xx

(0)
(0)
(0)
51 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar