Annons
Annons

how I sort my spotify playlists.


 

Fick denna frågan:
har en fråga angående spotify! hur TUSAN lägger du upp det här med listorna? hur ska man göra? ska man ha i filer och sortera upp efter genre och liksom stil? ska man ha lugna låtar i en lista och festligt i en? så många frågor i denna lilla hjärna just nu. pendlar mellan att vilja spara aaaalla gamla listor jag någonsin pga ”kul att titta tillbaka på” till att vilja slänga allt och bara ha typ en lista. kanske två.
 missförstå mig rätt men detta är verkligen ett problem jag har klurat på sen spotify kom till mig. om du har lust, skulle du vilja berätta hur du gör?

Annons

Jamen såklart jag kan berätta hur jag gör! Skulle inte säga att mitt system är det mest ultimata för jag villar bort mig i det stundtals. Men en sak är säker i alla fall, radera inte dina gamla listor, då är det bättre att du sorterar dem tycker jag.

Nu börjar vi.

spotify

Här är min Spotifyprofil idag. Här kan du hitta alla mina offentliga spellistor och vill du följa mig kan du göra det här.
Vidare till min egen privata Spotify:

spotify

I vänsterkanten av ditt Spotify hamnar dina spellistor som du säkert vet. Jag har sorterat mina listor i fem mappar:
– temalistor
– blogglistor
– spotifys listor
– andras listor
– album
På spellistan ”men spotify hej” som inte ligger i en mapp samlar jag ALLT jag gillar men som inte passar in i en genre-lista jag skapat. Den är inte publik, men jag brukar plocka låtar ur den när jag gör listor till bloggen.
Man skapar mappar genom att välja File -> Create Playlist Folder
Låt oss gå igenom varje mapp.

spotify

Den första mappen heter ”temalistor”. Här samlar jag alla listor jag gjort som har ett specifikt tema. De flesta av dessa är publika. Är de inte det är det för att jag fortfarande håller på att fixa med dem. Listan skriva uppdaterar jag nästan dagligen och motown & northern soul, allt som är roligt att dansa till och 60s uppdateras flera gånger i månaden. De andra uppdateras mer sällan, men ändå då och då.

spotify
Min nästa mapp är ”blogglistor” och här samlar jag alla listor jag gjort för bloggen, eller för olika tidningar. Alla dessa listor hittar ni i kategorin ”musik” på bloggen.

spotify
Den tredje mappen är den nyaste och det är ”spotifys listor”. Om du klickar på ”browse” högst upp i vänstra ramen i Spotify så hamnar du bland Spotify’s alla egna listor. Där kan man välja tema eller känsla eller årtal etc och hitta massa bra låtar. De jag har sparat hittills är deep dark indie folk, braziliansk soul, pop på svenska, southern gothic och svenska snackisar. De flesta av Spotifys listor uppdateras kontinuerligt.

spotify

Min nästa mapp ”andras listor” är ju minst sagt stökig. Här samlar jag alla listor andra personer gjort. Både folk jag känner och listor jag hittat på bloggar etc. Här önskar jag att man kunde skapa underkategorier så det blev lite enklare att hitta sånt man vill lyssna på…

spotify

Och så den sista mappen är rätt och slätt ”album”. Också lite stökig, här vore det återigen himla flott med underkategorier så man kunde sortera efter genrer. Här ligger i alla fall album jag gillar, som jag ska lyssna på senare eller som passar i en av temalistorna men som jag inte sorterat in än.

Ungefär så ser det ut! Lycka till med era spotify-städningar!

.
Translation. How I sort all my playlists in Spotify. To read click ”in english” in the right frame.

(0)
(0)
(0)
30 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar