Annons
Annons

idag bakar vi cheesecake.


 

Det här behöver du:
smör, typ 150 gram kex som du tycker om (jag gillar havrekakor och digestive). tre 200 gramspaket philadelphiaost, 3 ägg, 1 dl socker, 3 dl valfria bär,  2 dl svartvinbärssaft, 2 gelatinblad.

Annons

1.

Blanda kakorna med det smälta smöret. Bre ut det på botten av en form. Sedan skjuts in i kylen.

2.

Mixa philadelphiaosten, 2 dl av bären, äggen och sockret.

3.


Häll det sedan i formen och ställ in i ugnen. 125 grader i 45 minuter. Sedan in i kylen igen, så att den blir kall.

4.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm svartvinbärssaften i en annan kastrull. Lägg i gelatinet i svartvinbärssaften (gelatinet har mjuknat av vattnet)  + en halv deciliter bär. Rör om.
Häll det sedan över kakan.

5.

Dekorera fint med hallon eller annat tjusigt bär.
In i kylen igen. Typ 3 timmar så allt stelnar.

6.

Ät upp.


We are baking cheesecake today! The recipe is too long to translate, just google cheesecake.

(0)
(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar