Annons
Annons

instant cheese ramen.


 

instant cheese ramen.

Här kommer ett recept som kan tyckas väldigt märkligt. Jag läste om det i NY Times matsektion och tydligen ska osten höja umamismakerna i soppan och skapa en rund, god flavour. I lördags var jag trött och hungrig och cravade salt och ost och något som gick fort. Då hände det: instant cheese ramen.

Annons

Och ursäkta crappy bilder men det var jättesent på kvällen.

Du behöver (för två):
– Två paket snabbnudlar
– Två ägg
– Två skivor hamburgerost
– Purjolök eller salladslök
– Koriander (om man vill).

instant cheese ramen.

Börja med att koka nudlarna. Obs ej med smakpåsarna. Bara nudlarna. Räcker med något minut. Ställ åt sidan när de är klara.

instant cheese ramen.

Koka upp 4-5 dl vatten och lägg i smakpåsarna från nudelpaketen.
Knäck två ägg i en skål och vispa lätt. Droppa sedan ner detta i buljongen och rör om. Detta gör buljongen godare och matigare och lite cloudy som den oftast är på ramenrestauranger.

instant cheese ramen.

Hacka koriander och purjolök/salladslök.

instant cheese ramen.

Lägg nudlarna i en skål, slå över buljongen, täck med en skiva hamburgerost och strössla över lök och koriander. Toppa med lite sriracha om du har hemma vetja.

instant cheese ramen.

Servera direkt! Osten smälter omedelbums ner i soppan och allt blir väldigt gott tycker jag. Magnus tyckte detta var en helt idiotisk rätt så kan inte lova full pott för alla. Men jag själv kommer helt klart göra detta igen! Ost och kolhydrater liksom, vad kan gå fel.

 

Translation. Instant ramen with american cheese on top! Perfect hangover food.

(0)
(0)
(0)
12 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar