Annons
Annons

jag gör inte längre kaffe hemma. äter inte längre hemma. jobbet matar mig.


 

linjen - elise karlsson
Jag läste ut denna märkliga bok på ett nafs när det ännu var semester. Linjen av Elise Karlsson är skriven på ett nästan hypnotiskt sätt med korta poetiska kapitel som jag fastnade väldigt mycket för.
Linjen är en bok som handlar om att arbeta. Jag hade nog aldrig plockat upp den om det inte varit för att jag råkat på en recension om den av en slump. Baksidetexten är inte direkt lockande för min smak (felåt) men jag tyckte verkligen om den här.

Annons

linjen - elise karlsson

Boken handlar om Emma och där den tar sin avstamp förstår man att hon varit arbetslös under en längre tid. Hon går håglös runt utan att hitta ett syfte i livet och först blir jag orolig att hon ska ta sitt liv efter bara några sidor. Men så blir det inte, Emma får ett jobb som redaktör på ett företag som gör manualer till föreläsningar om livscoachning och att ”finna sig själv” typ. Emma går helt upp i sitt nya jobb.

linjen - elise karlsson

Vad som är spännande med den här boken är hur huvudkaraktären förflyttar hela sin personlighet till företagets och börjar nästan andas i takt med det. Hon blir liksom ett med det, vilket såklart gör att hon ganska raskt börjar klättra uppåt i hierarkin. Men vad händer när det plötsligt sker nedskärningar i personalen? Vem är Emma om hon inte har företaget? Och hur långt är man villig att gå för att få jobba kvar?

linjen - elise karlsson

Tycker mycket om böcker där huvudkaraktären är rätt osympatisk har jag märkt, det gör en liksom förvirrad för att man är så van i att vaggas in i amerikanska filmerna enkla dramaturgi om man får hårdra det. En bok som var som en liten tickande bomb! Rekommenderar!

 

Translation. A Swedish book I just finished called ”Linjen” by Elise Karlsson.

(0)
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar