Annons
Annons

jag kan säja att jag har jätteont men ni kan inte veta exakt hur mycket det är.


 

Jag blev swept off my feet när boken Hey Dolly kom ut av Amanda Svensson. Hade helt missat att hon gett ut en andra så när jag hittade den i pocketshop i somras blev jag så väldigt glad. Det finns typ ingen som har ett så sprakande explosionsspråk som Amanda.

Annons

Boken handlar om Greta som bara vill försvinna bort i danshav, bli full och bekräftad och kanske framförallt bäst i världen på NÅGONTING. Och det handlar om Simon som ritar perfekta trianglar och har det där melankoliskt konstnärliga som gör att hela Köpenhamns klubbscen omfamnar honom. Och så handlar det om Claus, Simon rumskompis som kanske mest av allt behöver en kram eller två, allra helst av Simon, men istället slår sönder saker och tar för mycket knark.

Greta rymmer från kollektivet i Malmö, rymmer från skånekillar som bara gör ful konst men ändå ska ha så mycket uppmärksamhet, och byter alltihop mot Köpenhamn. Där träffar hon Simon och kanske lite Claus också, men mest Simon. Simon och Greta påbörjar en trevande kärlekshistoria med en svartsjuk Claus konstant i periferin. Och sen går det väl som det brukar; mycket och inte alls, eller kanske alltihop på en gång.

Så väldigt väldigt vacker bok, mer som en historia invirad i 240 sidor poesi. En bok att läsa och ge bort till romantiska och lite arga personer som älskar bokstäver tror jag.

Finns att köpa här och här till exempel.

Translation. About a Swedish book called Välkommen till den här världen by Amanda Svensson.

(0)
(0)
(0)
18 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar