Annons
Annons

kärlek som på film.


 

Man kan förälska sig i vackra pojkar som man ser på gatan, som står på andra sidan ett övergångsställe. Man kan förälska sig i den där bakom disken på pressbyrån eller tycka någon är vacker i en tidning.

Annons

Jag tycker om den lätthänta förälskelsen i karaktärer i filmer och böcker.
Första gången jag såg Life Aquatic var jag helt bombsäker på att Ned Plimpton (eller Kingsley Zissou som Bill Murrays rollfigur vill att han ska heta) var mannen i mitt liv.
Jag var helt såld på hans blyghet och korrekthet. När han ligger i Cate Blanchetts knä och lyssnar på när hon läser högt. Hur han pratar, hans fumlighet.

Här är några av filmkaraktärerna jag har haft en crush på:

Danny Zuko i Grease

Första gången jag såg den här filmen var jag elva år. När John Travolta vänder sig om på skolgården och ler snett kändes det som att någon hällde fem liter kokande vatten ner i min mage. Jag såg den här filmen två gånger om dagen, varje dag efter skolan i två års tid. Jag lärde mig alla repliker, köpte två olika versioner (det var olika textningar), skrev Grease i bokform (haha), och hade en låda under sängen som var proppfylld med bilder på John Travolta. Det var inte helt enkelt att hitta dem eftersom internet i princip inte fanns. Jag hade också hela bänklocket fyllt av bilder på honom medan alla andra hade Nick Carter.

Donnie Darko

När han kysser flickan i sin klass för första gången. När han sneglar bak mot henne första gången hon kommer in i klassrummet. Hans rygg. 

Ned från Pushing Daisies

Jag har aldrig sett någon som velat hålla en flicka i handen så mycket som honom.


Jason Schwartsman i Darjeeeling Limited

Alla killar som har Where Do You Go To My Lovely med Peter Sarstedt som hångellåt är bra killar.

Holden i The Good Girl

Jake Gyllenhaal kan konsten att spela missförstådda pojkar som drömmer om romantik. I den här filmen spelar han en misslyckad 22årig författare som jobbar på walmart (och dessutom heter Holden efter Holden i catcher in the rye). Den här filmen är förövrigt så underskattad. Se den!

Chuck Bass från Gossip Girl

Han är kittlande. Och han och Blair är perfekta för varandra.

Neil i Mysterious Skin

En vackrare Joseph Gordon-Levitt har ni nog aldrig sett.
(Och den läskigaste filmen någonsin)

Scooby Livingston i Storytelling

Jag och mitt ex valde varsin kändis som var okej att hångla med. Jag valde Scooby i Storytelling. Nu kan jag inte för mitt liv förstå det här. Men okej. Han får väl stå med på listan då.

Stålmannen


Min första kärlek. Han förtjänar ett helt inlägg en dag.

Jemaine Clement i Flight of the Conchords

Men ÅH DÖR. (obs. inte killen som spelar gitarr.)

Robin i Robin Hood

Jo man kan visst ha varit kär i en tecknad figur.

Nick Rivers i Top Secret

Den här filmen är helt knäpp men på grund av Val Kilmer har jag nog sett den tjugo gånger.


Trip Fontaine i Virgin Suicides

Dålig frisyr, världens finaste kroppsspråk.

Johnny Depp i Cry Baby

00:14 in i klippet. Det slår allt i hela världen.

Jag tycker mig se ett mönster i mina moviescrushes. Gör ni?
Och vilka är era?


Movie characters I’ve had a crush on.

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar