Annons
Annons

killing us softly.


 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ujySz-_NFQ&feature=player_embedded#![/youtube]
Tittade på den här fantastiska föreläsningen igår om hur kvinnor framställs i reklam och media. Så otroligt intressant och en (egentligen så himla självklar) påminnelse om att det vi jämför oss med inte är på riktigt. Det är på låtsas, det finns inte, ingen ser ut så. Och kanske det värsta är att det har blivit värre, mycket värre de senaste åren. Dokumentären tar också upp skillnaden på hur män och kvinnor framställs, och varför man inte kan jämföra en naken manskropp i media med en naken kvinnokropp. Man kan aldrig kan säga att det är samma objektifiering, för det är det inte. Den handlar även om att kvinnor om och om igen framställs i princip utan undantag som objekt, som produkter. Våra kroppar jämförs med bilar, yoghurtförpackningar och ölflaskor. Och så handlar den förstås om att ta ansvar. Om du jobbar som jag inom reklam, eller på en tidning, modesajt, är marknadschef på ett företag, eller var som helst i mediebranschen; se borde du se den här. För det är vi, som jobbar med det, det är vi som måste göra aktiva val varje dag i våra branscher eftersom vi har makten att göra skillnad.

Annons

Hur som helst, se den här nu! Du kommer må bättre, känna dig starkare, klokare, vettigare och argare. Så himla värt att känna så en söndag i februari. Alla andra dagar också för den delen.

Del 2 här.


hittad hos Kristin.

.

This is an amazing documentary about how women are portrayed in media. I think it is so extremely important to watch this, so please do. Here is part 2.

(0)
(0)
(0)
105 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar