Annons
Annons

kokos-och-citronplättar.


 

I lördags spånade jag fram de här plättarna. Jag hade en burk kokosmjölk hemma och tänkte att det borde man ju göra pannkakor på. Så det gjorde vi. Med en himla massa citron och annat bra i smeten. Här kommer receptet!

Annons

Du behöver:
Två ägg
Två rågade deciliter vetemjöl
En och en halv matsked bakpulver
En burk kokosmjölk
En näve kokosflingor
En citron
En dl kolsyrat vatten
Smör (ca två rejäla matskedar) + smör till stekning
En och en halv matsked socker
En nypa salt

Knäck två ägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll över smöret i bunken samt sockret. Vispa tills det ser blankt och fint ut. Häll i burken med kokosmjölk och en nypa salt och blanda ihop allt.

Addera vetemjölet och bakpulvret. Riv av skalet på en citron och strössla i tillsammans med en näve kokosflingor.

Häll i ungefär en deciliter kolsyrat vatten + saften av en halv citron. Kolla vad fint och bubbligt det blir. Kolsyrat vatten fluffar till smeten. Vispa igen. Nu är det dags att steka! Bara att klicka i smeten i pannan.
OBS! Vanliga pannkakor steker man ju på hög värme men de här ska stekas på mellanvärme och långsamt bli klara, annars fastnar smeten i pannan. Bakpulvret gör att de reser sig lite a la amerikanska pannkakor så vill man att de ska resa sig ännu mer kan man dubbla mängden bakpulver. Glöm inte att ha mycket smör i pannan.

Klart!

Jag åt mina med socker, citron, honung och färsk basilika.
.

Translation. A recipe of coconut and lemon pancakes.

(0)
(0)
(0)
29 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar