Annons
Annons

kokosris med chilifrästa räkor.


 

food

Coconut rice är med på min lista av väldigt goda grejer som jag sällan äter men alltid beställer om det finns på restaurangmenyn. Ni förstår vad för slags lista jag menar då va? Tänker att de flesta har en sån.
Andra grejer jag har på den listan är exempelvis sichuan chicken wings, lamb ribs, lobster rolls, bao buns och gnocchi. Ingen aning varför jag skrev allt på engelska, men nu blev det så.

Annons

Förra veckan testade jag att göra eget kokosris! Åt det med chilifrästa räkor, lite koriander och annat. Vi kan ju gå vidare mot receptet istället för att prata sönder det här blogginlägget.

food

För att göra kokosris för 4 personer behöver du:
2 dl klibbigt ris, exempelvis jasminris eller sushiris
400 ml kokosmjölk (dvs en burk)
2 dl vatten
1 buljongtärning

Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och lägg sedan ett lock på och låt sjuda i tio minuter. Ta bort från plattan, rör om och lägg på locket och låt sedan stå och klibba ihop sig i tio minuter. Sedan klart.

food

Tillbehören till kokosriset tog jag bara det jag hade hemma: små tomater, asiatiska haricot verts som jag inte minns det riktiga namnet på, räkor samt färsk chili. Jag stekte detta i kokosolja, sesamolja och en skvätt fisksås.
De skalade räkorna la jag i sist (bara ge dom lite färg i nån halv minut).

food

Strödde över koriander, furikake sprinkles och lite soja och åt upp.

Laga detta ikväll, bara gör det.

?

(0)
(0)
(15)
20 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar