Annons
Annons

konsten att skriva.


 

bodil malmsten - konsten att skriva.

I söndags avled Bodil Malmsten, alldeles för tidigt. I cancer såklart. Satans skitsjukdom. Bodil Malmsten var – förutom min favoritperson på Twitter – en fantastisk författare med ett språk som jag älskar. Jag skulle därför vilja tipsa er idag om den här boken: Så gör jag – konsten att skriva. En bok som jag fick en vinter av en annan skrivande person och som jag haft mycket användning för.

Annons

bodil malmsten - konsten att skriva.

Jag vet att ni är många därute som skriver en massa och drömmer om att skriva något längre. Den här boken är för er!
Bodil Malmsten berättar på sitt alldeles egna sätt om arbetsprocessen, om skrivandet som hantverk, om skrivkramp, författaridoler och hur viktigt det är att ibland sträcka på benen.

bodil malmsten - konsten att skriva.

I vilken annan att-skriva-en-bok-bok tipsas det om liljekonvaljer till exempel?

bodil malmsten - konsten att skriva.

Jag har inte läst den här pärm till pärm, utan slagit upp den när jag behövt det. Bodil skriver på ett sätt så det känns som man sitter och fikar med henne. Man säger till Bodil: det går inte idag. idag kan jag inte skriva.
Och Bodil svarar något självklart – faktiskt på vilken sida i boken som helst gör hon det – och så känns tyngden mellan bröstet lite lättare.

bodil malmsten - konsten att skriva.

En väldigt klok bok som för mig har varit en slags genväg till att hamna i det som är det absoluta bästa som finns: inspirationen, skrivflowet, viljan och idéerna.

bodil malmsten - konsten att skriva.

(0)
(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar