Annons
Annons

körsbärsblommorna är här och vi äter yakitori och går runt i strumplästen.


 

tokyo.

I torsdags hände det! Varenda blomma slog ut längs med Meguro-floden som jag bor vid och prick hela världen blev plötsligt en pastellgodis.

tokyo.

Jag och Magnus promenerade längs med floden på förmiddagen. Från att ha varit ett ganska folktomt område var det nu människor överallt för att föreviga träden.

Annons

tokyo.

Man fattar ju i och för sig det. De hängde i tunga klasar över vattnet.

tokyo.

Kombinationen palm + körsbärsblommor är en ny favorit i mitt liv.

tokyo.

När vi kände oss klara gick vi till Daikanyama. Där är det så mysigt.

tokyo.

Och hipstrigt: här tvättade de jeans på gatan till exempel.

tokyo.

Vi kollade i bokaffären och jag tycker de här printarna är så fina, det är typ Magnus och jag? Men för stora att ta hem, köpte en fin liten litografi av samma konstnär istället.

tokyo.

På eftermiddagen kom Gustav och mötte upp oss. Han hade varit Shimokitazawa och vintageshoppat.

tokyo.

Vi satte oss på en bar.

tokyo.

Och drack en öl. OBS för t-shirtväder!

tokyo.

Sedan promenerade vi till Shibuya. I en mataffär köpte jag det här emoji-godiset som finns bland emoji-matbilderna men som i alla fall jag aldrig fattat vad det är? Har den även som nyckelring som jag fått i present av Magnus och Gustav när jag kände mig lite sjuk i måndags :’)
Hur som helst var det något slags segt osötat risgodis och inte så gott. Men fint!

tokyo.

I Shibuya gick vi till Tokyu Hands och killarna köpte grejer jag inte ens minns vad det var för att jag var så trött i fötterna. Men sen fick vi vila på ett mysigt café och allt var bra igen.

tokyo.

När kvällen kom var körsbärsblomningen om möjligt ännu finare.

tokyo.

Vi gick med Gustavs kompis Siri (hon har nyss flyttat hit för att plugga) till ett yakitori-ställe i Shibuya.

tokyo.

Där åt vi jättemånga goda grejer. Så himla gott med grillat. Dock BLEV man en yakitori sen. Det luktade matos av ens kläder och ytterkläder i flera dagar efteråt.

tokyo.

Drack öl gjorde vi också.

tokyo.

Efter maten gick vi till en superliten bar på typ 15 kvadratmeter med pynt överallt. Ibland måste man ta av sig skorna och ställa vid ytterdörren när man är på restaurang eller bar här. Det är så mysigt, känns som hemmafest.

tokyo.

Extra fint med denna bar var att Alexandra hade landat i Tokyo samma kväll och kom dit och mötte upp oss! Så himla roligt med mer kompisbesök.

tokyo.

Vi avslutade aftonen med fotoautomatsbilder och sedan var det snipp snapp slut med denna finfina torsdag.

 

Translation. Thursday in Tokyo! The trees along Meguro river is finally packed with cherry blossom and it’s mesmerizing and amazingly beautiful. We spent the day under them and did some shopping and drinking in Daikanyama och Shibuya. In the evening we had yakitori and then we met up my friend Alexandra who came to Tokyo that same night! We celebrated with beer and took purikuras.

(0)
(0)
(0)
23 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar