Annons
Annons

listan om att blogga.


 


Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat sedan juni 2005. Så i över tio år. Historien ser ut som så att jag var tjugo år gammal och jobbade som receptionist. Det gjorde en av mina bästa kompisar Ea också. Det var mitt i sommaren och få ringde och lite hände. Vi hängde på msn merparten av tiden och snackade skit. De där med bloggar hade precis börjat puttra och vi pratade om att vi borde starta en ihop, som ett roligt litet projekt på sommarjobbet. Så det gjorde vi! Vi döpte den till ”niotillfem” för det var mellan de tiderna vi jobbade. Det första inlägget såg ut såhär:
hej

Annons

I början var bloggen mest som en konversation mellan oss. Allt eftersom växte den, fler började titta in och Ea hoppade av. Jag fortsatte!

På vilka sajter?

Först blogg.se, sedan tjejsajten.se (numera Devote), sedan Metro, sedan Rodeo och nu Metro igen.

golden mac.
Vad är det bästa med att blogga?
Typ, allt?
För det första gillar jag konceptet blogg i sig självt. Jag har alltid haft dagböcker, fotoalbum och scrapbooks sedan jag var liten. Bloggen är en kombination av allt det, jag får totalt utlopp för mitt pysselbehov och får samtidigt kommentarer och feedback. Så lyxigt. Det är ett sådant roligt jobb.
Jag hade heller inte varit där jag är idag om det inte var för bloggen. Jag hade inte kunnat säga upp mig från mitt kontorsjobb och haft den här möjligheten att bygga mina egna vardagar som frilans. Jag hade inte fått skrivjobben som sedan ledde till fasta kröniketjänster. Jag hade inte blivit kontaktad av förlag och vågat tro på mitt skrivande. Jag hade inte lärt känna många av de människor jag hänger med idag och jag hade nog inte ens varit den personen jag är idag. Otroligt fint alltihop.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
Jag tar bilderna (om det inte står något annat) och jag använder en Canon 700D (vågar inte köpa något mer fancy pga tappar kameran i golvet minst en gång i veckan). Objektivet är ett 50 mm f1.4.

Och det sämsta?
Det sämsta är nog att hela tiden behöva förklara vad man jobbar med för folk fyrtio plus (och de förstår aldrig riktigt ändå). Och att bloggandet heller inte har en direkt status och folk ofta tror att man typ fotograferar sin lunch och är ledig resten av dagen. Jag lägger ner otroligt mycket tid på att blogga, det är utan tvekan att heltidsjobb och borde istället jämföras med att driva ett mindre magasin, dessutom alldeles själv.

Har du lärt känna någon genom bloggandet?
Väldigt många. Många av de som jag betraktar som mina bästa vänner nu hade jag nog aldrig träffat om jag inte bloggat.

Vilket blogginlägg har du fått flest kommentarer på?
Blogginlägget när det tog slut med mig och Ludde. Ettusenetthundrasextionio kommentarer. Varenda kommentar så omsorgsfullt skriven och hjälpte mig mycket då.

Hur många läsare har du i månaden?
Jag har lite mindre än en miljon sidvisningar i månaden.

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?
Efter lunch och på kvällar har det blivit på sista tiden. Då gör jag ofta två inlägg på en gång och tidsinställer.

Nämn en blogg som du tycker mycket om.
Oj en enda. Svårt. Just nu är min favorit Monkino Draw.

Vilket är det bästa bud du har fått?

Jag får flera bud i veckan men blir nog gladast när de innehåller mat, vin och annat festligt. Eller när de är mycket genomtänkta, typ om någon sett att jag önskar mig något särskilt och sedan skickar det, då känns det som julafton.

Och det konstigaste?

Det konstigaste var ett fruktpiano där man kunde spela på tangenterna. Tangenterna var liksom riktiga hallon, blåbär, päron etc. Man fick med ett notblad och när man lyckades spela rätt melodi öppnade hela pianot upp sig och inuti lös det och glittrade. Och där log två Loka-flaskor. Så knasigt.

Hur ser du ut när du bloggar?

Mycket koncentrerad. ”Är du lite koncentrerad nu kanske?” brukar Magnus säga.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Tolv stycken.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Cirka fem timmar aktiv tid om dagen. Då räknar jag in att skriva faktiska blogginlägg, redigera bilder, svara på kommentarer och mail och komma på idéer till nya blogginlägg. Ej inräknat är möten med exempelvis pr-byrårer, företag, Metro och tidningar.

Kan du leva på din blogg?

Ja det kan jag. Har kunnat göra det sedan 2009, men sa upp mig från mitt dagjobb på reklambyrå 2013. Innan det hade jag alltså dubbel lön (!), härliga tider då.

Har du några gamla headers på lager?

Javisst:
Header 1:

Header 2 (illustrerad av Caitlin Shearer):

Header 3 (illustrerad av Caitlin Shearer):

Header 4 (illustrerad av Jenny Mörtsell):

Och den nuvarande (illustrerad av Jenny Mörtsell):

Nämn ett gammalt blogginlägg som känns.

De som är mest kommenterade och som jag tycker mest om är de som ligger under ”best of” (länk i ramen nedanför min header). Där finns ett gäng.
best

Hur länge kommer du blogga?

Jag kommer blogga så länge ni vill läsa. Att den här platsen finns, att ni finns, är så glad över det.

.

Listan från Flora.

.

Translation. A list about blogging. Read in google translator (link below my profile pic to the right)

first photo by Frankie Marin

(0)
(0)
(0)
22 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar