Annons
Annons

måndag i new york: museum och musikal och persikor.


 

new york.

I måndags var det så varmt i New York att det knappt gick att röra sig. Jag och mamma åt frukost på ett mycket air conditionerat Mercer Kitchen för att kunna tänka klart.

new york.

Jag åt en persikosallad med prosciutto, mynta och burrata. Gott va.

Annons

new york.

Sedan gick vi till The Whitney Museum för att spana in konst.

new york.

Vi såg en utställning om den New York-baserade fotografen Danny Lyon som framförallt tagit många bilder på vanliga människor (asså inte kändisar) runt om i världen under sextiotalet. Det här var hans anslagstavla inramad! Så fin!

new york.

Tycker alla män borde bära ullrockar och matroshattar.

new york.

Sedan såg vi en utställning med stora bilder på trötta män.

new york.

Vips var det dags för tidig middag för vi skulle iväg på tidigt kvällsäventyr. Vi åt varsin poké bowl i Chelsea. Så god grej.

new york.

Sedan iväg upp till Time Square och Broadway för att gå på musikal! Vi hade kirrat biljetter till den superhajpade Hamilton och var så oerhört pepp. För er som lyssnar på Alex&Sigge vet ni kanske att Sigge typ pratade om den här musikalen i typ en halvtimme för några avsnitt sedan.

new york.

Teatern var så fin också <3

new york.

I pausen drack vi bubbelvin i plastmuggar. Ang musikalen var den musikmässigt så bra, jag fick chills över rösterna, skådespeleriet och framförallt TAKTEN genom hela pjäsen. Ang storyn (den handlar alltså om Alexander Hamiltons liv) så var det fett svårt att hänga med pga femtusen olika viktiga män i samma kläder. Men vi kom på det smarta att wikipedia upp musikalen och sedan följde vi scen för scen där, så det är ett tips om någon ska se den. Om ni inte är proffs på amerikansk historia det vill säga.

new york.

Efteråt stod vi och tjuvtittade på fansen som var som tokiga efter att få en glimt av artisterna. ^^

 

Translation. Monday in New York: Whitney Museum and Hamilton the Musical!

(0)
(0)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar