Annons
Annons

måndagspepp.


 

Hej och glad måndag!
Idag börjar jag jobba mer som vanligt igen efter en finfin juli-semester. Det känns både bra och lite sorgligt, men det är i varje fall en hel himla månad av sommar kvar! Någon undrade vad skillnaden egentligen är mellan när jag har ledigt och när jag jobbar, och jag fattar att det kanske inte är helt självklart alla gånger för er läsare. Men idag, när jag då har bestämt mig för att min semester får vara över, så börjar jag blogga igen som vanligt. Det vill säga två gånger om dagen istället för en. Jag tar bort min automatiska hej-jag-är-på-semester-och-kan-inte-svara på mailen och är alltså available igen. Jag börjar skriva krönikor för Metro igen, jag har tid att boka in och gå på möten och jag tar tag i de projekt jag har i höst som ni snart kommer få veta mer om. Ungefär så!
Så det handlar om en mer uppstyrd vardag och en mer uppbokad kalender.
Jag tänkte också att vi skulle köra igång med måndagspeppen igen, ni vet när jag tipsar er om lite olika saker som kan göra en grå måndag lite peppigare.

Annons

Vi tar det peppigaste först:

1

Ni vet kultfilmen Wet Hot American Summer från 2001? Om ni inte vet, se den bums, SÅ rolig. Den handlar om sista dagen på ett summercamp (typ kollo) i USA år 1981. Nu har i varje fall Netflix gjort en Wet Hot American Summer-serie på åtta avsnitt om vad som hände den första dagen på campet.

2

Serien är fullsmockad med alla ens favoritamerikaner, som Jason Schwartzman, Kristen Wiig, Michael Cera, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Bradley Cooper, Jon Hamm ETC!
Alltså se se se. Finns på Netflix, både film och serie (se filmen först obs).

Jag har fått feeling på soppa och sparar ner och pinnar alla möjliga olika recept som jag vill att laga. Detta måste jag styra upp snarast: Hasselnöt- och blomkålssoppa med stekt salvia. 

sandrabeijer

Marc Jacobs har gjort ett gäng små filmer på 30 sekunder vad deras anställda tycker om att göra när de jobbat klart för dagen. Tyckte de var så himla fina. Ni hittar alla under #MJafterhours på insta, på youtube eller på marc jacobs.com. Jag tycker mest om denna med Parisiska Rafaelle.

g

Avslutar med det detta viktiga och fina: Perfect Day Media har ett eget sommarprat i år som heter ”Tankar med..”. I det senaste avsnittet pratar en av mina bästa vänner Gustav. Hans mamma tog livet av sig för drygt ett år sedan och i det här avsnittet berättar han så modigt och öppet om det. Grät minst två gånger och vill verkligen rekommendera detta kärleksfulla och viktiga prat till er. Sök på itunes eller i podcastapparna efter ”Tankar med” så hittar ni.

.

Translation. Happy Monday! I’m back from my vacation and today real life begins again. Here are some tips to brighten upp your Monday. 1. Netflix serie ”Wet Hot American Summer” based on the cult movie from 2001. SO funny. 2. A cauliflower and haselnut soup recipe. 3. Marc Jacobs short films about their employees. 4. A podcast with my friend Gustav.

 

(0)
(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar