Annons
Annons

måndagspepp.


 

Happy Monday y’all. Min början på denna vecka känns evighetslång. På onsdag morgon flyttar vi äntligen tillbaka till vårt hem och jag vill att det ska vara nu! Kan knappt fatta det, typ glömt bort hur det var att bo där. Det är dock byggdamm prick överallt. Har beställt rejält flyttstäd men tänker ändå att man kommer gå runt och nysa ett tag framöver.
Här kommer hur som helst ett gäng länkar och tips till grejer jag har samlat på mig från förra veckan.

Annons

m

Metro Creative kunde du förra veckan hitta helgtips, DIY hur du kan inreda med växter, en spellista samt skrivråd från poeten Athena Farrokhzad! Den här veckan hittar du något helt annat av lite av varje. Vill du förresten vara med och bidra med exempelvis en serie, en krönika, illustrationer eller något annat är det bara att maila [email protected]. Vi läser allt.
.

dansa
#Dansa För Stina.
Antar att få har missat debatten där Katrin Zytomierska kroppshatade på teve under programmet Malou efter tio. De visade klipp från konstnären Stina Wollters instagram som Katrin Z fick kommentera (så märkligt upplagt av tv4). Iaf bra att tv4 har gått ut och bett om ursäkt att de bjöd in Katrin under ”kroppspositiva veckan” (lol på att hon t.om. inledde den). Katrin beteende är verkligen konstigt tycker jag. Fine att hon är uppmärksamhetssökande, men att bete sig som en tolvårig mobbare kan väl inte vara bra för någons varumärke? Hur som helst fortsatte debatten veckan ut och jag tycker det är fascinerande hur många det är som inte ser den större bilden. Det handlar om att flera kroppstyper måste få synas, flera färger och former utan att det måste vara något som ska fixas/ändras/förbättras. Att bara få vara. Hashtaggen #dansaförstina säger mer än tusen ord. Så mycket kärlek och livslust där inne.

https://www.youtube.com/watch?v=-FtenR69qmk
Scream Queens som jag skrev om i våras har äntligen haft premiär. Det är Glee-skaparnas nya serie och är en twistad svart komediserie i collegemiljö. Som en blandning av Scream och Clueluess för ett 2015. Dessutom är det nästan bara kvinnor som spelar alla roller, från rektor till poliser. Så himla härligt befriande.

n

We Effect söker digitala volontärer.
We Effect är en biståndsorganisation som jobbar långsiktigt för att bekämpa fattigdom. Mycket genom kooperativ, lokala samarbeten och hjälp till självhjälp. Nu har min kompis Noak varit med och gjort en fin kampanj där man kan ansöka om att bli en digital volontär för We Effect. Det innebär att man under minst 4 veckor anställs av We Effect för att tillsammans med dem sprida kunskap i sina egna kanaler. Bra enkel grej för dig som vill bidra till något bra! Och bra grej att sätta på cv:et om du vill jobba med liknande grejer i framtiden. Du kan ansöka om att bli en av deras 20 digitala volontärer HÄR.


Kantarellpasta.
Avslutar med mitt recept på kantarellpasta som jag lagade igår (minus bacon denna gång). Kantarellpasta är verkligen något av det godaste alltså.

(0)
(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar